שתף קטע נבחר

צילום:גיל יוחנן

"זה שסע שקורע את העם שלנו". קולות המפגינים

עשרות אלפי המפגינים בעד השוויון בנטל באו ממודיעין ועד הגליל. "שינוי לא יקרה בן לילה, חייבים ללכת עד הסוף", אמר אורי. ורדה הזהירה: "רק לא להסית נגד החרדים". מרדכי מהרצליה כתב על שלט "יהדות אינה פרזיטיות", ורבקה נזכרה במילואים של בעלה בחתונה ובלידות: "הגיע הזמן לשוויון"

לא מעט פוליטיקאים התייצבו אמש (שבת) להפגנה הגדולה בתל-אביב בעד השוויון בנטל, אבל בסופו של דבר הרוב המוחץ מבין עשרות אלפי המפגינים היה שייך לאזרחים הפשוטים - אלה שעובדים קשה, נאלצים לקחת הפסקות מתפקידיהם למען שירות מילואים פעיל או עומדים בפני גיוס.

 

"מחאת הפראיירים" - כתבות אחרונות:

שיא המאבק: "קרה משהו, כדאי שנתניהו יתעורר"

 

אורי גנני הגיע מכפר הנשיא שבגליל העליון, וסיפר: "מיד כשראיתי שיש הפגנה, החלטתי שצריך להוציא אוטובוס כדי שגם קול הגליל יישמע, והגענו לכאן כ-25 איש. אני קצת מאוכזב מההיענות של אנשי הקיבוצים בגליל העליון ושל סטודנטים ממכללת תל-חי שתליתי בהם יותר תקוות, אבל אנחנו כאן, ונביע את עצמנו, זה חלק מהמאבק על דמות המדינה. שינוי לא יקרה בן לילה, והמאבק חייב להיות רצוף וארוך. קשה מאוד להזיז דברים בארץ אם לא מוכנים ללכת עד הסוף ולהתמיד".

 

ההפגנה בתל-אביב. "איפה כתוב שאי אפשר לעבוד?" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ההפגנה בתל-אביב. "איפה כתוב שאי אפשר לעבוד?"(צילום: ירון ברנר)

 

המפגין דני ורדי סיפר כי בניו שירתו בצה"ל, וגם נכדיו ישרתו בצבא. "הגיע הזמן שכולם ישרתו וישתתפו בנשיאה בנטל", אמר, "המצב הנוכחי בלתי נסבל". ורדה ואמיר איתן באו ממודיעין: "היה לנו חשוב להגיע. חשוב שכולם יתגייסו, כמו שאנחנו עשינו צבא. חשוב לנו שגם לילדים שלנו יהיה טוב". ורדה הוסיפה: "אסור שיעלו מההפגנה קולות הסתה נגד חרדים, אנחנו רוצים לראות את גיוס החרדים נעשה בהסכמת ובתמיכת הרבנים עצמם, כדי לא להגיע למצב של מלחמת אחים".

 

מרדכי שמואלי בא מהרצליה: "הגעתי עם שלט שעליו כתוב משהו שלצערי הרבה מהחרדים אינם מבינים אותו - 'יהדות אינה פרזיטיות'. רבים בציבור החרדי אינם מבינים את הכתוב, אם הם היו מבינים את זה - הם היו מתגייסים. איפה בתורה או בחז"ל כתוב שאתה לא יכול לעבוד? להפך, כתוב שבזיעת אפך תאכל לחם, לא בזיעת אפו של מישהו אחר. כולם צריכים להתגייס בגיל 18". 

 

משפחת ממן הגיעה להפגנה בהרכב מלא: אב, אם ושני ילדים. "בשנה שעברה באנו לכל הפגנות המחאה החברתית, והשנה אנחנו כאן. זו המדינה שלנו, אלה אותן הבעיות וזה אותו הנטל, ואנחנו לא מוכנים להרים ידיים. אנחנו דואגים שגם הילדים שלנו יידעו שנאבקים ברגליים על עתיד המדינה ושיש על מה להילחם ושחשוב להילחם".

 

שפרה, נכת צה"ל, באה על כיסא הגלגלים הממונע שלה. "זה כחודש אנחנו מפגינים מול אגף השיקום על טענות שלא מטפלים בהן כפי שצריך. הקיצוצים הגיעו גם לנכי צה"ל. אני שמחה מאוד שיש היום מחאה וציבור שאנחנו כלולים בתוכו, כולנו כאן מאותה סיבה. גם אנחנו חלק מההתנהלות הקלוקלת של נתניהו כלפי אזרחיו שנושאים בנטל. אני מקווה מאוד שמישהו למעלה ישמע את קול הצעירים, הם אלה שאמורים להמשיך לנהל את המדינה".

 

"לא מוכנים להרים ידיים". בהפגנה במוזיאון תל-אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"לא מוכנים להרים ידיים". בהפגנה במוזיאון תל-אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

יצחק ורבקה יעקב באו להפגנה מפתח תקווה עם בנם. "זה אחד הנושאים החשובים ביותר בארץ שלנו", אמר יצחק, "זה עוד שסע שקורע את עמנו. אני שמח שנפתח עוד פתח שמביא סיכוי לשינוי". רבקה הוסיפה: "עד גיל 45 היה בעלי חייל קרבי. אני זוכרת שכשהיינו צריכים להתחתן, באותו יום הוא היה צריך לצאת לשירות מילואים פעיל. זה ליווה אותנו כל פעם, גם כשילדתי את כל אחד משלושת ילדינו. הגיע הזמן שיהיה באמת שוויון בנטל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חלק מהמאבק על דמות המדינה". מפגינים בתל-אביב
צילום: מוטי קמחי
הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי נואם בהפגנה
צילום: ירון ברנר
מומלצים