שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קלמרי לראשונה: סלטי פירות ים

    מיכל וקסמן חונכת את המטבח המשופץ בביתה עם סיור קולינרי ביפו, ממנו היא חוזרת עם שפע של מצרכים טריים. מפירות הים היא הכינה 2 מתכוני סלט צבעוניים: שרימפס וקלמרי עם אטריות צלופן וסלט פירות-ים עם שומר ועגבניות שטח

    שבת בבוקר. השיפוץ נגמר. המטבח שלי חזר לאיתנו. הילדים הודיעו שאם זה תלוי בהם אפשר לא לאכול בחוץ יותר לעולם. מוסיקה לאוזני. בעודי רצה את ריצת הבוקר שלי בפארק (הרגל חדש ומענג שמנסה להפוך להתמכרות, בינתיים די בהצלחה) הרצתי בראש תפריטים אפשריים לארוחת צהריים משמחת. מלאת מרץ ואנדורפינים, התארגנתי ויצאתי לכיוון יפו לקנות זיתים לכבישה מאחמד הירקן, שהבטיח לשמור לי כמה קילוגרמים, ועל הדרך לצוד לנו משהו לצהריים משפחתי.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    זיתים לא היו לו לאחמד, למרות ההבטחות. מאוכזבת קלות לגמתי קפה מעורר והחלטתי לפצות את עצמי בעגבניות שטח אחרונות בהחלט לעונה, קישואים פצפונים ומוצקים, מלפפונים דקיקים בירוק עמוק, פלפלים בוערים של סוף הקיץ, שקית של תרד בר, ביצים של תרנגולות חופש מהחצר המשפחתית, אריסה מפלפלים אדומים חריפים אש שאשתו של אחמד מכינה בעצמה ושמן זית סורי ירוק ועכור שנסחט בלילה מזיתים שנמסקו במשך היום.

     

    "תתקשרי בשני, מבטיח להביא לך זיתים כמה שתרצי, בעזרת השם, שרק נהיה בריאים", אמר אחמד בהתכוונות גדולה בעודו מעמיס שקיות לאוטו שלי.

     

    ירקות ופירות ים (צילום: מיכל וקסמן ) (צילום: מיכל וקסמן )
    ירקות ופירות ים(צילום: מיכל וקסמן )

     

    בדרך חזרה עצרתי ביפת אצל עיסא הדייג. חבורת גברברים צעירים וחסונים ניקו דגים במרץ. הגבוה מביניהם פתח בפני את דלתות המקרר והראה לי בגאווה ארגזים מלאים בכל טוב הים: שרימפסים קטנים למתבגר, קלמרי פצפונים לנסיכה, אנשובי בגודל אצבע לכבישה עבור חבר מסוג א' שמפנטז עליהם בשבועות האחרונים, פילטים של טרחון לאכול ככה, כמו שהם עם קצת לימון ושמן זית, אולי עם שומרים צעירים ופריכים ופלחי בצל ליד. עוד קפה קטן עם הל בזמן שמנקים את הדגים, צחוקים קולניים על חשבונו של חבר שקפץ לביקור. הרבה שמחת חיים יש אצל עיסא בשבת.

     

    חציתי את הכביש עם שקיות הדגים בידי, אל מאפיית הפיתות שממול. עשר פיתות רותחות ישר מהתנור, שתי שקיות של פיתות בגודל ביס שיעברו בקלות הסבה לטוסטונים עגולים ומתפצחים ויככבו בסלט פתוש עם כל הירקות הטריים וקצת פטה בוואקום שהשתמרה איכשהו מהביקור בקיאה, יוון, ועוד כמה שטוחות ענקיות שימלאו בהצטיינות תפקיד של בסיסי פיצה לילדים.

     

    תענוג שצובע את הידיים (צילום: מיכל וקסמן ) (צילום: מיכל וקסמן )
    תענוג שצובע את הידיים(צילום: מיכל וקסמן )

     

    בבית חיכתה לי חבורה סקרנית ורעבה. צ'יק-צ'ק ניקיתי פירות ים בחברתה של הנסיכה, שכרגיל משכה שרפרף והתייצבה לצידי,שמחה להפוך את שקיקי הדיו ששלפתי מגופם של הקלמרי לצבעי אצבעות. הרתחתי מים, המלחתי, חתכתי, חלטתי, קיררתי, תיבלתי וערבבתי. זה מה שיצא:

     

    סלט של שרימפס וקלמרי עם אטריות צלופן וירוקים

    המרכיבים

    10-12 קלמרי לא גדולים, רק גופים, חתוכים לטבעות עבות

    10-12 שרימפס לא גדולים, מקולפים

    1 כף מלח ים

    1/3 חבילה אטריות שעועית דקיקות

    צרור קטן של כוסברה קצוצה

    עלים קצוצים מ-5 גבעולי נענע

    4 בצלים ירוקים, רק העלים, פרוסים דק

     

    לרוטב:

    1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

    1 כף אריסה

    מיץ מליים או לימון שלם סחוט טרי

    1 כפית שמן שומשום

    1 כף שמן זית

    1 כפית רוטב דגים

    קורט מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את האטריות בקערה גדולה מלאה במים רותחים. מכסים וממתינים כמה דקות עד שהן מבושלות, רכות וחלקות.
    2. מסננים מהמים. שוטפים במי ברז עד שהאטריות מתקררות ומסננים שוב.
    3. בסיר לא גדול מרתיחים מים. מוסיפים מלח ים.
    4. זורקים את השרימפס והקלמרי למים הרותחים. חליטה קצרה של כדקה, עד שהשרימפס מאדימים והקלמרי מקבלים צבע לבן-אטום ומתנפחים.
    5. מסננים את פירות הים ושוטפים במים קרים לעצירת תהליך הבישול.
    6. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
    7. בקערה גדולה מערבבים פירות ים, איטריות, ירוקים ורוטב. מגישים מיד.

     

    סלט של שרימפס וקלמרי עם אטריות צלופן וירוקים (צילום: מיכל וקסמן ) (צילום: מיכל וקסמן )
    סלט של שרימפס וקלמרי עם אטריות צלופן וירוקים(צילום: מיכל וקסמן )

     

    סלט של שרימפס וקלמרי עם שומר ועגבניות

    המרכיבים

    10-12 קלמרי קטנים, גופים שלמים וראשים (אם הקלמרי גדולים חוצים את הגופים לרוחב)

    10-12 שרימפס לא גדולים, מקולפים

    1 כף מלח ים

    10-15 עגבניות שרי, עדיף מסוגים שונים

    1/2 בצל סגול

    1/2 שומר קטן

    1/2 פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות אלכסוניות דקות

    1 בצל ירוק, עלים בלבד

    קליפה מגוררת ומיץ מ-1/2 לימון או ליים

    מלח ים

    2 כפות שמן זית, עדיף ראשון המסיק

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר לא גדול מרתיחים מים. מוסיפים מלח ים.
    2. זורקים את השרימפס והקלמרי למים הרותחים. חליטה קצרה של כדקה, עד שהשרימפס מאדימים והקלמרי מקבלים צבע לבן-אטום ומתנפחים.
    3. מסננים את פירות הים ושוטפים במים קרים לעצירת תהליך הבישול.
    4. חוצים את העגבניות לאורכן וכל חצי שוב לאורכו.
    5. חותכים את הבצל לפלחים צרים לאורכו.
    6. חותכים את השומר לפלחים צרים לאורכו.
    7. חותכים את הפלפל החריף לפרוסות אלכסוניות דקות.
    8. בקערה מערבבים ירקות ופירות ים.
    9. מוסיפים בצל ירוק, מיץ וקליפת לימון מגוררת, מלח ושמן זית. מערבבים ומגישים מיד.

     

    סלט של שרימפס וקלמרי עם שומר ועגבניות (צילום: מיכל וקסמן ) (צילום: מיכל וקסמן )
    סלט של שרימפס וקלמרי עם שומר ועגבניות(צילום: מיכל וקסמן )

     

  1. לכל הטורים של מיכל וקסמן
  2. לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"  

     


     


  3.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    שחור בידיים
    צילום: מיכל וקסמן
    צילום: מיכל וקסמן
    סלט של שרימפס וקלמרי עם שומר ועגבניות
    צילום: מיכל וקסמן
    צילום: מיכל וקסמן
    סלט של שרימפס וקלמרי עם אטריות צלופן וירוקים
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים