שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מיקי שמו מציג: אפייה בשמן זית

    במקום חמאה, מיקי שמו ממליץ לכם להשתמש בשמן הזית, גם במאפים ואפילו בקינוחים. 2 מתכונים מנצחים, אחד מתוק והשני מלוח למאפים משודרגים: עוגת דלעת מבושמת ומעוייני גבינה

    בבית, גדלתי על לבנה וחומוס ביתיים, כזה שאמא מכינה ולא מהסוג שקונים בסופר. שמן זית היה מרכיב בסיסי במטבח המשפחתי שליווה את המאכלים ואותי. לכן המעבר בשימוש בו גם במאפים ובקונדיטוריה מרגיש לי טבעי ונכון.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    אהרונוביץ' מדווח מהשטח: פסטיבל נקניקיות ובירה בפראג

     

    בשנה וחצי האחרונות החלטנו להתחיל להשתמש יותר ויותר בשמן זית, מתוך ערות למגמה הולכת וגדלה של מודעות למאכלים בריאים יותר. הביקוש אצלנו למאפים המכילים אחוזי שומן נמוכים יותר לעומת חמאה נמצא בעלייה מתמדת ולכן החלטנו להשתמש בשמן זית כרכיב מרכזי בבצקים שאינם לגמרי מתוקים.

     

    אפייה בריאה יותר. מעוייני גבינה ושמן זית (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    אפייה בריאה יותר. מעוייני גבינה ושמן זית(צילום: דניאל לילה)

     

    בנוסף, מליות ומחיות המכילות שמן זית נהנות מרובד נוסף של עסיסיות שניתן גם למרקם המאפה. בקיצור: שווה לנסות ולהמיר, איפה שנכון והגיוני, את השומן שבמתכונים שכאלו לשמן זית.

     

    העליתי לפניכם 2 מתכוני מאפים, אחד מתוק והשני מלוח, ששמן הזית מוסיף להם קסם רב.

     

    עוגת דלעת שמן זית ואגוזי מלך

    עוגת פרווה שתלווה ותקנח באופן נהדר ארוחות בשריות.

    טיפ: מי שמעוניין להוסיף למראה העוגה חגיגיות ועניין נוסף בטעם, מוזמן לזרות מעליה גם גרעיני דלעת, שנייה לפני שמכניסים אותה לתנור.

     

    המרכיבים:

    1/4 כוס שמן צמחי (50 גרם)

    1/2 כוס שמן זית (100 גרם)

    1 כוס סוכר דמררה (200 גרם)

    180 גרם כוסות קמח מלא (1.25 כוסות ועוד 2-3 כפות)

    1/4 שקית אבקת אפיה

    1/4 כפית סודה לשתיה

    1 כפית קינמון

    1/4 כפית ג'ינג'ר

    1/4 כפית מוסקט.

    2 ביצים (120 גרם)

    150 גרם דלעת מגורדת דק מאוד

    1/4 כוס שברי אגוזי מלך (50 גרם)

    1/4 כוס מים

     

    לעיטור:

    3-4 כפות גרעיני דלעת - לא חובה

     

    אוהבת שמן זית. עוגת דלעת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    אוהבת שמן זית. עוגת דלעת(צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמנים והסוכר עד הומוגניות.

    2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כחצי דקה במהירות איטית.

    3. מוסיפים את המים , הביצים, הדלעת המגורדת ושברי אגוזי מלך עד לאיחוד כל החומרים.

    4. יוצקים לתבנית האפיה 3/4 גובה. מפזרים גרעינים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלו במשך 45 דקות.

     

    מעויני גבינה - עוגיות מלוחות עם שמן זית

     

    המרכיבים לבצק:

    1 חבילה גבינה טוב טעם/כנען - 250 גרם)

    3/4 כוס שמן זית

    1/2 כוס ריויון/יוגורט- % 1/2 4

    3 כפות מרגרינה מומסתעץ הזית 15 גרם

    1/2 שקית אבקת אפייה

    2 כפיות מלח

    קורט סוכר

    3.5 כוסות קמח

     

    תנו לו צ'אנס גם באפייה. שמן זית (את העוגיות כבר ראיתם בתמונה הראשונה, אל תתביישו לגלול חזרה ולהסתכל אם שכחתם. זה בחינם) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    תנו לו צ'אנס גם באפייה. שמן זית (את העוגיות כבר ראיתם בתמונה הראשונה, אל תתביישו לגלול חזרה ולהסתכל אם שכחתם. זה בחינם)(צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:
    1. במיקסר בעזרת וו גיטרה, מערבבים את הגבינה, שמן זית, ריויון/יוגורט והמרגרינה המומסת.
    2. מוסיפים את המלח והסוכר.
    3. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד קבלת בצק הומוגני.
    4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
    5. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.
    6. מורחים ביצה טרופה. מעל משלבים שומשום או קצח לעיטור וחותכים למעוינים במידות של 3*4 ס"מ.
    7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 25 דקות.

     

    מיקי שמו ירחיב בנושא אפייה ושמן זית וכיצד ניתן לשלב את שמן הזית במנות אחרונות בפרט ביום ראשון הקרוב (10.6), במסגרת דיון בוועידת טרה אוליבו ושבוע שמן הזית הבינלאומי. פרטים נוספים והזמנות: 03-5180533

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    השמן זית משדרג אותה. עוגת דלעת
    צילום: shutterstock
    צילום: shutterstock
    אל תתביישו לאפות איתו. שמן זית
    צילום: shutterstock
    מקדם מנות בריאותיות. מיקי שמו
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים