שתף קטע נבחר

 

עוגת בראוניז שוקולד עשירה

איילת הירשמן עם מתכון לעוגה עשירה ומלאה בשוקולד. ההכנה פשוטה וקלילה ותוצאה טעימה ומוצלחת - מובטחת. בימים החמים כדור גלידה יכול להיות ליווי מעולה

עוגת שוקולד גדולה וגבוהה, עשירה ורכה - במרקם פאדג'י כמעט - שכולם מתאהבים בה מיד.

 

 

 

המרכיבים:

(תבנית מתפרקת בקוטר 28 ס"מ)

250 גרם חמאה

300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או בנטיפים

2/3 כף אבקת קפה נמס

3 כפות חלב

4 ביצים

2 כוסות (400 גרם) סוכר

1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

3 כפות אבקת קקאו

 

אפשרות לציפוי:

100 גרם שוקולד חלב או מריר, בטבלה

 

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור לחום בינוני -נמוך (160 מעלות). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. שמים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את החמאה, השוקולד, הקפה הנמס והחלב ומחממים כ-30 שניות. מוציאים, מערבבים וממיסים שוב כ-30 שניות, מערבבים ובודקים אם התקבלה תערובת אחידה וחלקה, ואם לא ממיסים שוב ומערבבים. מצננים קצת ומעבירים לקערת המיקסר.

3. מתחילים להקציף את קרם השוקולד, ומוסיפים לו את הביצים, תוך כדי הקצפה. מקציפים עד שהן נטמעות בקרם, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף, מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עוד קצת, עד שמתקבל קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמיקסר.

4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ואת הקקאו. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים ידנית בכמה תנועות אחידות, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית. אופים שעה ורבע-שעה וחצי, או עד שהעוגה יציבה, לפעמים נוצר בה בקע, וקיסם שנועצים במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.

5. מניחים על פני העוגה צלחת הגשה גדולה והופכים בזהירות. מקלפים את נייר האפייה.

6. אפשרות לציפוי:בעזרת קולפן ירקות או מגררת, מגררים מעל העוגה טבלת שוקולד, כך שיתקבלו עליה תלתלי שוקולד קטנים - אם מגררים כשהעוגה עדיין חמימה, הם נמסים קלות. שומרים עד יום בטמפרטורת החדר או 3 ימים, מכוסה, במקרר.

 

בתיאבון.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשימוש לאשה בלבד! לאשה מגזין שף אוכל מתכון מתכונים איילת הירשמן עוגת בראוניז
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים