שתף קטע נבחר
צילום: ירון ברנר, shutterstock

אולטרה סגול: קריספ נקטרינות לייט

מארצות הברית מגיע מתכון צבעוני, עמוס בפירות חמצמצים. רוני ונציה מגישה גרסת לייט מושקעת לקריספ נקטרינות ואוכמניות

קריספ הוא מאפה פירות ביתי ומרענן, דל קלוריות וקל מאוד להכנה. הוא נחשב פופולרי מאוד בארה"ב ומוגש גם במסעדות יוקרה בזכות שילוב מקסים וטעים מאוד של פירות חמים בניגודי טעמים וצבעים - נקטרינות כתומות חמצמצות עם אוכמניות סגלגלות ומתקתקות.

 

המתכון שלפניכם לא עושה בושות לגרסה הקלאסית, מכיל 8 מנות נדיבות וכ-200 קלוריות למנה.

 

עוד בערוץ האוכל:

טעימה וקלילה: עוגת פאדג' שוקולד לייט

הצנים הצרפתי: הפרנץ' טוסט המושלם

 

המרכיבים (ל-8 מנות בתבנית פיירקס עמוקה בגודל של כ-26X26 ס"מ):

לבצק הפירורים:

כ-3/4 כוס (100 גרם) קמח

2 כפות (25 גרם) סוכר

1/8 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

3 כפות (45 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל (לא מהיר להכנה)

1/2 כפית תמצית וניל טהור

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

 

למלית:

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (16 גרם) קורנפלור

1/3 כפית קינמון

1/3 כפית אגוז מוסקט טחון

750 גרם נקטרינות, פרוסות עבה

1 1/2 כוסות (כ-170 גרם) אוכמניות קפואות (לא מופשרות)

1 כפית מיץ לימון טרי

1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

הישר מארצות הברית. קריספ נקטרינות ואוכמניות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הישר מארצות הברית. קריספ נקטרינות ואוכמניות(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט במיכל מעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומעבדים במספר תנועות קצובות עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את שיבולת השועל, הווניל וגרידת הלימון ומערבבים בקצרה עד לקבלת תערובת אחידה. משתמשים מייד או שומרים מכוסה במקרר.
  2. הרכבה: בקערה קטנה מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור, הקינמון ואגוז המוסקט לקבלת תערובת אחידה. בקערה גדולה מערבבים את הנקטרינות עם האוכמניות, ומוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ותערובת הסוכר והקורנפלור.
  3. מעבירים את הפירות לתבנית משומנת. מפזרים את פירורי הבצק מעל.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך כ-35 דקות עד שהבצק זהוב-בהיר, הפירות מבעבעים, וכשנועצים חוד של סכין הוא חודר בקלות. מצננים בתבנית על רשת, ומגישים חם.

 

לכל המתכונים של רוני ונציה

 



פורסם לראשונה 10/08/2012 02:20

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הו שלום! קריספ
צילום: ירון ברנר
מומלצים