שתף קטע נבחר

מגיע בסערה: ההוריקן "אייזק" מכה בלואיזיאנה

מצב החירום בדרום ארה"ב נמשך וההוריקן הראשון העונה היכה בחופים עם רוחות של 130 קמ"ש. 7 שנים אחרי אסון קתרינה שבו נספו 1,863 איש, יש מי שמעדיף לצאת לפאב: "מרגיש שראיתי את הגרוע מכול. ההוריקן הזה לא יהיה כזה נורא"

שבע שנים בדיוק אחרי שקתרינה פגעה בניו אורלינס וגבתה את חייהם של 1,836 בני אדם לפחות, הגיע ההוריקן "אייזק" לחופי דרום לואיזיאנה, והסופה מביאה איתה רוחות חזקות וגשמי זעף.

 

עוד בחדשות ynet:

הצתה ליד רמאללה: "מגרון, מוות לאויב"

 

אף שאייזק נמצא רק ברמה 1, הוא מזכיר לרבים בארצות הברית את אסון הטבע הקטלני שאירע ב-29 באוגוסט 2005 כשקתרינה, שהייתה ברמה 3, פגעה בניו אורלינס והותירה הרס רב. אייזק, ההוריקן הראשון בארצות הברית בעונת ההוריקנים הנוכחית, יעמיד במבחן ראשון את הביצורים שנבנו לאחר אסון קתרינה ושהושקעו בהם מיליארדי דולרים.

 

חופי דרום לואיזיאנה (צילום: AP) (צילום: AP)
חופי דרום לואיזיאנה(צילום: AP)

 

לא כולם התפנו, יש כמה אמיצים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא כולם התפנו, יש כמה אמיצים(צילום: AFP)

 

מרכז ההוריקן הלאומי בארה"ב הזהיר שאייזק והרוחות החזקות שהוא מביא עמו, שמנשבות במהירות של עד 130 קמ"ש, עלולים להביא לסופה מסוכנת ולהצפה כתוצאה מהגשמים. אייזק כבר גרם למותם של 23 בני אדם בהאיטי וברפובליקה הדומיניקנית וגרם שם לשיטפונות ולנזקים.

 

ראש העיר ניו אורלינס, מיטש לנדרו, הבטיח לתושבים שהפעם "העיר שלכם בטוחה", וציין ששירותי החירום מוכנים לפעולות איתור וחילוץ, אם יהיה צורך. "אנחנו בלב המאבק הזה", הוסיף לנדרו במסיבת עיתונאים. "אנחנו בשלב שצריך להוריד את הראש".

 

כאלף חיילי המשמר הלאומי התמקמו עם רכבי הצבא שלהם ברחובותיה הנטושים למדי של ניו אורלינס. הם נופפו ברובי הסער שלהם כדי להסיר כל איום של ביזה, כפי שאירע לאחר קתרינה. ניידות משטרה סיירו ברחובות החשוכים והאירו בכחול את השכונות.

 

הנשיא ברק אובמה הפציר בתושבים לתפוס מחסה ולהישמע לאזהרות. לדבריו, "זה לא הזמן להתגרות בגורל". בתחילת השבוע הוא פרסם הכרזות חירום ללואיזיאנה ולמיסיסיפי.

 


View Larger Map

 

באסון קתרינה איבדו מאות אלפי תושבים את בתיהם, והפעם רוב התושבים זהירים, אך לא כולם מיהרו לעזוב. המיעוט שנשאר מיהר לאגור מים, מזון ודלק.

 

"יש לנו כל מיני סוגים של אוכל וחטיפים", סיפר ארתור אנדרסון (61) שנלכד בעליית הגג שלו בזמן קתרינה והצליח להיחלץ רק באמצעות סירה.

 

כמה תושבים אמיצים העזו לצאת לפאבים מקומיים לפני שהם מסתגרים בבתיהם. "הייתי פה בהוריקן קתרינה, אז אני מרגיש שראיתי את הגרוע מכול. ההוריקן הזה לא יהיה כזה נורא", אמר סקוט יאנג, בן 56. הוא הוסיף שהפעם נראה לו שהעיר התכוננה כראוי לסופה,

ושנוכחות המשטרה והחיילים נוסכת בו תחושת ביטחון.

 

החשש הגדול בארצות הברית, וכנראה גם בכלכלות העולם, הוא מפני הפגיעה בתפוקת הנפט האמריקנית. לפי הנתיב שבו מתקדמת הסופה, בתרחיש גרוע ביותר, תיסגר כ-85% מתעשיית הנפט האמריקנית לפרק זמן קצר, וכך גם כ-68% מתעשיית הגז הטבעי. בין היתר, עם פגיעת הסופה במדינות המפרץ, גם בתי הזיקוק של תעשיית הנפט עשויים להיסגר לפרקי זמן קצרים - דבר שיוביל לקפיצה מיידית במחירי הנפט. החשש הנוסף הוא מפני נזק שייגרם למתקני הנפט והגז, דבר שלפי התרחישים השליליים ביותר שעשויים להיות עלול להוביל לדליפה מאחד הקידוחים ולזיהום מי המפרץ, כפי שקרה בשנת 2010 בדליפת הנפט הגדולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייזק מגיע ללואיזיאנה
צילום: AFP
ההכנות בלואיזיאנה, תופסים מחסה
צילום: AP
הותיר שיטפון בהאיטי. עשרות נהרגו
צילום: AP
מומלצים