שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock

    בית קטן על האגם: ביקור בדירה במושב בית זית

    בני זוג שביקרו במושב בית זית שליד ירושלים היו צריכים רק טיול ליד האגם וכוס קפה מול הנוף האירופי כדי לשכור יחידת דיור קטנטנה בגודל 35 מ"ר - מבלי לחשוב יותר מדי. על עיצוב הפנים הם דווקא חשבו - והפכו את היחידה לבית כפרי בסגנון פרובנס

    לא לקח זמן רב מדי לדיירי הבית בו אנו מבקרים לשכור את הדירה החדשה שלהם במושב בית זית, בדרך לירושלים, לפני כחצי שנה. יום חורף קריר, נוף אירופי אל אגם בית זית ומנוחה קלה בבית קפה במושב, הובילו את בני הזוג לעשות סיור קצר במושב כדי לראות אם למישהו במקרה יש דירה להשכיר.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    כשראו מודעה על יחידת דיור שצופה על האגם, מיהר הזוג להתקשר, לבוא ולראות - ובסופו של דבר לחתום על חוזה השכירות במקום, למרות שמדובר ביחידת דיור בגודל של 35 מ"ר בלבד. הדירה הקטנטנה כללה ריצוף בלבד, מה שאפשר לדיירים החדשים לבקש מהמעצבת ענת רייס להוסיף כמה אלמנטים מינימליים בבנייה, שיעזרו להתמודד עם האתגרים שהציב גודל היחידה.

     

    וילונות חצי אטומים נותנים לאור רב להיכנס אל הדירה מהחלונות ומדלת הכניסה הראשית (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    וילונות חצי אטומים נותנים לאור רב להיכנס אל הדירה מהחלונות ומדלת הכניסה הראשית(צילום: ענת רייס)

     

    עיקר האתגר היה הוספת שתי מחיצות פנים לדירה, כדי לאפשר כניסה של תאורה טבעית שתעזור לשמור על תחושה פתוחה. הראשונה היא מחיצה נמוכה בגובה 16 ס"מ, שמפרידה בין חדר המגורים לחדר השינה; והשנייה מייצרת פינת איפור ומגיעה כמעט עד לתקרה בגובה 190 ס"מ. היא יוצרת הפרדה בין פינת האוכל לכיור, הנמצא מחוץ לחדר המקלחת והשירותים הקטנטנים - ברוחב מטר אחד בלבד.

     

    באזור השינה מפרידה פינת האיפור שנוספה מאחורי המחיצה הגבוהה בין מבואת השירותים למיטה (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    באזור השינה מפרידה פינת האיפור שנוספה מאחורי המחיצה הגבוהה בין מבואת השירותים למיטה(צילום: ענת רייס)

     

    חזית הזכוכית הצופה לאגם נוצלה במלואה, דרך שימוש בווילונות כפולים בעלי שתי טקסטורות שונות, שמעניקים לחלון גוון בהיר כמו של קיר עם טפט חצי שקוף. בזכות הווילונות, להבדיל מהתריסים הקיימים, ניתן ליצור בדירה אינטימיות ללא חסימה מלאה של האור מבחוץ.

     

    פרחים, כריות צבעוניות וראנר ירוק שוברים את הירוק ותורמים להכניס אנרגיות טובות לבית (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    פרחים, כריות צבעוניות וראנר ירוק שוברים את הירוק ותורמים להכניס אנרגיות טובות לבית(צילום: ענת רייס)

     

    מבחינת עיצוב הפנים, נעשתה התמקדות בצבעים בהירים ופיזור של כמה שיותר אלמנטים קטנים, מעניינים ושובי לב בדירה. הארונות, השידות והמדפים - כולם נבחרו בגוונים בהירים. הסלון, זכר לדירה הישנה, נעטף בבד לבן כדי לשמור על קו אחיד ופתוח עד כמה שניתן בהתאם לדירה. מלבדו, על גבי המחיצה הנמוכה, הוסף מדף ישן, גם הוא מהדירה הקודמת, כדי ליצור קצת יותר מקום אחסון.

     

    אוסף ספרי האדריכלות של השניים מוקם בחלקו על אותו המדף, ובחלקו השני בארגזים ישנים שנקנו מחנות בכניסה לבית זית. הארגזים, שמעניקים לדירה מראה של אסם, מתקשרים עם האווירה של המושב. ואם זה לא מספיק, בהמשך הדרך מעבר ליחידה - נמצאת אחת מהאורוות במושב. במקביל, כדי להוסיף צבע ללבן השולט, נעשתה הקפדה על הכנסה של כמה שיותר צמחים ופרחים אל הדירה, על מנת לתת לה תחושה נעימה ואנרגיות טובות.

     

    חדר המגורים: כרית לבנה עם הדפס עלים מתחברת בקלות לשאר הדירה הלבנה והפרחונית (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    חדר המגורים: כרית לבנה עם הדפס עלים מתחברת בקלות לשאר הדירה הלבנה והפרחונית(צילום: ענת רייס)

     

    זווית נוספת בסלון (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    זווית נוספת בסלון(צילום: ענת רייס)
     

     

    מלבד המחיצה המפרידה בין הסלון לחדר השינה נוספה גם מדרגה בין החדרים המוסיפה ל"הפרדה הפתוחה" ביניהם (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    מלבד המחיצה המפרידה בין הסלון לחדר השינה נוספה גם מדרגה בין החדרים המוסיפה ל"הפרדה הפתוחה" ביניהם(צילום: ענת רייס)

     

    בעוד שבסלון ובחדר השינה שולט הצבע הלבן, דווקא במטבח שעוצב לפני שנכנסו השוכרים שולט הצבע החום. העץ המלא בצבע אגוז נותן ליחידה מראה כפרי, שמשתלב עם הצבע הלבן בשאר הדירה ומעניק תחושה של בית בפרובנס. עוד עוזרים לתחושה אלמנטים כמו שידת המפתחות והראנר הפרחוני שמזכירים נופים של איטליה ושל צרפת.

     

    פינת אוכל מעץ משלימה את התמונה הכפרית במטבח וראנר לבן פרחוני ושידת המפתחות האפורה מוסיפים ריח של פרובנס ללב בית זית (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    פינת אוכל מעץ משלימה את התמונה הכפרית במטבח וראנר לבן פרחוני ושידת המפתחות האפורה מוסיפים ריח של פרובנס ללב בית זית(צילום: ענת רייס)

     

    צבעי המגבות והפרחים שוברים את הצבע הלבן ומכניסים עוד צבע למבואה המבודדת עם הכיור, כשמצדדיה השירותים, פינת האיפור וחדר השינה (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    צבעי המגבות והפרחים שוברים את הצבע הלבן ומכניסים עוד צבע למבואה המבודדת עם הכיור, כשמצדדיה השירותים, פינת האיפור וחדר השינה(צילום: ענת רייס)

     

    אחרונה חביבה היא החצר המקסימה שרוצפה מראש בדק עץ שפונה ליער, ובימי החורף והאביב ניתן לראות ממנו את האגם. על העצים נתלו מנורות סולאריות קטנות, שמאירות בלילה כמו גחליליות, ליצירת תחושת טבע מרגיע.

     

    יחד נותנות החצר והדירה הקטנה והמעוצבת תחושה של רוגע ושלווה שמזכירים מקומות רחוקים מכאן. מיקום הריהוט והבחירה בו, בהשקעה של 15 אלף שקל, בנוסף לחזית הפתוחה של הדירה - מאפשרים גם אנרגיות טובות בבית וגם יוצרים דירה קטנה ומוארת וממש לא חנוקה.

     

    צבעי המגבות והפרחים שוברים את הצבע הלבן ומכניסים עוד צבע למבואה המבודדת עם הכיור, כשמצדדיה השירותים, פינת האיפור וחדר השינה (צילום: ענת רייס) (צילום: ענת רייס)
    צבעי המגבות והפרחים שוברים את הצבע הלבן ומכניסים עוד צבע למבואה המבודדת עם הכיור, כשמצדדיה השירותים, פינת האיפור וחדר השינה(צילום: ענת רייס)

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     


    פורסם לראשונה 29/08/2012 22:48

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ענת רייס
    הדירה במושב בית זית. חיפשו דירה להשכיר - ומצאו
    צילום: ענת רייס
    מומלצים