שתף קטע נבחר

רוצים דף חשבון מהבנק? תכינו 40 שקלים

הבנקים מחייבים את הלקוחות בתשלום של עד 39 שקל לדף חשבון אחד. למרות שעל העמלה הזו אין פיקוח, בתי המשפט כבר ביקרו את התעריף הגבוה הזה. בפועל, מי שמכיר את הפסיקה ומתמקח - מוריד במחיר

כמה עולה להדפיס דף חשבון? המלצות הוועדה לבחינת התחרותיות בענף הבנקאות שפורסמו לפני מספר חודשים מתייחסות בין הייתר גם לעמלות שמשלם הציבור לבנקים, אולם לחלק מצומצם מהן.

 

 

אחת הבעיות עמה מתמודדים בעיקר בעלי חשבונות עסקיים, ואינה מוזכרת בדו"ח היא העלות הגבוהה שדורשים הבנקים עבור הפקת דפי חשבון ומידע. נכון, אפשר להפיק דפי חשבון באמצעות האינטרנט ובחינם, אולם זה רלוונטי לתקופה יחסית קצרה של פחות משנה אחורה. מה קורה כאשר בעל חשבון פרטי או בעל חשבון עסקי נזקק לפירוט מהחשבון או דפי מידע אחרים מלפני מספר שנים?

 

המציאות הזו בולטת במיוחד בתביעות משפטיות או בקשות התגוננות מפני תביעה של הבנק. אז נדרש הלקוח להוציא שלל דפי חשבון חלקם לפני שנים רבות, והעניין הזה מסתבר, יקר, יקר מאוד.

 

40 שקל לדף חשבון

ס' היא בעלת עסק קטן בתחום הטיפוח והיופי. לצורך אישור מסויים לו היתה זקוקה מגוף ממלכתי, היא ביקשה מפקיד הבנק להוציא לה דף חשבון מתחילת הקמת העסק, לפני שנים בודדות. הפקיד דרש ממנה לשלם סכום של כמעט 100 שקל עמלה, עבור 4 דפים. כשהביעה תרעומת על כך, התנצל הפקיד אך טען כי אין לו ברירה וזה התעריף שהבנק גובה.

 

על פי תעריפוני הבנקים, לקוחות פרטיים ועסקים קטנים יידרשו לשלם בין 6.3 שקלים (הבינלאומי) ל -20 שקלים (מזרחי-טפחות) עבור דף חשבון אחד.

 

אם דף החשבון אינו זמין במערכות המידע של הסניף, תעלה העמלה ל- 10 שקלים (לאומי) ועד 39 שקל (דיסקונט) עבור הדפסת דף חשבון אחד.

 

בדיקת טבלת תעריפוני הבנקים ללקוחות עסקיים מעלה כי במקרה והדף זמין ישלם הלקוח מ- 10 שקלים (דיסקונט) ועד 20 שקל (מזרחי-טפחות). במידה שהמידע אינו זמין, המחירים קופצים להחל מ- 17 שקלים (לאומי והבינלאומי) ועד 39 שקל (דיסקונט) לדף צילום אחד.

 

מי מכיר את הפסיקה?

האם הבנקים יכולים לגבות סכומים כאלה גבוהים? למעשה אין הגבלה על התעריפון מצד הפיקוח על הבנקים ואולם שלל פסיקות של בית המשפט הורו לבנקים להפחית באופן משמעותי את העמלה.

 

"בתי המשפט בישראל קבעו בפסקי דין רבים כי עלות הפקת דף חשבון תהיה כעלות צילום רגיל בבתי המשפט, חצי שקל עד שקל", אומר אמנון שורץ, מנכ"ל חברת "שגיא חישובי ריבית", המתמחה בבדיקת חשבונות בנקים וייעוץ כלכלי. "כבר בשנת 1990 פסק השופט גורן כי יש לשלם 25 אגורות עבור צילום דף חשבון. לאחרונה גם ניתן פסק דין במסגרת תביעה של דיסקונט נגד משתלת הדס ובה קבע ביהמ"ש כי המשתלה תשלם חצי שקל בלבד עבור כל צילום של דף חשבון".

 

כאמור, למרות הפסיקה, אין מדובר בחוק מחייב, ומבחינה חוקית הבנקים רשאים לפעול כראות עיניהם. לדברי שוורץ הבנקים עובדים בשיטת "מצליח", מי שמכיר את הפסיקה, מציג זאת לבנק ומתמקח - ישלם את התעריף המופחת, ומי שלא מכיר ישלם את התעריפונים הגבוהים.

 

גם אתם נתקלתם בעמלות גבוהות בבנקים? ספרו לנו בעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים