שתף קטע נבחר

אשקלון: למה תחנות טיפת חלב מזוהמות ומסוכנות?

לכלוך, צחנה וסכנת זיהום: בשתי תחנות טיפת חלב באשקלון הצטברו במשך שבוע ערימות זבל, טיטולים משומשים ופדים עם דם, לאחר שהעירייה עצרה את שירותי הניקיון בהן. "אנחנו עובדות בזוהמה ומסכנות את עצמנו ואת הציבור", אומרת אחות במקום. בעקבות פניית ynet הודיעה העירייה כי תשוב לנקות

טיטולים מלאי צואה, משטחי החלפה מזוהמים ורצפה מלוכלכת: אלה המראות שקידמו את פני ההורים, התינוקות וצוות האחיות שהגיעו לשתי תחנות טיפת חלב בעיר אשקלון בשבוע האחרון.  

 

ב-1 באוגוסט הפסיקה עיריית אשקלון באופן חד-צדדי לספק שירותי ניקיון לתחנות טיפת חלב "נווה דקלים" ברחוב אקסודוס בעיר ו"ברנע" ברחוב קרייתי. צוות האחיות הפועל בתחנות אלו טוען כי מדובר במהלך שלא תואם איתן ונעשה ללא ידיעתן, ובמשך שבוע שלם עולים הפחים על גדותיהם בזבל, טיטולים משומשים, פדים עם דם ועוד.

 

חדשות בריאות נוספות ב-ynet:

 

בנוסף, כיוון שתחנה שלישית המעניקה שירות בעיר נסגרה בשל ליקויי בטיחות ולא נמצא לה מבנה חלופי - נותרו ההורים ללא אלטרנטיבה לתחנות המזוהמות. בחלק מהאזורים מדובר באוכלוסייה קשת יום, אימהות חד-הוריות ועולים חדשים שאינם יכולים לממן לעצמם מונית לשכונות אחרות כדי לגשת לתחנות פעילות ונקיות.

 

טיטולים וזבל שנערם. טיפת חלב באשקלון ()
טיטולים וזבל שנערם. טיפת חלב באשקלון

 

"התחנות מסריחות - זאת הפקרות"

על פי הסכם בין משרד האוצר, משרד הפנים ומשרד הבריאות משנת 1972, האחריות לבניית התחנות ולאחזקתן מוטלת על הרשות המקומית, ואילו בכל הנוגע לציוד וכוח אדם מדובר באחריות של משרד הבריאות.

 

מסיבה שאינה ידועה עדיין, הופסקו כאמור שירותי הניקיון לתחנות טיפת חלב אלו לפני כשבוע, והן המשיכו לתפקד ולבצע בדיקות וחיסונים לתינוקות במקום.

 

"אנחנו מספקים שירות ל-70% מכלל האוכלוסייה באשקלון", מספרת ל-ynet רינה טיורי, יו"ר ועד אחיות בריאות הציבור באשדוד ובאשקלון. "כרגע תחנות טיפות החלב לא נקיות, מסריחות, ומלאות טיטולים שהצטברו בימים האחרון. לא ניקו את המשטחים שמניחים עליהם תינוקות, ואי אפשר אפילו לבצע בדיקות התפתחות - שלב בסיסי בתהליך העבודה שלנו".

 

טיורי אומרת כי האחיות פנו לעירייה אך לא קיבלו מענה. "אולי יש שם בעיה כלכלית? לנו פשוט לא הודיעו כלום. אנחנו עובדות בזוהמה באופן שמסכן את עצמנו ואת הציבור. עיריית אשקלון החליטה להפקיר את ילדיה?

 

"האחיות לא יכולות לנקות, הן מגיעות בשמונה ומקבלות קהל. מצד שני, אין לנו הוראה ממשרד הבריאות להפסיק לתת שירות. אז מה אחות אמורה לעשות? זאת הפקרות ברמה בלתי רגילה".

 

-איך מגיבים ההורים שנכנסים ורואים את הלכלוך בתחנה?

"אנחנו מתנצלות עשר פעמים בדקה. הבוקר אמרתי לאישה 'תתקשרי למוקד ותתלונני, אין לי יכולת לעזור לך'. אנחנו מאוד משתדלות ויוצאות מגדרנו, אבל לא יכולות להמשיך ככה. האחיות נחשפות כמובן לזוהמה רצינית, אבל הדאגה הגדולה היא לציבור. בסך הכל מדובר במנקה שמגיעה לשעתיים לתחנה, כדי להחזיר אותה לשגרת עבודה לקראת הבוקר.

 

"מה הם מצפים שנעשה? בתחנה בנווה דקלים, למשל, שבה עובדים עד שש בערב, מקבלים 50-45 ילדים ביום. מספיק שאמא אחת מחליפה שם טיטול לתינוק כדי להדביק במחלות ובזיהומים".  

 

ילדים משחקים על משטחים מלוכלכים. טיפת חלב באשקלון ()
ילדים משחקים על משטחים מלוכלכים. טיפת חלב באשקלון

 

נחילי זבובים ועכברושים

במכתב ששלחה מוריה אשכנזי, יו"ר חטיבת אחיות בריאות הציבור בהסתדרות האחיות, לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, נאמר כי מדובר ב"מפגע שהחל לתת את ביטויו כבר ביום השני להפסקת התחזוקה השוטפת מטעם העירייה. כאשר מצטברת אשפה שמעלה ריח צחנה, טיטולים זרוקים, נחילי זבובים ועכברושים אשר מסכנים את בריאותם של העוללים והפעוטות המגיעים לתחנה הנ"ל.

 

"זו מציאות שכבר באה לידי ביטוי בתגובות האמהות וההורים על חוסר אחריותה של עירית אשקלון ליישם את תחום האחזקה של התחנות לטובתם ובריאותם של ילדי העיר ומשפחותיהם".  

 

אתמול (ב') ערך משרד הבריאות ביקורת במקום ובסיכום הביקור צוין כי התחנות אכן מלוכלכות מאוד, וכי העירייה עדיין לא העמידה רשות התושבים מבנה חלופי לתחנה השלישית שנסגרה בחודש שעבר.

 

על פי מכתבה של אשכנזי, הדבר נעשה "תוך התעלמות מוחלטת להקצות מבנה אחר כאלטרנטיבה למתן שירות לאוכלוסייה קשת היום המתגוררת באזור זה".

 

פחי זבל גדושים ורצפה מלוכלכת. טיפת חלב באשקלון ()
פחי זבל גדושים ורצפה מלוכלכת. טיפת חלב באשקלון

 

עיריית אשקלון: נחזור לממן הניקיון

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מזה שנים משרד הבריאות מתריע על אי התאמת המבנה שבו מתקיימת טיפת חלב שמשון, לשמש ביעודה זה. משרד הבריאות פנה אל ראש עיריית אשקלון על מנת שיגיש בקשות למפעל הפיס להקמת מבנה חדש והולם או לחלופין מבנה קיים מתאים, כפי שנעשה בתחנות ברנע ונווה דקלים, אך לא קיבל מענה והתייחסות.

 

"בתאריך 1.8.12 העירייה הפסיקה באופן חד צדדי ומנוגד לפסיקת בית המשפט העליון לתת שירותי ניקיון ואחזקה לכלל התחנות. וזאת למרות פניות מנכ"ל משרד הבריאות לראש העירייה בנושא.

 

"המצב כיום בלתי נסבל ומסכן את בריאות הציבור ובתנאים אלו איננו מאפשר להמשיך ולספק שירות ל-70% מתינוקות העיר, נשים הרות, פעוטות ומשפחותיהם".

 

מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "לאחר שיחה עם מנהל המרכז הרפואי ברזילי, ד"ר חזי לוי, הוחלט כי העירייה תמשיך לממן את עלויות ההפעלה (מים, חשמל, ניקיון וכדו') כפי שנעשה עד חודש יולי 2012 במבנים ברחוב ההסתדרות 8/8, אקסודוס 12 וקרייתי 9.

 

"עוד סוכם עם ד"ר לוי כי באשר לתחזוקה הפיזית של טיפת חלב הממוקמת ברח' ההסתדרות 8/8 והינה בבעלות בית החולים – הטיפול יעשה על ידי יחידת האחזקה של בית החולים".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"זו סכנה לאחיות וסכנה לציבור". תחנת טיפת חלב באשקלון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים