שתף קטע נבחר

זהירות, הסמארטפון מסוכן לזוגיות שלכם

הוא משתלט לנו על תשומת הלב, גורם לנו להעדיף ולטפח תקשורת ווירטואלית על פני מגע אנושי ולבסוף - משדל אותנו לחשוף ולסכן את הקשר שלנו בטרם עת. מה הופך את הטלפון החכם שלנו לאויב הזוגיות מספר 1?

גילוי נאות - אין לי פייסבוק. הבשורה הזאת בדרך כלל גורמת לתגובות שונות ומשונות במהלך דייטים, החל מבלבול וחשדנות ועד לקריאות התלהבות. באחת הפעמים הדייט שלי כל-כך התאכזב לגלות שאין לי פייסבוק, עד שעוד בטרם הגיעו המשקאות שהזמנו, הוא דאג להיכנס לחשבון שלו באמצעות האייפון ולעבור איתי על תמונות הפרופיל שלו אחת-אחת. מיותר לציין שדייט שני לא היה.

 

עוד בנושא:

מלכוד 22: עשי טובה, אל תחטטי לו בסמסים

שאלתי מי שלחה לו סמס, ומיד הוגדרתי כקנאית

ביישן, כך תרשים אותה בדייט ולא רק בסמס

 

סיטואציות מעין אלו גרמו לי לחשוב שהמצאת הסמארטפון היא מקרה מובהק של "אליה וקוץ בה". אמנם הוא נוח, גאוני ומאוד ממכר, אבל אלו בדיוק התכונות שהופכות אותו לנשק פוטנציאלי שעלול להזיק לנו כשאנחנו מנסים להתחיל לבנות מערכת יחסים. הנה חמישה כללי מפתח ששכחו לציין בהוראות השימוש של הסמארטפון שלכם.

 

 

1.בלי פפראצי

אוקיי. זה שיש לכם מצלמה בסלולרי לא אומר שצריך להשתמש בה כבר מהדייט הראשון. נכון שבעולמנו כיום אנו רגילים לתעד כל דבר קטן בחיינו, החל מהחולצה החדשה שקנינו ועד לארוחת הצהריים במסעדה, אבל דווקא בדייטינג כדאי לקחת צעד לאחור.

 

למה? קודם כל, כי אתם לא דוגמנים של פוקס, ואף אחד לא מצפה מכם להציג זוגיות מאושרת אחרי היכרות של שעות ספורות.

 

שנית, מפני שזה יוצר תחושת קרבה מזויפת שאין לה בסיס אינטימי אמיתי. הרי את כולנו מלמדים עוד מכתה א' לחייך יפה אל המצלמה, לא משנה אם המורה צעקה עליכם רגע קודם לכן, או אם אתם כבר מתים לסיים עם הדייט המעפן הזה ולהגיע הביתה.

 

כלומר, ייתכן שהתמונה הנחמדה שלכם יחדיו משקפת משהו אחרי לגמרי מהמצב במציאות. אם לא תנהגו במשנה זהירות, אתם עלולים להגיע למצב בו תישארו עם אוסף תמונות מרשים של דייטים ראשונים, בלי תמונה אחת עם בן או בת זוג אוהבים.

 

2. אל תמהרו להחליף סטטוס

העצה הזאת מתייחסת לשני מחדלים. הראשון, עד כמה שזה מפתה, אל תשנו את הסטטוס שלכם ל"אין אה ריליישינשיפ" לפני שהבהרתם זאת עם בני זוגכם. אחת מחברותי נהגה לשנות את הסטטוס שלה ללא התרעה מוקדמת, על מנת ליצור הגדרת מצב חדשה ולהותיר את החבר התורן ללא ברירות רבות מלבד לקבל את השינוי בהכנעה.

 

ואולם, לא תמיד הדבר יכול להיפתר בצורה מתונה שכזו, ולעתים הצעד הזה יכול להוביל להתפרצות ואף לסיום היחסים. יתרה מכך, מדובר בהתנהלות מניפולטיבית שדוחקת את הצד השני למצב של אי נוחות משוועת.

 

אם הפנייה למצפון שלכם לא עוזרת, תחשבו על כך שחבריכם (ואולי עוד בני זוג פוטנציאליים שנמצאים אי שם בין רשימת החברים שלכם) לא יתייחסו אליכם יותר מדי ברצינות אם תשנו את הסטטוס הזוגי שלכם כל שבוע שני. מה שחשוב לזכור, בסופו של דבר, זה שעצם הזוגיות שלכם לא תלויה בשום סטטוס וירטואלי, אז הניחו לו לנפשו.

 

המחדל השני פונה למכורים יותר מביניכם, הרגילים לעדכן את הסטטוס שלהם מספר פעמים ביום. החל מ"אני באמצע ישיבה חשובה" וכלה ב"פגשתי את אהבת חיי!". אל תעדכנו את הסטטוס שלכם מיד לאחר הדייט (ובטח שלא במהלכו), ובכלל, אל תמהרו להדביק תוויות. יכול מאוד להיות שהדברים יראו אחרת למחרת. חוץ מזה, סביר להניח שהפסקה קטנה מכל ההתעסקות הכפייתית הזו תעשה לכם רק טוב.

 

אם אתם מחליפים סטטוס, היו מתואמים לפחות עם בני הזוג שלכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אם אתם מחליפים סטטוס, היו מתואמים לפחות עם בני הזוג שלכם(צילום: shutterstock)

 

3. תיזהרו מהוואטסאפ

חברים, שלא תטעו: וואטסאפ הוא אויב הציבור מספר אחת. הכוונה היא בתחום הדייטינג, כמובן. קודם כל, הוא נותן פתח לחפירות אינסופיות, שבשלבי ההיכרות הראשונים לפעמים לא נעים להפסיק באמצע. כך יכול להיות שתמצאו את עצמכם תקועים בהתכתבויות שנפרשות על פני ימים שלמים, ועד שתגיעו לדייט עצמו כבר לא יישאר לכם על מה לדבר.

 

כן חבר'ה, זה שמדובר בתוכנה חינמית לא אומר שחייבים לנצל אותה עד תום. לא צריך לשלוח הודעה על כל פיפס קטן ולפעמים לתת לצד השני את הספייס שלו הוא מהלך נבון יותר. סיבה נוספת נובעת מהעובדה שתוכנת הוואטסאפ נותנת לנו את הכלים להיות 'סטוקרים' מקצועיים. עדכון ה"נראה לאחרונה" שתמיד דואג ליידע אותנו מתי בדיוק בן זוגנו בדק את ההודעות שלו, יוצר מפלצות אובססיביות בנקל, ואלו, כידוע, לא ניחנות במידה רבה של הגיון.

 

לפעמים אנשים מייחסים משמעות רבה יותר למשך הזמן שלקח לאדם להשיב הודעה מאשר לתוכן ההודעה עצמה. לאחר מכן הם מנסים למצוא לכך סיבות באמצעות ניחושים שונים ומשונים, שלא תורמים, וסביר להניח שדווקא מזיקים, למערכת היחסים הטרייה. בקיצור חברים, אנחנו לא בבולשת, אז למען הבריאות הנפשית שלכם, השקיעו חצי שקל מדי פעם ושלחו הודעת סמס רגילה.

 

 

4. תוסיפו תזכורת יומית: דייט זה לא פגישת עבודה

אני לא אכחיש שזה נוח מאוד שכל חיינו הווירטואליים מרוכזים במכשיר שגודלו לא עולה על כף ידנו, החל בתזכורות יומיות ועד למיילים מהעבודה. עם זאת, לא סתם ממליצים על שיטת "הפרד ומשול" עוד מימי התנ"ך. אולי פעם הכוונה המקורית הייתה להחליש את הצד הנכבש, אבל זה בהחלט עשוי גם לחזק את הצד הכובש (שבאנלוגיה הזאת הוא כמובן, אתם).

 

הגיוני להניח שתצליחו יותר כאשר אתם ממוקדים במטרה ומקדישים לה את מלוא תשומת הלב, מאשר במצב בו אתם מנסים לתמרן בין כמה דברים במקביל. במילים אחרות, דייט הוא דייט ויש לתת לו את הכבוד הראוי לו. אתם לא יכולים להתעלם מהצד השני כדי להשיב למייל דחוף או לעזוב את השולחן כדי לענות לשיחת טלפון. בשורה התחתונה, אף אחד לא אוהב שמייבשים אותו, ללא הבדלי דת, גזע ומין.

 

5. תשננו במרץ, סירי היא לא בנאדם אמיתי

היא מנומסת, יש לה קול מלודי והיא סוג של גאון שכל מטרתו היא להקל על חייכם, אבל בכל זאת, אל תמהרו לקנות לסירי טבעת. יש חיים מעבר לטאצ'-סקרין, גם אם בקרוב הוא יהיה זמין בתלת-מימד.

 

חום אנושי נעים הרבה יותר מהקרינה המחממת של מסך הסמארטפון שלכם. אמנם כולנו נעשים מפותחים יותר ויותר מבחינה טכנולוגית, אך לעתים נדמה כי באותה נשימה אנחנו הופכים להיות חסרי כישורים חברתיים. הרי כמה פעמים קרה לכם שהדייט שלכם הלך לשירותים, ואתם, בתחושת חוסר אונים, פניתם לעזרתו של הסלולרי שלכם?

 

 

זוהי סיטואציה שמוכרת לכולנו. אבל ממתי זה נהיה כל-כך מאיים לשבת כמה דקות לבד, להרים את הראש מהמסך ולהביט סביב. היום זה כבר כמעט בלתי אפשרי להכיר אנשים בסיטואציות כמו נסיעת רכבת או תור לרופא השיניים, כי כל אחד מסתגר בעולמו עם הסמארטפון שלו.

 

לעולם אין לדעת מה פספסנו בזמן ששיחקנו ב"אנגרי-בירדס". הפואנטה היא, שמדי פעם כדאי לכולנו להניח בצד את מכשיר הפלא הקטן, כי אולי נגלה דברים נפלאים גם בעולם האמיתי. אני בפנים, מה איתכם? 

 

 

מסכימים עם דנה? ספרו לנו בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חום אנושי חזק יותר מהקרינה של הטלפון שלכם
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים