שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן, אוהד צויגנברג

הפלסטינים: גם ברק דיבר כמו מופז ודבר לא קרה

ברשות הפלסטינית, כמו בישראל, הופתעו להתעורר הבוקר ולגלות את הפצצה הפוליטית שהטילו נתניהו ומופז. עם זאת, להנהגה ברמאללה אין ספק: "הנושא הפלסטיני לא בוער לנתניהו וספק אם ממשלת האחדות תוביל לחידוש המשא ומתן"

כמו בישראל, גם ברשות הפלסטינית הופתעו להתעורר הבוקר (יום ג') ולגלות שמפלגת האופוזיציה העיקרית קדימה הצטרפה לקואליציה של בנימין נתניהו. אך לצד ההפתעה, הפלסטינים מטילים ספק באפשרות שהשינוי הפוליטי בישראל יוביל לחידוש המשא ומתן.

 

דיווחים נוספים על המפץ הפוליטי בחדשות ynet: 

  • יחימוביץ': את הקומבינה הזו אף אחד לא ישכח

     

    בהודעה רשמית, דוברו של הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, קרא לממשלת האחדות "לנצל את הרחבת הקואליציה כדי להאיץ את המו"מ על בסיס ההחלטות הבינלאומיות ולהגיע לשלום צודק וכולל שיביא ביטחון ויציבות". דוברו של אבו מאזן אמר כי "הקואליציה החדשה צריכה להיות קואליציית שלום ולא קואליציית מלחמה, משום שזו הדרך האפשרית היחידה להילחם בסכנות הגדולות שניצבות בפני האזור כתוצאה מהפסקת התהליך". הוא הדגיש שיש להגיע להסכם על בסיס פתרון שתי המדינות בגבולות 67, וקרא לעצור את הבנייה בהתנחלויות.

     

    "אני מקווה שהשינוי הפוליטי הזה יביא לפריצת דרך, אבל אני לגמרי לא בטוח בכך", אמר ל-ynet גורם מדיני פלסטיני. "התהליך המדיני תקוע משום שנתניהו לא באמת רצה להתקדם בו. אם הכניסה של קדימה תעזור לכך אני אשמח, אבל אני לא חושב שזה מה שיקרה". הוא הביע ספק בכך שהסוגיה הפלסטינית קשורה כהוא זה למהלך הפוליטי הדרמטי שהתרחש הלילה בישראל. "אני לא מאמין שזו הסיבה שבגללה מופז נכנס לממשלה, מעבר לעובדה שאני לא חושב שהעניין הפלסטיני בוער לנתניהו".

     

    גם יוסף רזקה, יועצו המדיני של ראש ממשלת חמאס איסמעיל הנייה, התייחס להקמת ממשלת האחדות בישראל ואמר כי היא מהווה איום מסוכן לרצועת עזה ושהיא גם סיום של מה שכינה "פרויקט השא ומתן של הנשיא אבו מאזן". הוא הוסיף כי הממשלה החדשה תיצור בעיות ותגובה שלילית במישור הערבי, האזורי והאיראני. הוא ציין שפעולות החיסול הגדולות ביותר של מנהיגי העם הפלסטיני, התבצעו תחת מנהיגותו והוראותיו של שאול מופז.

     

     

    בשיחות סגורות אמרו ברמאללה ל-ynet כי קדימה הצטרפה לממשלה הימנית ביותר שהייתה בישראל. "קדימה יכולה למתן את מדיניותה של הממשלה הישראלית, אבל ליברמן הוא עדיין חלק אינטגרלי ממנה".

     

    בגלל החבירה לנתניהו: אנשי קדימה יערקו לעבודה?

    "גם אהוד ברק אמר את אותם דברים שאמר מופז ועדיין כלום לא השתנה", אמרו גורמים ברמאללה וציינו כי ברשות הפלסטינית מעריכים כי ישנה אפשרות שאנשים שכעת חברים במפלגת קדימה עלולים לעזוב אותה בעקבות החבירה של מופז לנתניהו ולהצטרף למפלגות אחרות כמו העבודה או מפלגתו החדשה של יאיר לפיד.

     

    "קדימה הצטרפה לממשלה הימנית ביותר בישראל". נתניהו ומופז (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
    "קדימה הצטרפה לממשלה הימנית ביותר בישראל". נתניהו ומופז(צילום: גיל יוחנן)

     

    בכל מקרה, בדומה לישראל, גם ההנהגה הפלסטינית מבינה כי קדימה בהנהגת מופז שונה מזו שהייתה בהנהגתה של ציפי לבני. "אנחנו לא רוצים להחליט בעבור הישראלים את מי הם רוצים בתור שרים או ראשי מפלגות, אך הקשרים של לבני עם ההנהגה שלנו היו טובים יותר מהקשרים עם מופז". אמרו הגורמים. "בכל מקרה, אנחנו ממתינים כעת לראות אם יהיו שינויים בפועל". 



     

    ברשות הפלסטינית יודעים שהסוגיה האיראנית דחקה אותם לפינה ושסדר היום בישראל מתמקד כעת רק בה. בנוסף, זה זמן רב שברשות הפלסטינית הפנימו שמהלך מדיני לא יוכל להתקיים לפני הבחירות בארצות הברית. הגורם הפלסטיני ציין גם כי השינוי במפה הפוליטית הישראלית לא ישנה את ההערכה הזאת.

     

    בתקשורת הפלסטינית בגדה המערבית זכתה הדרמה הפוליטית בישראל לסיקור בולט. "בדומה לרחוב הישראלי, גם ברחוב הפלסטיני כולם הופתעו מהמהלך הזה, אבל מה שבאמת מעניין בימים האלה את העם הפלסטיני זו סוגיית האסירים ששובתים רעב בבתי הכלא בישראל".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לא מגיב על נושאים פנים ישראליים. אבו מאזן
    צילום: רויטרס
    "פריצת דרך? לא בטוחים בכך". מופז ונתניהו
    צילום: גיל יוחנן
    "ליו"ר קדימה לשעבר היו קשרים טובים יותר איתנו". לבני
    צילום: AP
    מומלצים