שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר, חיים צח, שירן גרנות

הפראיירים לנתניהו: אל תתחמק, גיוס בגיל 18

יעלון ופלסנר חייכו למצלמה והביעו אופטימיות לגבי גיבוש חוק גיוס לכול, אבל מנהיגי "מחאת הפראיירים" לא מתרשמים ומתכננים כבר עוד הפגנה. "נתניהו מומחה בלקחת המלצות ולמסמס אותן", אמרו וקראו לחשוף כמה יעלה גיוס הורים לילדים. יעלון: גיוס בגיל 18 - לא ישים

הצוות שהקים בנימין נתניהו על מנת לנסח הצעה שתחליף את חוק טל לא מעודד את פעילי המאבק לשוויון בנטל. "הם רק מנסים למסמס את ההזדמנות, למשוך זמן ולהוביל אותנו ל'חוק טל 2'", כך אמר אמש (יום א') בועז נול, אחד ממנהיגי המאבק.

 

סערת השוויון בנטל - כתבות נוספות ב-ynet:

 

בישיבת הממשלה אתמול בבוקר, אחרי הפגנת עשרות האלפים במוצ"ש למען גיוס שווה לחרדים, הכריז נתניהו על הקמת הצוות שינסח את החוק החדש. אחר הצהריים התקיימה פגישה ראשונה של שני בכירי הצוות – המשנה לראש הממשלה משה (בוגי) יעלון וח"כ יוחנן פלסנר. הם אמורים לנסח את הצעת החוק עד יום רביעי, על מנת להביא אותה בזמן לישיבת הממשלה הבאה. אבל חרף ההתבטאויות האופטימיות של יעלון ופלסנר, אנשי "מאבק הפראיירים" מניחים מראש שאין סיבה ממשית לתלות תקוות בעבודתו של הצוות, וכבר מתחילים בהכנות לעצרת הבאה.

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

השר יעלון אמר אמש ל-ynet שנתניהו מעוניין בתהליך הדרגתי: "לגייס את כולם בגיל 18 זה לא ישים. פלסנר כתב שהיעד לגיוס 80 אחוז משנתון החרדים הוא 2016, ואנחנו נצטרך לרווח את זה. כיום, מי שתורתו אומנותו נמצא בתהליך עד גיל 28. אנחנו רוצים לקרב את זה לגיל 26-25. בלי הדרגתיות זה לא ישים".

 

על רקע זה אמר נול: "ראש הממשלה אומר שהוא מקבל את עקרונות ועדת פלסנר אבל לא מתחייב ליישם אותם. אתמול נחשף שגיוס חרדים בגיל 23 יעלה למדינה חצי מיליארד שקל בשנה. אין בזה היגיון וזה לא יקרה. אנו דורשים גיוס בגיל 18 כמו כל אזרח במדינת ישראל. כאשר הצבא רוצה הוא יודע ליצור מסגרות מתאימות כדוגמת עתודה אקדמית. הוא כבר הוכיח את זה".

 

הדברים שאומר נול מקובלים על חבריו למאבק. יו"ר "המחנה המשותף" לשוויון בנטל, עידן מילר, טוען שמלכתחילה המלצות ועדת פלסנר מהוות ויתור משמעותי לחרדים. "מבחינתנו דחיית השירות לגיל 23 היא לא קבילה", הוא אומר. "אין שום סיבה שצעיר חרדי יוכל להתגייס בגיל 23 כשיש לו בממוצע בין שניים לשלושה ילדים ועלותו למדינה כ-5,000 שקל בחודש. הציבור בישראל חייב להבין שהעול על תקציב המדינה בגיוס בגיל הזה הוא בלתי נסבל, וראש הממשלה מחויב לגלות את הנתון לציבור לפני שהוא מחוקק חוק שכזה".

 

לדברי מילר, כל סטייה אחרת מהמלצות ועדת פלסנר תוביל להחרפת המחאה הציבורית: "נתניהו מומחה בינלאומי בלקחת המלצות של ועדה ולמסמס את המהות שלהן באמצעות סעיפים קטנים. כך הוא עשה בטרכטנברג וכך הוא מנסה לעשות עכשיו".

 

לדבריו מצטרף איתי בן חורין, חבר הפורום לשוויון בנטל. בן חורין מתעקש שהניסיון של נתניהו להציג את דו"ח פלסנר ככזה שפוגע בחרדים מטעה את הציבור.

 

"אם ראש הממשלה באמת היה רוצה לחוקק חוק שירות לכולם, כמו שהוא חוזר ומצהיר, לא היה צריך את כל הדיונים, הפשרות והצוותים, אלא פשוט לקבל החלטה", אמר. "אבל נתניהו לא החליט מה הוא רוצה לעשות כשיהיה גדול. האם הוא רוצה לוותר על מה שהוא מאמין בו כדי להשיג עוד כמה חודשים כראש ממשלה, או שהוא מוכן באמת לעשות את הצעד המשמעותי. אני מתרשם שהוא עוד לא קיבל את ההחלטה ועל כן אנחנו כבר מתארגנים לעצרת הבאה שתהיה הרבה יותר גדולה ותכלול גם קהלים נוספים שלא היו במוצ"ש".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 08/07/2012 23:52

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פלסנר (מימין) ויעלון, אמש
צילום: משה מילנר, לע"מ
בועז נול. "מובילים לחוק טל 2"
צילום: בני דויטש
ההפגנה במוצ"ש. "ההפגנה הבאה תהיה גדולה יותר"
צילום: AFP
מומלצים