שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אייל קרן

    אפשר גם במיקרוגל: מתכוני פורל בצ'יק צ'ק

    בלי יותר מדי דאווינים ופוזות, רותי קינן מפרגנת 2 מתכונים קלים ומצוינים לדגי הפורל. אחד בתנור, עם עשבי תיבול, והשני - מתבשל ברוטב חרדל במקום האחרון שציפיתם למצוא בו דג: המיקרוגל

    צמד הפורלים המושלמים שנחתו אצלי במקרר נחים ראש אל זנב באריזה מסוגננת, אילצו אותי להפר את נדר ההתנזרות מהמטבח שגזרתי על עצמי בימי החום האחרונים. דגים, כידוע, ניחנו באורך חיי מדף קצר, ולכן עמדה בפני הברירה: להטביע אותם במעמקי המקפיא עד לשעת כושר קרירה יותר או לנצל את טריותם ולהכין אותם מיד. בחרתי, כאמור, באופציה השנייה ולא התחרטתי.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    דג, מטבעו, הוא חומר גלם עדין ומפונק ודווקא בשל כך הוא מתאים מאוד לימי האין-לי-חשק-לבשל האלה, משום שהפתגם "פחות הוא הרבה" (באנגלית זה נשמע יותר טוב) פשוט נכתב עליו: מה שפחות תתעסקו אתו, כמה שתפחיתו בחשיפתו לחום ולבישול, כך ייטב לו. וכשהוא מגיע נקי ומוכן, באמת שלא נותר הרבה מה לעשות.

     

    פורל עם עשבי תיבול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    פורל עם עשבי תיבול(צילום: ירון ברנר)

     

    בעיקרון, אני מעדיפה את הדג שלי מפולט, כלומר ללא אדרות ועצמות, אבל אני מודה שמראה של דג שלם המגיח מהתנור או מהגריל, בעיקר לאחר שחותל היטב בנייר אפייה, לא משאיר אותי אדישה. ויש לו גם יתרונות של טעם ופחות סיכוי להתייבש. הצרה היחידה הן העצמות, שההתמודדות איתן בהחלט לא נוחה לי, ובעיקר כשמדובר בפורל, דג עתיר עצמות קטנטנות ואכזריות. מצד שני, יש גם איזה קסם באכילה איטית, המתעכבת בזהירות על כל נגיסה, בתקופה שבה אני מסתפקת, בדרך-כלל, באוכל מהיר ועצבני.

     

    התבוננתי לדגים בעיניים המזוגגות שלהם ותיכף ידעתי מה אני הולכת לעשות אתם. יצרתי תערובת של שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים (שאותם חילצתי מוכנים ממגשיות שאני שומרת תמיד לרגעים כאלה במקפיא), בשילוב עם שמן זית טוב ומעט מלח ופלפל. חרצתי חריצים בבשר הדגים ומשחתי אותם בתערובת מבפנים ומבחוץ. עטפתי אותם בנייר אפייה ושלחתי אותם להתפנק בתנור חם.

     

    ברבע השעה או טיפה יותר שהם שהו בו קצצתי כמה ירקות והוספתי אותם לתכולתה של שקית חסה שטופה מוכנה. הקפצתי את הסלט בשמן זית מיץ ולימון, והוא המתין יחד אתנו לדגים.

     

    היה ממש שווה לחכות: מתוך הנייר החרוך מעט שבו נעטפו הגיחו הדגים מהבילים, עסיסיים ומתובלים. מה שנותר הוא להעביר לצלחת ולהתמסר בנחת למקצה המכשולים של העצמות הקטנות.

     

    אם אין לכם חשק להתקרב לתנור החם, יש לי עצה שלא תוכלו לסרב לה: הכינו את הדגים שלכם בתנור המיקרוגל שאינו דורש חימום מראש וגם לא מפיץ את הטמפ' שלו לכל עבר. דגים, בניגוד למאכלים אחרים, דווקא מגיבים יפה לפלא הטכנולוגי.

     

    הנה שני מתכונים פשוטים ביותר:

      

    פורל בתנור במעטפת נייר

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 דגי פורל קטנים (300 גרם בערך כל אחד)

    1/3 כוס שמן זית

    2 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים או טריים, קצוצים או מוקפאים

    3 שיני שום כתושות

    מלח, פלפל

     

    ההכנה:
    1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מכינים 4 ריבועים של נייר אפייה או נייר כסף שיכילו את הדג בנדיבות, בלי לחץ.
    2. מייבשים היטב את הדגים וחורצים 3 חריצים אלכסוניים בכל צד. ממליחים ומפלפלים את העור ואת בטן הדג.
    3. מערבבים את השמן עם עשבי התיבול והשום. דוחסים את התערובת לחריצים ומורחים בבטן כל דג.
    4. מניחים כל דג על ריבוע נייר, עוטפים סביב ומסובבים את הקצוות לסגירה. מניחים על תבנית גדולה ואופים כ-20 דקות. מגישים בתוך הנייר.

     

    יוצא מתוך המעטפת - דג בעשבי תיבול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    יוצא מתוך המעטפת - דג בעשבי תיבול(צילום: ירון ברנר)

     

    פורל במיקרוגל ברוטב חרדל

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 דגי פורל

    50 גרם חמאה

    מלח, פלפל

     

    לרוטב:

    1 כף גדושה חרדל מסוג משובח

    1 כף סוכר

    1/2 כוס חומץ בן יין לבן

    1 כף שמיר קצוץ

      

    אופן ההכנה:

    1. מורחים את הפורלים בחמאה מבפנים ומבחוץ. בוזקים מלח ופלפל ומניחים בכלי המתאים למיקרוגל,עם כיסוי. מבשלים מכוסה, בעוצמה מרבית, כ-8 דקות. הופכים את הדגים ומבשלים 8 דקות נוספות. הדגים מוכנים כשבשרם נראה אטום ומתפורר למגע מזלג.
    2. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    3. יוצקים את הרוטב על הדגים המוכנים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    פורל בעשבי תיבול
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים