שתף קטע נבחר

שופינג טיים: האאוטלטים של הישראלים בניו יורק

"וודברי" ו"ג'רזי גרדנס" הם 2 קניונים בארה"ב שכל ישראלי שטס למנהטן מכיר בזכות הסיילים המפתים. מה הכי משתלם לקנות? איפה יש שמלה של פראדה בזול וכמה עולה טי-שרט של אברקרומבי? מדריך לחובב הקניות שנופש בניו יורק

"וודברי קומון פרימיום" (Woodbury Common Premium) ו"ג'רזי גרדנס" (Jersey Gardens) הם שני קניוני העודפים (אאוטלטים) הבולטים והמצליחים בסביבת העיר ניו יורק.

 

המחירים בקניונים הללו נמוכים ביחס לעיר ניו יורק ובכל יום מאות תיירים, בנוסף על מקומיים, נוסעים לכל אחד מהקניונים הללו, שבכל אחד מהם 230-210 חנויות.

 

יתרונות וחסרונות של הקניונים

ג'רזי גרדנס:

  • אין מס על הבגדים ואם החנויות אינן לוקחות את הפער לעצמן - הרווחתם 8 אחוז.
  • מחיר האטובוס זול וזמן הנסיעה קצר.
  • גישה קלה מנמל התעופה ניוארק, ניתן לבצע את הקניה בזמן שלפני הטיסה.
  • קניון מקורה מתאים לימי גשם, זמן ההליכה בין החנויות קצר.
  • מותגים בולטים שיש בג'רזי גארדנס ואין בוודברי קומון: מותגים שמשווקים בישראל: H&M, ויקטוריה סיקרט, פוראבר 21

מותגים שלא משווקים בישראל: הוליסטר (Hollister) - מותג קז'ואל צעיר מצליח מאוד. אברקרומבי אנד פיטצ' (Abercrombie & Fitch Outlet) - קצת יותר מקז'ואל, מצליח מאוד.

 

מחיר האטובוס זול וזמן הנסיעה קצר. ג'רזי גרדנס ()
מחיר האטובוס זול וזמן הנסיעה קצר. ג'רזי גרדנס

וודברי קומון:

  • קניון פתוח עם חנויות גדולות ומגוונות יותר.
  • מותגים בולטים שיש בוודברי קומון ואין בג'רזי גרדנס: מותגי יוקרה, כגון איב סן לורן, אוסקר דה לה רנטה, גוצ'י, דיור, ורסצ'ה, טום פורד, פראדה. וגם: פולו ראלף לורן לורן (Polo Ralph Lauren) - החנות העמוסה ביותר בקניון, מחירים טובים ונגישים לכולם, חובה להיכנס. ג'יי קראו (J.Crew) - חברת ענק מאוד אהודה בקרב האמריקנים, כדאי לעבור בחנות.

 

בוודברי תמצאו מותגי יוקרה. חנות פראדה ואיב סאן לורן (צילום: יהושע מימון ) (צילום: יהושע מימון )
בוודברי תמצאו מותגי יוקרה. חנות פראדה ואיב סאן לורן(צילום: יהושע מימון )

 

רמת מחירים וחנויות מומלצות בשני הקניונים

ארמאני אקסטיינג' (A|X Armani Exchange) - המותג הצבעוני, הצעיר והזול יותר של ארמאני. חנויות בגודל בינוני שאהבתי מאוד. החנויות קלות להתמצאות, הבגדים יפים והבדים איכותיים. המחירים מתחילים מ-20 דולר לחולצה קצרה, 30 דולר לחולצה ארוכה ואילך.

 

אירופוסטל (Aéropostale) - אולי המותג המצליח ביותר בארצות הברית לאופנת גיל העשרה במחירים עממיים. חנויות צבעונית, הנחות של 50 אחוז ומעלה על מרבית הפריטים. חולצות קצרות 8 דולר, עליוניות 10 דולר.

 

אן טילור ולופט (Ann Taylor and Loft) - אם את מחפשת אופנה סולידית, אך עדיין עדכנית, צבעונית ומומלצת, אלו שתי חנויות בשבילך.

 

החנויות מכוונות אל נשים שהן מעבר לגיל העשרה ומוכנות להשקיע בבגדים שלהם, לא הרבה אבל יותר מהממוצע. אן טיילור הוא המותג הנחשב יותר ואילו "לופט" מעט זול יותר. אלו מותגים מצליחים מאוד בארצות הברית, עם 60 שנות ניסיון וכאלף סניפים.

 

שתי החנויות סמוכות וגדולות ותמצאי בהן מגוון רחב. ההנחות לרוב הן של כ- 40 אחוז. שמלות עולות 100-60 דולר.

יש גם בארץ, אבל אין כמו בחו"ל. H&M בג'רזי גרדנס ()
יש גם בארץ, אבל אין כמו בחו"ל. H&M בג'רזי גרדנס

 

גאפ ובננה רפובליק (Gap and Banana Republic) - שתי חנויות גדולות ומגוונות עם מחירים טובים מאוד. שתיהן נמצאות באותה בעלות ומכוונות לקהל מעט שונה. גאפ בארצות הברית מכוונת קז'ואל ואילו בננה ריפבליק זו רמה אחת מעל. בשתי החנויות תוכלו למצוא הכל ובכל המידות.

 

גאפ עמוסה ומציעה 50 אחוז הנחה על הרבה פריטים. מרבית השמלות עולות 30-5 דולר, מעיל לנשים 60 דולר, ג'ינסים בסביבות 30 דולר, חולצות פולו לגברים 12 דולר. בבננה ריפבליק ג'ינסים עולים 60-40 דולר, סוויטשירט 30 דולר, שמלה יפה מאוד 125 דולר, עליונית 60 דולר.

 

האחים ברוקס - חברת אופנת הגברים הוותיקה בארצות הברית, מאז 1818, ונחשבת איכותית. החנות גדולה ומגוונת המחירים - ככה ככה שני סוויטשירטים 98 דולר, חליפות 300 דולר.

 

טומי הילפיגר (Tommy Hilfiger) - חנויות מאוד פופלאריות. סוודר 80 דולר, ג'ינס 55 דולר, סוויטשירט 40 דולר. בוודברי קומון ניתנת הנחה נוספת של 15 אחוז על כל הפריטים בחנות למגיעים באוטובוס מניו יורק (מקבלים שובר עם הכרטיס).

 

ליוויס (Levi's) - חנויות ג'ינסים עם מגוון גדול (בעיקר בוודברי קומון). ג'ינסים בכל מידה וגזרה. מחיר של 53 דולר לג'ינס בודד שיורד ל-40 דולר אם קונים שניים או יותר. 40 דולר זה מחיר סביר אך לא זול מאוד לג'ינסים בארצות הברית.

 

קלווין קליין (Calvin Klein) - חנות גדולה ומסודרת עם אופנה בכל המידות. חליפות לגברים 200 דולר, מכנס לחליפה 100 דולר, סוויטשירט 50 דולר, חולצות קצרות 20 דולר.

 

 (צילום: יהושע מימון ) (צילום: יהושע מימון )
(צילום: יהושע מימון )

 

איך מגיעים?

לשני הקניונים, ההגעה נוחה מניו יורק בעזרת אוטובוסים היוצאים מתחנת האוטובוס פורט אוטורטי (Port Authority), הנמצאת במפגש של רחוב 42 עם השדרה השמינית.

 

לקניון של וודברי ניתן להגיע בעזרת שתי חברות אוטובוסים שנותנות את השירות: גריי ליין (Gray line) ושורט ליין (Short line). בכל מקרה, המחיר הלוך ושוב הוא 42 דולר והנסיעה שאורכת כשעה מתבצעת באוטובוס משותף לשתי החברות.

 

לקניון ג'רזי גרדנס תוכלו להגיע בקו 111 או 115. המחיר הלוך ושוב 13 דולר . משך הנסיעה כ-30 דקות. לג'רזי גרדנס ניתן להגיע גם בנסיעה של 5 דקות משדה התעופה ניוארק (Newark). הקניון מספק שטלים מתחנה P4 של Air Train (הרכבת שמוציאה ומכניסה לשדה התעופה) בעלות של 9 דולר הלוך ושוב. זה יכל להיות פתרון מצוין לזמן המבוזבז שלפני הטיסה.

 

ברוב הימים (ימים שהם לא ימי חופשה או סיילים מיוחדים), אין צורך להזמין מראש כרטיסי נסיעה לשני הקניונים. מידע מפורט יותר על דרכי ההגעה באתרי הקניונים: וודברי קומון, ו-ג'רזי גרדנס.

 

הכותב סוקר חנויות בארץ ובעולם. בקרו באתרו החנות הקרובה  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קניון מקורה מתאים לימי גשם. ג'רזי גרדנס
צילום: יהושע מימון
חנויות גדולות ומגוונות יותר. וודברי
צילום: יהושע מימון
מומלצים