שתף קטע נבחר

מאות עובדים הפגינו מול בית מעריב בתל-אביב

המפגינים חסמו את אחד הצמתים המרכזיים בת"א במחאה על פיטורים אפשריים של 2,000 עובדי מעריב, אי קבלת משכורת אוגוסט והחשש לגורל הפנסיה והפיצויים שלהם. מקורב לנוחי דנקנר, בעל השליטה בעיתון: "הוא הלך להליך מכירה מתוך מגמה ברורה שהכסף יילך ישירות לפנסיה של העובדים"

מאות מפגינים - עובדי מעריב ואנשים שבאו להזדהות עמם - השתתפו היום (יום ג') בהפגנה מול בית מעריב בצומת הרחובות קרליבך ובגין בתל-אביב.

 

חדשות אחרונות בנושא מעריב

 

התנועה במקום נחסמה על ידי המפגינים שמוחים כנגד פיטורים אפשריים שלהם, אי קבלת משכורת חודש אוגוסט והחשש לגורל הפנסיה והפיצויים שלהם. מדובר ב-2,000 עובדים.

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

ההסתדרות, ארגון העיתונאים וועד העיתון אמרו כבר אתמול כי "משמעות המכירה היא סגירת העיתון ופיטורי 2,000 עובדים.  כתנאי למכירה אנו דורשים הבטחה של כל זכויות העובדים".

 

במהלך ההפגנה נכנסו העובדים לבית מעריב עצמו, וטל רז, מנכ"ל מעריב, ירד לשוחח עמם בקומת הקרקע. העובדים חזרו על דרישותיהם בפניו בעוד רז מצידו הבטיח כי ברגע שיובא הסכם חדש, לפני אישורו בהנהלה, יידע את ועד העובדים באשר לתכניו.

 

העובדים אמרו כי ללא הסכם חתום בכתב המבטיח את תנאיהם הם ימשיכו במאבקם. הם דורשים כי בטרם תתבצע כל עסקה תובא ההסתדרות לדיונים.

 

 (צילום: שלי אנשל שוחמי) (צילום: שלי אנשל שוחמי)
(צילום: שלי אנשל שוחמי)

 

מקורב לנוחי דנקנר, בעל השליטה בעיתון, מסר כי "נוחי הלך להליך מכירת העיתון ולא סגירת העיתון מתוך מגמה ברורה שהכסף שיתקבל יילך ישירות לכספי הפנסיה של העובדים". לדבריו, "גם התקבול ממכירת הנדל"ן בבת ים (היכן שיושב בית הדפוס - ב.פ) יועבר מיד לכספי הפנסיה".

 

חגי מטר, יו"ר ועד העיתונאים במעריב, אמר: "העובדים, ללא תכנון מראש, יצאו וחסמו את צומת מעריב. זה צומת שמסמל את הבית כבר 40 שנה, והם עשו זאת לא בשביל בונוסים אלא בגלל שלא קיבלו את משכורות החודש שעבר והם לא יודעים אם יקבלו אצת משכורת החודש הבא, או הפנסיות והפיצויים המגיעים להם". "יש פה זעם מתפרץ אדיר", הוסיף.

 

בישיבת חירום שנערכה אתמול (ב') בין יו"ר ההסתדרות עופר עיני לנציגי ועד העיתון, הוחלט כי העובדים יצאו למאבק נחרץ לשמירת זכויותיהם לקראת הליך המכירה. עיני אמר: "אם זכויות העובדים לא יהיו מובטחות מבחינתנו לא תהיה עסקת מכירה".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

גבי גולדמן, חברת ועד מעריב אמרה: "אנחנו רגילים לסקר ולצלם ולהיות מהצד השני, לראות אנשים שהולכים הביתה ושורפים צמיגים. אנחנו לא רגילים להיות מהצד הזה שאומר בסוף החודש - לא תהיה לי משכורת ולא יהיה לי ממה להרים שולחן חג. אנחנו עכשיו מפעל כמו פניציה שאם ייסגר 450 איש יילכו הביתה, אנחנו כמו ארבע פניציה".

 

דבר ההנהלה

יו"ר מעריב, דני יעקובי, כתב לעובדי הקבוצה מייל: "לפני כשנה וחצי רכשה חברת דסק"ש מקבוצת אי.די.בי את השליטה במעריב, מתוך אמונה מלאה ביכולתה לייעל, לשפר ולהבריא את העיתון".

 

"בימים אלה, החברה-האם דסק"ש אינה יכולה להמשיך ולהזרים את הכספים הדרושים להשלמת המהלך להבראת העיתון. לאור התפתחויות אלה, רבים ניסו לשכנע אותנו לסגור את מעריב. אך זו לא הייתה בחירתה של הנהלת העיתון ושל יו"ר קבוצת אי.די.בי נוחי דנקנר".

 

"דירקטוריון החברה הנחה את ההנהלה לנהל משא ומתן עם מר שלמה בן צבי ולהוציא מכרז למכירת בית הדפוס. שתי עסקאות אלה נועדו להבטיח את זכויות העובדים ולפרוע את חובות החברה. דסק"ש ואי.די.בי לא יקבלו אף לא שקל אחד מעסקאות אלה. כל התמורה תוזרם לתוך "הוצאת מודיעין" לטובת העובדים ובעלי החוב".

 

"מאז שנכנסה קבוצת אי.די.בי למעריב, הופרשו מדי חודש בחודשו כל הכספים לפיצויים ולתנאים סוציאליים , לכל העובדים".  "הנהלת העיתון והחברה-האם ממשיכות במאמצים כדי להבטיח את תשלום מלוא המשכורות עד לערב ראש השנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים