שתף קטע נבחר

התקרה בבית נוזלת: מי אשם?

גיליתם בתקרה כתם רטיבות גדול? תחילה בדקו את מקורו. אם הוא לא נובע מנזילה בדירתכם - כדאי לדפוק על דלת השכן. אך מה עושים כשהוא נקי מאשמה ומקור הרטיבות בבית המשותף?

התעוררתם בוקר אחד וכהרגלכם ניגשתם למקלחת. להפתעתכם, גיליתם בתקרה כתם רטיבות גדול שלמיטב זכרונכם לא היה שם אתמול בלילה. מה עושים במצב הזה?

 

עוד במדור שכנים שכנים :

 

תחילה מומלץ לוודא שמקור הרטיבות אינו נובע מנזילה בדירה שלכם. לאחר מכן כדאי לעלות לדירת השכן ולבדוק אם יש אצלו נזילה, או שמא ביצע לאחרונה שיפוץ בביתו. מקורה של הרטיבות חשוב כדי לדעת כיצד לפתור את הבעיה - אבל גם כדי שתדעו על מי מוטלת האחריות לתקן את הנזילה.

 

כאשר מקור הרטיבות אינו בצנרת הדירה, בדרך כלל יכולים להיות לה שני מקורות: רטיבות שמקורה בדירת השכן או רטיבות שנובעת ממקור השייך לרכוש המשותף של הבית. כאשר נגרם נזק לרכוש הפרטי של דייר בבית משותף, בשני המקרים האחראי לנזק או למקור הנזק הוא זה שאחראי על תיקונו - ולפעמים גם חייב בפיצוי כספי בגין נזק שנגרם. בעניין זה דין אחד לדייר הפרטי ולנציגות הבית המשותף.

 

פנייה לוועד הבית: עדיף בכתב

נציגות הבית המשותף מהווה אישיות משפטית לכל דבר ועניין בקשר לאחזקת וניהול הרכוש המשותף. במסגרת חובותיה, נמצאת גם החובה לדאוג לאחזקה תקינה של הרכוש המשותף. לפיכך, כאשר מקור הרטיבות הוא מהרכוש המשותף - על בעל הדירה לפנות אל הנציגות בדרישה לתיקון הגורם לנזק וכמובן את הנזק עצמו שנגרם לדירה.

 

רצוי כי הפנייה לנציגות הבית תהיה בכתב וחשוב לזכור כי דין הנציגות הוא כדין כל אדם אחר, והיא אינה יכולה להימנע מלתקן את הנזק או להשתהות בתיקון. כמו כן, ככל שהנציגות תימנע מלתקן או תגרור רגליה בטיפול בתקלה, יהיה רשאי הניזוק לתבוע את הנציגות בגין הנזק שנגרם לו, או אף לתבוע אכיפה המחייבת את הנציגות לתקן את הנזק.

 

כך גם יכול הניזוק להודיע לנציגות כי ככל שזו לא תתקן את הנזק, יתקן הוא את הנזק תוך קיזוז הוצאותיו מהתשלומים אותם עליו לשלם לנציגות. באופן דומה יכול הניזוק לפעול גם נגד שכנו (למעט, כמובן, עניין קיזוז התשלומים לוועד הבית).

 

אז איך ממשיכים?

בשלב הראשון מומלץ לנסות ולפתור את העניין בדרכי שלום. ככל שהדבר לא מסתייע, פתוחה בפניכם הדרך להגיש תביעה על הנזק שנגרם לכם: הן לעניין עלות התיקון והן לעניין הנזק לדירה.

 

בהתאם לחוק, יכול בעל הדירה הניזוק לבחור היכן ברצונו לתבוע את בעל הרכוש ממנו נובע הנזק. האם יגיש את התביעה בבית משפט - על פי גובה הנזק, או בפני המפקח על המקרקעין, אשר גם לו סמכות לדון במקרים כגון אלה.

 

בכל מקרה, בטרם הגשת תביעה כדאי להצטייד בחות דעת מומחה, שיגדיר את מקור הנזילה, את עלות התיקון ולעתים אף את ירידת הערך במידה שקיים.

 

הכותב הוא שותף בכיר במשרד עורכי דין מילר ושות' . הכתבה אינה תחליף לייעוץ משפטי אלא כללית בלבד. בכל הליך משפטי או אחר מומלץ לפנות לעו"ד להתייעצות ולהמשך הטיפול

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רטיבות במרפסת סגורה בבית מגורים
מומלצים