שתף קטע נבחר

התמ"ת פסל הסכם קיבוצי לעובדים זרים בבניין

הממונה על יחסי עבודה בתמ"ת החליט שלא לאשר את ההסכם מכיוון שהוא נוגע רק לעובדים זרים בבנייה ויוצר "מצג שווא והטעיה באשר לזכויותיהם". לפיו, בעוד שצו ההרחבה להסכם הקיבוצי בענף הבניין קובע שכר מינימום ענפי בסך 5,000 שקל, ההסכם שנפסל מציע שכר של 4,350 שקל בלבד

משרד התמ"ת הודיע היום (א') כי פסל הסכם קיבוצי שנחתם בין ההסתדרות הלאומית לבין התאחדות מעסיקי כוח אדם זר לבניין "בשל כך שהוא נוגע לעובדים זרים בבניין בלבד ויוצר מצג שווא והטעיה באשר לזכויותיהם".

 

 

הממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד, עו"ד שלמה יצחקי, ציין במכתבו להסתדרות הלאומית ולעמותת מעסיקי כוח אדם זר לבניין כי ההסכם מפלה לרעה את העובדים הזרים בענף הבנייה לעומת העובדים הישראלים ונוגד אמנות עבודה בינלאומיות שישראל אישרה בנוגע לזכויות עובדים זרים.

 

לדבריו, בעוד שצו ההרחבה להסכם הקיבוצי בענף הבניין – שחל על כל העובדים והמעסיקים בענף – קובע שכר מינימום ענפי בסך 5,000 שקל, בהסכם שנפסל נקבע שכר מינימום ענפי בסך 4,350 שקל בלבד. אף שבכל מקרה מה שקובע מבחינה משפטית הוא צו ההרחבה, מציין הממונה במכתבו כי נראה שההסכם מציג מצג שווא ומטעה בכוונה להמעיט בזכויות העובדים הזרים בענף הבניין. 

 

יצחקי הוסיף במכתבו לצדדים כי ספק בעיניו אם בכלל קיימת להם הזכות לייצג את העובדים הזרים ולקבוע את זכויותיהם, ולכן אף אם לא היה נפסל ההסכם מהותית ספק אם היה מאושר טכנית בשל אי כשרות הצדדים.

 

כזכור, ביולי 2011 חתמו ההסתדרות החדשה והתאחדות הקבלנים על הסכם קיבוצי לפיו עובדי ענף הבניין יקבלו שכר מינימום של 4,800 שקל ובינואר 2012 השכר עלה ל-5,000 שקל.

 

יועץ התקשורת של ההסתדרות הלאומית, חנן שלאין, מסר: "טרם נתקבל מכתבו של עו"ד יצחקי. לכשיתקבל נלמד את הנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שכר מינימום של 5,000 שקל - לעובד זר או מקומי?
צילום: הרצל יוסף
מומלצים