שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לא רק צבע אדום: סיור קולינרי בבאר שבע
    כתבנו ביקר בבירת הנגב וגילה סצנה גסטרונומית שוקקת וייחודית. בתפריט: פאב עם מבשלת בירה פרטית, סנדוויצ'ייה שמרימה לפינוקיו את האף, אוכל תימני בטאבון ועוד. דיווח מהשטח

    שמה של באר שבע מוזכר לאחרונה במדורי החדשות, על פי רוב בהקשרים בטחוניים. אבל לבאר שבע יש המון מה להציע, במיוחד בתחום הקולינרי.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    מאזורי השיכונים ועד לעיר העתיקה, ממסעדות חברתיות ועד למטבחים אותנטיים מקומיים – ביקור שערכנו בבאר שבע העלה שפע מקומות מעניינים לאכול בהן. הנה 5 המלצות שאספנו עבורכם:

     

      

    רינגלבלום

    ברינגלבלום שבמרכז העיר נפתחה לפני כ-3 שנים מסעדה לא רגילה, הנושאת את השם החמוד של הרחוב. מאחורי המקום עומד מיזם חברתי שמובילה עמותת "תור המדבר" שמשלבת בני נוער בסיכון. מבט ראשוני על המיקום של המסעדה לא מבשר גדולות אבל - וזה אבל גדול - האוכל מפצה על העיצוב המשמים.

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)


    תפריט המסעדה הוא דינמי ומפתיע ומבוסס על עיקרון פשוט: סל מוצרים לא עולה על 10 שקלים, כשבמידה ומוצר מסוים מתייקר בשוק, הוא יורד מהתפריט.

     

    ההתמחות של רינגלבלום היא בכלל במטבח האיטלקי. בין המנות הנבחרות שהשף מציע ניתן למצוא ניוקי תפוחי אדמה בתיבול ים תיכוני (54 שקלים), חונקי כמרים עם חצילים ופלפלים חריפים צרובים על אש גלויה, בתוספת שמנת וכוסברה- חריף אש (54 שקלים).

     

    לינגוויני סלמון עם זיתי קלמטה פטריות עגבניות שרי ובצל ירוק (54 שקלים), במקום גם תנור מיוחד לאפיית פיצות קלאסיות דקות במיוחד ומבחר מצומצם של דגים. שניצל סלמון עם קרסט פירורי לחם ופיסטוק ותפו"א (62 שקלים).

     

    בנוסף, מדי יום מציעים כאן מנת ספיישל משתנה, לפי מצב הרוח של השף קים נווה והרעיונות של בני הנוער העובדים במקום. אנו למשל קיבלנו את ספיישל מרק החומוס שמוגש עם טחינה על קערת בצק פיצה (28 שקלים).

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    בשורה התחתונה: טעים וגם עושה טוב בלב.

    רינגלבלום. רינגלבלום 86, באר שבע. 9424620–057. כשר-חלבי

     

     

    הודו הקטנה

    על שלל הכורסאות הצבעוניות שפזורות ב-"הודו הקטנה" תמצאו סטודנטים צעירים, צבעוניים לא פחות, שמעבירם את זמנם החופשי בהתרפקות על זכרונות מהטיול לתת היבשת.

     

    האוכל ההודי מפורסם בעיקר בשל שילוב רב של תבלינים דומיננטים, כגון ציפורן, כוסברה וכמון, שמככבים בתבשילים השונים. בשעות הצהריים, פועל המקום במסגרת בופה צהריים שכולל סלט, מנה ראשונה, אורז ועיקרית וקינוח במחיר משתלם - 42 שקלים.

     

    מהמנות הראשונה תמצאו צ'אנה סמוסה - 2 כיסונים הודיים (סמוסה) שמוגשים עם גרגירי חומוס חמים ורוטב רייטה מעל שעשוי מיוגורט מתובל בגזר, כוסברה וכמון בליווי של צ'אטני נענע כוסברה קוקוס ושום (25 שקלים).

     

    בטטה ווארה- המנה מזכירה את הסמוסה אבל יש בה קמח חומוס והיא הרבה יותר קריספית (18 שקלים).

    בהג'ה פקורה- הן קציצות בצל שמשולבות עם קמח חומוס (18 שקלים). המנות העיקריות הן חלביות על בסיס גבינת פקיר- מלאי כופתה, זוהי קציצה עם גבינת הפקיר בטעמי הל דומיננטי, זרעי חמניות ופרג (36 שקלים).

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    להיט נוסף ומומלץ של המסעדה הוא הפלק פקיר- תרד טחון בתוספת של שום ובצל וקוביות גבינת פקיר (36 שקלים).

    במקום יש גם קינוחים מסורתיים כמו גולב ג'אמון- כדור מטוגן עשוי מאבקת חלב ומי ורדים (8 שקלים), בנופי- שהיא למעשה עוגת ריבת חלב וקוקוס (12 שקלים) והלדו- בצק חומוס, שקדים ופיסטוקים מטוגן עם מי ורדים וסוכר (8 שקלים)

     

     

    בשורה התחתונה: חיבור לטעמים לא מוכרים ולהפתיע את עצמכם

    הודו הקטנה: רינגלבלום 15, באר שבע- כשר/ חלבי. טלפון: 057-9443136

     

     

    הבית התימני

    מסעדת בית התימני ממוקמת בלב העיר העתיקה. למרות השם, הבית התימני הוא לא עוד מסעדה תימנית. זאת בעיקר בשל אופן ההכנה של שלל התבשילים והמאכלים, לדוגמא- שימוש בפתיליות, כלים עתיקים וטאבון אש שפועל על עצים, ממש כמו לפני מאה שנה.

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    כל המנות כוללות סלטים כמו שומר חמוץ, זיתי סנטה מתובלנים, ולאפות בנגיעות חילבה עשוי בטאבון האש שבחצר. כאן המרק התימני היה בוהק במיוחד ויחד עם זאת מאוד סמיך ועשיר (38 שקלים), מרק זנב דומיננטי בחוויג' (38 שקלים).

    גם העוף מעושן ונצלה בטאבון העץ (45 שקלים), בשר ראש בבישול ארוך (45 שקלים) ומנת הדגל שנקראת בז'רגון המקומי "חרטה ברטה"(!)- מיקס הבית של מוח זנב וקציצות (45 שקלים). המקום פתוח עד השעה 19:00 בערב.

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    בשורה התחתונה: מסעדה צנועה וקטנה עם טעמים שמחים

    הבית התימני: הרצל 25, באר שבע- כשר. טלפון: 057-9384369

     

     

    סבא ג'בטו

    עוד סנדוויץ'? מה כבר יכול להיות מיוחד במסעדה שעושה סנדוויצ'ים? אז זהו, שכאן דווקא יש טוויסט מעניין ומיוחד.

    מזה עשור שסבא ג'בטו קיים פועל ומכין סנדוויצ'ים יצירתיים וסוחפי חושים, לא פחות. 

     

    פרץ היצירתיות של המקום מתחיל כבר עם בחירת השמות של המנות. "יש לי יש לי", "הכתף המעופף" וגם- "פרה דוק סאלית", הם רק חלק קטן משהשמות של הסנדוויצ'ים של סבא ג'בטו.

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    יש אפילו מנה לטבעונים שבינינו שלה ניתן השם המתבקש, "מצפון נקי". המנה כוללת "סלמי מהטבע", ירקות, ממרחים של חצילים בטחינה וממרח גמבה עגבניות מיובשות.(39 שקלים). מנת הדגל היא, "הפרה המשוגעת" שכוללת נתחי אנטריקוט, מבשר שמפורק במקום (47 שקלים). גם שאר המנות מוגשות בג'בטה- "פרה קדושה"- קרפצ'יו סינטה יחד עם נתחי אנטריקוט דקים צרובים נאים מחצה (36 שקלים), בלה ומולי- נתחי מולארד צרובים עם עשבי תיבול (49 שקלים) ו"אל תהיה כבד"- רצועות כבדי עוף במשרה אורינטלי מוקפץ עם ירקות (39 שקלים).

     

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    התחשוה בסבא ג'בטו היא שאתה נכנס למשחק עם כללים נוקשים שאותם מכתיבים עובדי המקום- את מבחר הרטבים הם דואגים לשים לך בעצמם, אחרי כל ביס- הם מוסיפים רוטב אחר.

     

    במרפסת האחורית של סבא ג'בטו נמצא הבר "ברבאסבא" שנפתח לפני 3 שנים, הבר סובב סביב העץ הגדול. כל הנישות מעוצבות בסגנון 2R ואלטרנטיבי, קיר שירותים שעליו פרוסים לכל האורך מעבדי מחשב ולפטופ'ס, לאורך השביל מוטבעים מפתחות בבטון, טפטים של זברות ועוד המון עיצובים לא שגרתיים.

     

    בשורה התחתונה: מקום עם פצצת השראה ואנרגיות מטורפות שאסור לפספס

    סבא ג'בטו: רגר רסקו 106, באר שבע- כשר. טלפון: 08-6272829

     

     

    קוקה

    את כל האוכל שטפנו בקצת שתייה, בבר שכונתי ומקסים. לפני כשבע שנים נפתח באזור ג', במתחם ארלוזרוב, בעיר פאב הקוקה. מדובר בפאב בסגנון דיינר שכונתי אמריקאי עם אוכל אנגלו- סקסי, שאהוב במיוחד על הסטודנטים של העיר. במקום גם קיימת מבשלת בירה ביתית שמייצרת את רוב סוגי הבירה.

     (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
    (צילום: יניב אמר)

     

    האוכל כאן לא יומרני מדי אבל, בהחלט משביע. מהמנות הראשונות ניתן למצוא טרין חצילים- במילוי גבינת שמנת ופלפל קלוי (36 שקלים), משמש ממולא- משמשמשים במילוי בשר צימוקים ואגוזים ברוטב בירה (28 שקלים).

    הייחוד של המקום הוא בבישול עם בירה, ביניהם תמצאו את הקרבונד- תבשיל בקר ברוטב חרדל ובירה לף עם פירה גס וגזר מתקתק (50 שקלים), קדרת פויקה- שכמובן כוללת לפי המסורת: בקר, ירקות שורש עם בירה גינס ומוגש בליווי לחם בירה (48 שקלים) ונקניקיות בוואריות- שקיבלו טויסט- מבשר עוף, האחת עם גרידת לימון ושומר והשנייה פיקנטית מוגשת בתוספת פירה וכרוב כבוש (48 שקלים).

     

    בשורה התחתונה: מקום מעולה להעביר בו את היציאות בחורף

    קוקה: ארלוזרוב 50, באר שבע. טלפון: 077-7103106

     

    בשבוע הבא: יניב אמר מבקר בחיפה

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יניב אמר
    ביס בעיר קוקה באר שבע
    צילום: יניב אמר
    צילום: יניב אמר
    מילות חיפוש: ביס בעיר באר שבע הבית התימני
    צילום: יניב אמר
    מומלצים