שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אורן דאי

    ארז קומרובסקי מציג: לחמי מחבת קיציים וקלילים

    שונאים להתפיח לחמים ולהתעסק עם השמרים? גם אנחנו. ארז קומרובסקי מציג פתרון זריז, קליל וצבעוני, שגם מתאים כהפעלה לילדים משועממים: לחמים שאופים במחבת. בתפריט: לחם מחבת ממולא בכרובית, לחם אפונה, לחם אדום עם סלק ועוד

    את האמת להגיד: אחת הסיבות שאני כל כך אוהב לחזור ולבקר בהודו היא הלחמים השטוחים והממולאים שלהם.

    גם מלאווח תימני יכול ולהיחשב כלחם מחבת וגם אינג'רה אתיופית, אבל הלחמים ההודיים מיוחדים בעיני במינם.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    עידן הקרח: המדריך המלא להכנת גלידות ביתיות

    צנים הפלאים: כך תשדרגו את הטוסט שלך בסטייל

    לכל הכתבות של ארז קומרובסקי

     

    טעים אש. לחם מחבת עם אפונה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    טעים אש. לחם מחבת עם אפונה(צילום: ירון ברנר)

     

    במהלך הזמן האחרון פיתחתי את המתכונים האלו וניסיתי ליצור לחמים שהם קלים ומהירים, שיהוו אלטרנטיבה קיצית נהדרת לכל אותם לחמי השאור הכבדים של החורף שאני אופה בדרך כלל.

     

     בקיצור, יש פה יופי של טעמים וכמה רעיונות שמתיישבים בול על הכנה בבית עם ילדים, שימלאו להם את הזמן ויפיגו את השעמום הגדול של החופש. נסו ולא תתאכזבו.

     

    לחם מחבת עם כרובית

     

    המרכיבים ל-12 יחידות:

    4 כוסות קמח רב תכליתי

    1 כפית מלח

    2 כפות חמאה רכה (המיסו חמאה וקררו, השתמשו בה כאשר מגיעה למקרם יציב אך לא קשה)

    1 – 3/4 כוס מים חמימים

    225 גרם כרובית

    2 בצלים קצוצים דק

    1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

    4 כפות כוסברה טרייה קצוצה

    1 כפית כמון כתוש

    1 כפית כורכום

    1 כפית מלח

     

     

     

    אופן ההכנה :

    1. בקערה מערבבים את הקמח יחד עם כפית המלח, החמאה הרכה והמים. לשים עד קבלת בצק חלק ולא דביק ולכן שימו לב לכמות המים שאתם מוסיפים. תפעילו שיקול דעת לגבי הכמות המדויקת לכם.
    2. מכסים את הבצק בניילון ומאפשרים לו מנוחה בת 20 דקות.
    3. בינתיים ניגשים להכין את מילוי הכרובית: מגרדים את הכרובית השטופה והנקייה בפומפייה על החלק הגס ביותר. משרים את גרד הכרובית בתוך קערה מלאה במים רותחים לחמש דקות על מנת לרכך מעט את הכרובית, מסננים ומערבבים עם הבצלים הקצוצים, פלפל ירוק חריף, כוסברה ותבלינים.
    4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים. הכדורים לא צריכים להיות מושלמים מכיוון שתמיד ישנו צורתם. מתחילים לעבוד עם הכדור הראשון שהכנו וממשיכים כך לפי הסדר.
    5. על משטח מעט מקומח מרדדים את הכדור לצורת עיגול גדול. במרכז העיגול מעמיסים כף וחצי גדושות של מילוי הכרובית, בהמשך מניחים על משטח עבודה מקומח ומרדדים בזהירות לעיגול בקוטר של כ -12 ס"מ. שימו לב: במהלך הרידוד ייתכן ותשפריץ החוצה מעט תערובת מילוי. הפתרון: קמחו מעט את איזור ההתפרצות והמשיכו ברידוד. הקפידו שלא יוצרו קרעים בלחם וחיזרו על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
    6. חממו מחבת, הוסיפו כ-2 כפות חמאה כאשר המחבת חמה והניחו את הלחם הראשון על המחבת לטיגון.
    7. כאשר התחתית קיבלה צבעה יפה וחום הפכו לטיגון בצד השני. אם יש צורך הוסיפו עוד חמאה. הלחם מוכן כאשר קיבל גוון חום משני צידיו.

     

    לחם מחבת מקמח תירס 

     

    המרכיבים ל-10 יחידות:

    2 כוסות קמח תירס הכי דק (לא קורנפלור)

    2 כוסות קמח לבן רב תכליתי

    4 כפות שמן זית או שמן תירס

    1 בצל מגורד בפומפייה

    8 שיני שם

    2 עגבניות קצוצות

    4 כפות עלי כוסברה קצוצה

    4 כפיות מיץ מג'ינג'ר מגורד וסחוט בידיים

    3 פלפל ירוק חריף קצוץ

    2 כפיות מלח

    1-3/4 כוס מים חמימים ליצירת בצק

     

    משובץ באדום. לחם תירס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    משובץ באדום. לחם תירס(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:  

    1. מערבבים את הקמחים עם השמן ויוצרים פירורים.
    2. מוסיפים את שאר החומרים ואת המים לפי הצורך ולשים מעט עד ליצירת בצק אחיד. מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות.
    3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים מכל אחד עיגול על משטח מקומח.
    4. מטגנים במחבת חמה עם מעט חמאה את שני צידיי הלחם עד שמקבל צבע חום בהיר משני צידיו .

     

    לחם מחבת עם אפונה :

     

    המרכיבים ל-8 יחידות: 

    2 כוסות קמח חיטה מלא

    2 כפיות חמאה רכה

    150 גרם אפונה מבושלת ומעוכה לפירה

    2 כפיות מלח

    2 כפיות מיץ לימון

    1 כוס עלי נענע טרייה קצוצה

    1/2 כפית פלפל

    1/2 כוס מים חמים

     

    זרחני בצלחת. לחם מחבת עם אפונה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    זרחני בצלחת. לחם מחבת עם אפונה(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה :

    1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים אליו את החמאה. יוצרים מרקם של פירורים בידיים.
    2. מוסיפים את האפונה ואת שאר החומרים. לשים מעט עד קבלת בצק אחיד ונעים. מכסים בניילון ומניחים למנוחה של 20 דקות.
    3. מחלקים את הבצק ל 8 ויוצרים מהם כדורים. על משטח ממקומח מעט מרדדים את הכדורים לעיגולים בקוטר 12 ס"מ ומטגנים את שני צדי הלחם על מחבת חמה עם 1-2 כפות .

     

    לחם מחבת עם סלק

     

    המרכיבים ל-8 יחידות:

    1/2 כוסות קמח רב תכליתי (175 גרם)

    2 כפות שמן זית

    1 סלק בינוני מגורד

    1/2 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור

    1 כפית זרעי כמון כתושים

    3 כפות עירית קצוצה

    1/4-1/2 כוס מים חמים

     

    אדום עולה! לחם מחבת עם סלק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אדום עולה! לחם מחבת עם סלק(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים קמח ושמן זית ויוצרים פירורים. מוסיפים את שאר החומרים ויוצרים בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים למנוחה של 20 דקות.
    2. מחלקים את הבצק ל – 9 חלקים ויוצרים עיגולים.
    3. מטגנים על מחבת חמה עם 1-2 כפות חמאה משני הצדדים עד למראה חום ואפוי. אוכלים מיד .

     

    לכל הכתבות של ארז קומרובסקי

     

    שף ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי

     


     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מהמחבת לצלחת. לחם כרובית
    צילום: ירון ברנר
    צילום: דודו אזולאי
    מתגעגע להודו. ארז קומרובסקי
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים