שתף קטע נבחר
צילום: index open

משתדרגות לחנוכה: לביבות בלי תפוחי אדמה

הלטקעס הן מאכל חנוכה מובהק אבל מי אמר שהן חייבות להיות מתפוח אדמה? 4 מתכונים מיוחדים של לביבות - עם ארטישוק ירושלמי ותפוח עץ, לביבות עדשים לביבות חצילים וכרשה ולביבות תירס טרי ופולנטה

אחת הסוגיות המעסיקות את אלו מאיתנו שאימצו לעצמם אורח חיים טבעוני, היא החיפוש התמידי אחר תחליפים לביצים ולמוצרי חלב. הסוגיה הזו עולה בעיקר בחגים בהם מחפשים אחר תחליפים ראויים למאכלים המסורתיים. לקראת חנוכה, השף שי כהן מציע כמה תחליפים ראויים לביצים ולמוצרי החלב.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

"באופן כללי, באפייה או בטיגון, מצאתי שהתחליף הטוב ביותר לביצים הוא cream soy. מדובר במעין גבינת שמנת מסויה אשר מזכירה במרקמה ואף בטעמה גבינת שמנת, כאשר כמעט ולא מורגש טעם לוואי. כמו כן, תחליף מצוין למוצרי חלב הוא חלב הקוקוס, אשר מוצע כיום בגרסאות עדינות יותר מפעם.

 

השימוש בחלב קוקוס בעבר היה מלווה בטעם מאוד דומיננטי של קוקוס, אך כיום הוא ממש מלווה את המנה ולא "משתלט" על טעמיה. גם חלב סויה הוא תחליף ראוי למוצרי החלב, אך מעט מתקתק ויש לו טעם לוואי, לכן אני ממליץ להשתמש דווקא בחלב הקוקוס".

 

לביבות ארטישוק ירושלמי ותפוח עץ

המרכיבים:

ללביבות:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף ומגורדר גס

2 תפוחי עץ "גרנד סמית" מקולפים ומגוררים גס

2 כפות "גבינת" שמנת טופו

1/2 כפית מלח

1/4 כפית קינמון טחון

 

למטבל:

1 כוס שמנת טופו

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון 1

קליפה מגוררת מלימון 1

2 כפות שמן זית

מלח

 

אופן הכנה:
  1. מכינים את הלביבות: מערבבים את כל המצרכים ללביבות ויוצרים צורת לביבה בידיים.
  2. מחממים שמן במחבת טפלון ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
  3. מכינים את המטבל: מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבל מרקם אחיד.

 

לביבות ארטישוק ירושלמי ותפוח עץ (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
לביבות ארטישוק ירושלמי ותפוח עץ(צילום: דודו אזולאי)

 

לביבות עדשים, קינואה וירקות

המרכיבים:

1 כוס עדשי פנינה מבושלות

1 כוס קינואה מבושלת

1 זוקיני מגורר גס בפומפייה

1 גזר מגורר גס בפומפייה

1/2 בצל לבן מגורר בפומפייה

2 כפות גבינת שמנת טופו

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח אטלנטי

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הירקות במסננת עם המלח ומניחים להם להגיר נוזלים למשך חצי שעה. 
  2. מערבבים את הירקות עם שאר המצרכים.
  3. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת משומנת, עד שהלביבות משחימות. מסדרים על צלחת ומגישים.

 

לביבות עדשים, קינואה וירקות (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
לביבות עדשים, קינואה וירקות(צילום: דודו אזולאי)

 

לביבות חצילים וכרשה עם איולי לימונים

המרכיבים:

3 חצילים בלאדי קלויים בגריל

3 כרשים פרוסות דק

100 מ"ל יין לבן

2 שיני שום קצוצות

3 כפות פירורי פנקו

2 ביצים טרופות

1/2 כפית מלח

1 כפית שטוחה של כמון טחון

 

לאיולי הלימון הכבוש:

1 כוס מיונז

2 לימונים כבושים

1 פלפל חריף ירוק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הלביבות: מאדים עם מעט שמן זית את הכרשה עד לריכוך. מוסיפים את השום והיין הלבן וממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם.
  2. מרוקנים את בשר החציל ומערבבים עם כל שאר החומרים.
  3. מחממים במחבת טפלון מעט שמן זית, לוקחים בעזרת כף מהמסה ומניחים בשמן החם, מטגנים משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  4. מכינים את איולי הלימון הכבוש: טוחנים את המרכיבים יחד למחית חלקה, מורחים על הצלחת לצד הלביבות ומגישים.

 

לביבות חצילים וכרשה, עם איולי לימונים (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
לביבות חצילים וכרשה, עם איולי לימונים(צילום: דודו אזולאי)

 

לביבות תירס טרי ופולנטה

המרכיבים:

500 גרם קמח תירס פולנטה

1/2 1 ליטר מים

גרגירי תירס מ-4 קלחים

1/2 אגוז מוסקט מגורר

1 כפית מלח

2 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את המים ומוסיפים קמח תירס, אגוז מוסקט ומלח. בוחשים עד שהמסה נפרדת מהדפנות. מכניסים את גרגרי התירס לתוך המסה, מערבבים ומקררים.
  2. מחממים מחבת טפלון, יוצרים צורת לביבה ביד ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

 

לביבות תירס טרי ופולנטה (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
לביבות תירס טרי ופולנטה(צילום: דודו אזולאי)

 

  • המתכונים באדיבות השף שי כהן, מתחם האירועים "וילה סוקה" בבני ציון

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לביבות תירס טרי ופולנטה
צילום: דודו אזולאי
צילום: דודו אזולאי
לביבות חצילים וכרשה, עם איולי לימונים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים