שתף קטע נבחר

חד הוריות מול נתניהו: המדינה דנה אותנו לעוני

אמהות חד הוריות מקוות להצית גל מחאה, בעקבות שלילת תשלומי מזונות לחד הוריות עובדות. "החוק חייב להשתנות. כמי שעובדות 7 ימים בשבוע, המדינה רוצחת אותנו יום יום", הסבירו לאחר שצעדו מת"א והחלו למחות מול בית ראש הממשלה

"נענשנו על כך שאנחנו אמהות חד הוריות עובדות. אני עסוקה במלחמת הישרדות תמידית, ובמקום שהמדינה תתמוך בי, היא שוללת ממני ומילדיי את המזונות ודנה אותי לחיים של עוני". כך אמרה ל-ynet אניטה רוזנבאום (45), שהחלה אתמול (ה') לצעוד מקריית הממשלה בתל אביב לבית ראש הממשלה בירושלים, במחאה על שלילת תשלומי המזונות שמעבירה המדינה באמצעות הביטוח הלאומי לאמהות חד הוריות עובדות.

 

האזרח הקטן מול הממסד - עדכונים נוספים ב-ynet:

שטייניץ: סומכים רק על עצמנו, ועל אבינו בשמיים

עסקת הגזירות: הדיל הסודי של ש"ס והליכוד

התחתנת בחתונה אזרחית? לא תקבלי מזונות

 

"אנחנו רוצות להגיע לכמה שיותר אמהות חד הוריות, רובן קרועות בין עבודה לילדים, לא מצליחות לשרוד לנשום או להרים את הראש מעל המים. אנחנו אומרות להן תצטרפו אלינו בכל דרך, יחד נוביל שינוי", אמרה שותפתה של רוזנבאום למסע, בובה לוי יונאי (36), אם חד הורית לארבעה. גם גלית נחום מיקנעם הצטרפה אליהן. "הרגליים כואבות והגב תפוס אחרי המסע הארוך הזה, אבל אנחנו מקבלות את הכאבים האלו באהבה ולא מתכוונות לוותר", אמרו. 

 

מאבקן של השתיים מתמקד ב"חוק המזונות הבטחת תשלום", שלפיו אם חד הורית שאינה מקבלת את דמי המזונות מאבי ילדיה, זכאית לקבל מזונות מהביטוח הלאומי בגובה של 2,800 שקל או 3,200 שקל במקרה שהיא אם לשני ילדים ומעלה, בשני תנאים:

1. שהכנסתה מעבודה לא גדולה מ-600 שקלים, אחרת על כל שקל נוסף מהקצבה של הכנסה ינכו לה 60 אגורות.

2. שהכנסתה לא גדולה מ-6,040 שקל בחודש. במקרה כזה היא לא זכאית כלל לדמי מזונות. הקריטריונים לקבלת מזונות הוקשחו בגזירות 2002-2003, בעת כהונתם של שרי האוצר נתניהו ושלום. 

 

יונאי. עובדת שבעה ימים בשבוע ()
יונאי. עובדת שבעה ימים בשבוע
 

יונאי, שעובדת למחייתה בשתי משרות - כעוזרת מנכ"לית בעמותת "לא לאלימות" וכאם בית במקלט לנשים מוכות - הוסיפה: "כמי שעובדת שבעה ימים בשבוע, אני טוענת שהחוק חייב להשתנות. במצב הנוכחי, המדינה רוצחת אותנו יום יום".

 

רוזנבאום, אם חד הורית לשלושה וסוכנת נסיעות במקצועה, שעובדת גם כמתאמת משק בבית מלון, סיפרה: "אני מחזיקה בשתי עבודות רק כדי לשרוד, אבל החוק הקיים דוחף אותנו לחיים של עוני בלתי אפשרי". לטענתה, "נענשנו על כך שאנחנו אמהות חד הוריות עובדות. אני עסוקה במלחמת הישרדות תמידית. במקום שהמדינה תתמוך בי, היא שוללת ממני ומילדיי את המזונות ודנה אותי לחיים של עוני".

 

היא הסבירה כי המדינה מכניסה את האמהות החד הוריות לדילמה בלתי אפשרית - האם לגדל את הילדים בבית ולחיות מ-3,200 שקל או לצאת לעבוד בשכר שהוא בדרך כלל לא גבוה בהרבה מכך. 

 

השתיים, שפתחו בפייסבוק את קבוצת "הקול הנשי", מחו היום על המדרכה מול בית ראש הממשלה בירושלים, שם הן מתכוונות לערוך קבלת שבת ולהפגין בימים הקרובים. "זה מאבק על כבוד לתיקון עוול היסטורי. יש לנו ילדים קטנים בבית שצריך לשמור עליהם. חופש גדול עכשיו ואין אבות בתמונה, לכן נישאר כאן ככל שנוכל. בכל מקרה לא נפסיק להילחם", התחייבו.

  

רן מלמד, סמנכ"ל עמותת ידיד, שפועל בחודשים האחרונים יחד עם קבוצה גדולה של נשים חד הוריות לשינוי חוק המזונות, הסביר: "כמו תמיד הממשלה הצליחה לקלקל גם כאן. במקום לבטל את התקרה ולאפשר לאמהות להשתכר כמה שהן רוצות, היא יצרה תמריץ שלילי שלא מאפשר לרבות מהן לצאת לעבודה".

 

מלמד הגיש יחד עם קבוצת החד הוריות וח"כ עמיר פרץ (עבודה) הצעת חוק לתיקון חוק המזונות. השבוע הוא פנה לראש הממשלה ולשר האוצר, וביקש שבמסגרת התוכנית להגדלת מספר פקחי רשות המסים, יינתן דגש על גביית המזונות מגברים סרבנים, כך שיהיה ניתן להשיב לנשים את כספי המזונות האבודים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משמאל: רוזנבאום, יונאי ונחום
מלמד. הממשלה מקלקלת
מומלצים