שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הלך לעולמו שאול אברון

    המסעדן והעיתונאי שאול אברון, מהחשובים והמשפיעים באושיות האוכל בישראל, הלך לעולמו

    שאול אברון, מהחשובים והמשפיעים באושיות האוכל בישראל, הלך הבוקר לעולמו בגיל 68. "הוא האבא של כולנו, אפשר לומר בפשטות", אומר ישראל אהרוני, שכתב עמו את "ספר הבשר" וספר הבישול האיטלקי. "כל המהפיכה הקולינרית בישראל התחילה איתו. איש מיוחד במינו ומקסים".

     

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)

     

    אברון, יליד תל אביב, החל את דרכו המקצועית בעיתונות ככתב כלכלי ב-"מעריב". הוא החל לכתוב בהדרגה כתבות וביקורות אוכל, תחילה ב-"מעריב" ומאוחר יותר ב-"חדשות", מגזין "מוניטין" ובידיעות אחרונות.

     

    במקביל לעבודתו העיתונאית, הוא פתח את "הקיוסק", מסעדה בנווה צדק, שם גם החל את דרכו חיים כהן, שעבד במקום כברמן. לפני כ-16 שנים פתח ביפו את בר היין הצרפתי "יועזר בר יין", מהאהובות והמוערכות שבמסעדות בארץ.

     

    הלווייתו של אברון תתקיים ביום ראשון, בשעה 12:00, בבית העלמין קריית שאול .

     

    יועזר ושאול אברון ב-ynet אוכל: 

    מעושנים משנות השישים: על ברנשים, מד מן ובשרים

    המעבדה של יועזר: מתכונים וחידושים מבר היין

    יועזר מככבת ברשימת עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יהי זכרון ברוך. שאול אברון
    צילום: תום להט
    מומלצים