שתף קטע נבחר

 

שלושת ההרוגים בקריית מלאכי שהו ליד החלון

שני גברים ואשה נהרגו מפגיעת רקטה בבניין. שניים נפצעו קשה, בן 4 נפצע בינוני-קשה ושני תינוקות נפצעו קל, במטח הקטלני לעבר העיר שנכנסה למעגל הדמים. "המקלט לא ערוך, אז דיירים העדיפו להישאר בבית או לצאת למדרגות", אמרו תושבים. ירי כבד הבוקר לכל הדרום

בפגיעה הקשה ביותר עד כה במבצע "עמוד ענן" נהרגו הבוקר (יום ה') שלושה בני אדם - שני גברים ואשה - מרקטה שהתפוצצה בבניין מגורים בקריית מלאכי. הם שהו בקומה הרביעית של המבנה הישן, ללא ממ"ד, ככל הנראה בסמוך לקיר חיצוני. נראה שלא שהו במרחב המוגן, שמוגדר כחדר המדרגות בקומה שמתחת.

 

בנוסף, שני בני אדם נפצעו קשה, ילד בן 4 נפצע ומצבו בינוני-קשה, וארבעה נפצעו קל - בהם תינוק ותינוקת. מפונים נוספים לבתי החולים לקו בחרדה, בזמן שהמטחים לכל אזור הדרום נמשכים.

 

הבוקר בקריית מלאכי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הבוקר בקריית מלאכי(צילום: רויטרס)

 

פגיעה קטלנית בבית. קריית מלאכי, היום (צילום: נרי ברנר) (צילום: נרי ברנר)
פגיעה קטלנית בבית. קריית מלאכי, היום(צילום: נרי ברנר)

 

 

שני תינוקות נפצעו קל במתקפה על קריית מלאכי (צילום: גדעון רחמים) (צילום: גדעון רחמים)
שני תינוקות נפצעו קל במתקפה על קריית מלאכי(צילום: גדעון רחמים)

 

הבית שנפגע ישירות (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
הבית שנפגע ישירות(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

הרמטכ"ל גנץ ושר הביטחון ברק בפיקוד דרום, הבוקר ()
הרמטכ"ל גנץ ושר הביטחון ברק בפיקוד דרום, הבוקר

 

 

"לפי המצב זה נראה כאילו הטיל תפס אותם בדרך למדרגות", אמר אחד הנוכחים בזירת האסון. תושב הבניין סיפר ש"כשהתחיל המבצע ירדנו לבדוק את המקלט וגילינו שיש בו חפצים כבדים והוא לא ערוך. בגלל זה חלק מהדיירים העדיפו להישאר בבית או לצאת למדרגות, והנה קרה מה שקרה".

 

עשרות תושבי קריית מלאכי הגיעו למקום, מנסים ללקט מידע לגבי ההרוגים. רבים שלפו מצלמות בניסיון לתעד את הרגע שבו נכנסה העיר לתוך מעגל האימה. "תמיד שמענו על זה בחדשות אבל לא האמנו שגם אנחנו נספוג את המכה", אמר אחד מהם.

 

מבצע "עמוד ענן " - כל הדיווחים ב-ynet: 

מטחים בלתי פוסקים, אושר לצה"ל לגייס מילואים  

ההערכה: שיא הירי מעזה - במהלך הלוויית ג'עברי  

השלב השני: חיל האוויר צד את משגרי הרקטות  

לילה בממ"ד: "שמחים על החיסול - ומתים מפחד"

 

מפקד מחוז דרום במשטרה, ניצב יורם הלוי, בא לזירה וביקש מתושבים לא להתקהל במקום, "לתת לכוחות הביטחון לעשות את העבודה שלהם. חייבים להיות במרחב מוגן בכל זמן שיש אזעקה, המשמעת להוראות פיקוד העורף היא הצלת חיים חד משמעית".

 

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, אמר בשידור חי: "המצב הזה באזור הדרום יימשך בימים הקרובים. המספרים של התקפות הטילים יגברו ויגדלו. יש לנו מערכות התרעה שמאוד התפתחו בתקופה האחרונה, כולל כיפת ברזל. יש לנו את אמצעי המיגון המתאימים. הדבר היחיד שלא תלוי בנו אלא תלוי בכל אחד ואחד מהאזרחים הוא המשמעת האזרחית.

 

"הסתובבתי למעלה - יש כאן טרגדיה נוראית ואני לא רוצה להיכנס כאן למשפחות אבל אני מעריך שאילו האנשים שנפגעו היו בחדר המדרגות אנחנו היינו במקום אחר מבחינת הפגיעות... הקריאה שלי היא לשתף פעולה, למשמעת אזרחית", הוסיף המפכ"ל.

 

"כיפת ברזל" בפעולה, הבוקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"כיפת ברזל" בפעולה, הבוקר(צילום: AFP)

תקיפות בעזה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תקיפות בעזה(צילום: EPA)

 

תוך כדי ההתכנסות נשמעו עוד אזעקות וקולות נפץ של יירוטי כיפת ברזל, שנמשכו גם כעבור שעה קלה, עם פינוי הגופות. תלמידה שלא הלכה היום לבית הספר אמרה ש"אני לא יודעת מה יותר מסוכן, להיות בבית ספר או להיות פה. זו טרגדיה נוראית לקריית מלאכי שבה כולם מכירים את כולם".

 

לבית החולים קפלן פונו מקריית מלאכי אבא שנפצע באורח קשה, ושתי בנותיו הקטנות. לתינוקות הוצמדו בחדר המיון עובדות סוציאליות שחיבקו אותן. אחד מהפצועים קשה הסובל מפגיעת ראש הועבר לניתוח בבית החולים בילינסון בפתח תקווה.

 

לבית החולים ברזילי באשקלון הגיע ילד כבן 4, ללא הוריו. הצוות אמר כי עובר אורח שהגיע לזירה עלה לבניין שנפגע, הוציא ממנו את הילד והביא אותו לבית החולים. בהמשך הוא הועבר ל"שיבא" בתל השומר, לשם הובא גם אביו. "הילד סובל מפגיעת כף יד וחבלת חזה. גם מצב האב בינוני קשה עם פגיעות ראש וגפיים", נמסר משם.

 

פינוי הילד לברזילי (צילום: אמיר לוי) (צילום: אמיר לוי)
פינוי הילד לברזילי(צילום: אמיר לוי)


פינוי פצוע בקריית מלאכי (צילום: יקיר בר און) (צילום: יקיר בר און)
פינוי פצוע בקריית מלאכי(צילום: יקיר בר און)

כיפת ברזל באזור באר שבע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כיפת ברזל באזור באר שבע(צילום: AFP)

 

מסע הלוויית אחמד ג'עברי בעזה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מסע הלוויית אחמד ג'עברי בעזה(צילום: רויטרס)

 

מטוס של חיל האוויר מטיל פצצה מעל רצועת עזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מטוס של חיל האוויר מטיל פצצה מעל רצועת עזה(צילום: AFP)

 

נהג המשאית פטריק גז, אחד הפצועים בקפלן, סובל מצפצופים באוזניים. "הייתי בקריית מלאכי במסגרת העבודה", הוא סיפר. "שמעתי אזעקה, עצרתי את המשאית באמצע הכביש ורצתי למחסה בבניין ממול שהיה בתהליכי בנייה. לא עברו 20 או 30 שניות ושמעתי בום, חשבתי שהכול נגמר ויצאתי לרחוב ואז שמעתי בום נוסף חזק מאוד. ראיתי איך שהטיל הורס בניין שהיה מולי.

 

"רק בנס אני מרגיש שאני בחיים", המשיך גז. "עליתי לאוטו ונסעתי, בהמשך התחלתי להרגיש כאבים חזקים בראש ובמיוחד באוזניים והגעתי לחדר מיון".

 

תופסים מחסה בקריית מלאכי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תופסים מחסה בקריית מלאכי(צילום: EPA)

נזק מפגיעה בקריית גת (צילום: יעקב לוי) (צילום: יעקב לוי)
נזק מפגיעה בקריית גת(צילום: יעקב לוי)

 

שר הביטחון אהוד ברק אמר היום בפיקוד הדרום ש"אנחנו בעיצומו של מאבק לא פשוט ולא בטוח שהוא יהיה קצר, יהיו בו גם רגעים של הצלחות חשובות שלנו וגם רגעים של מכות שנקבל. אבל אנחנו נחושים להחזיר את ההרתעה בחזרה למצבה הראשוני, להחזיר את השקט ואנחנו נעשה את זה בכל מה שיידרש ואני חוזר ואומר - בכל מה שיידרש - כדי להגיע לתוצאה הזו".

 

ברק הודה למפקד הפיקוד אלוף טל רוסו, לאמ"ן ולשב"כ והדגיש: "ג'עברי חוסל, מערך הפאג'ר, הטילים שיכולים להגיע גם למרכז הארץ, שותק כמעט כולו, להערכתנו יכולות השיגור שלהם נפגעות באופן אינטנסיבי וזו רק ההתחלה".

 

מאז חיסולו של אחמד ג'עברי - ראש הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה והאיש שהחזיק ושחרר את גלעד שליט - נורו עשרות רקטות לעבר יישובי הדרום ומערכת "כיפת ברזל" יירטה חלק מהן. הבוקר התגבר הירי: רקטות שהתפוצצו פגעו ישירות בבתים באשדוד ובקריית גת. אזעקות נשמעו בשדרות, במועצה האזורית חוף אשקלון - ולראשונה בסבב זה גם בגן יבנה ובגדרה. ירי היה גם לבאר שבע, רהט, מועצת בני שמעון ואשכול. לפנות בוקר נפגע וניזוק בית ספר באופקים.

 

  

תושבי הדרום נקראים להישמע להנחיות פיקוד העורף, ובמקביל ממשיך צה"ל לתקוף יעדי טרור ברצועה, בהם מרכזי שיגור רקטות. באחת התקיפות הבוקר, בחאן יונס חוסלו שלושה מחבלים בעת שהתכוונו לשגר רקטות. בצה"ל נערכים להחרפה בירי הרקטות סביב שעת הלווייתו של ג'עברי ב-11:30.

 

הפלסטינים: "התקפה זדונית של ישראל"

לפנות בוקר התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם לדיון בנושא מבצע "עמוד ענן". הדיון הסתיים לאחר כשעה וחצי בלי שהתקבלה החלטה כלשהי. במהלך הדיון, שנקבע לבקשת מצרים, מרוקו והפלסטינים, קיבלו נציגי 15 המדינות החברות במועצה תדרוך מפיו של ג'פרי פלטמן, הממונה על נושאים פוליטיים באו"ם. המשקיף הפלסטיני, ריאד מנסור, פנה לחברות המועצה ואמר כי "הקהילה הבינלאומית שוב עדה להתקפה זדונית של ישראל, שמשתמשת בכלים הצבאיים הקטלניים ביותר ובאמצעים לא חוקיים נגד אוכלוסייה פלסטינית אזרחית שלא יכולה להגן על עצמה".

 

השגרירה האמריקנית, סוזן רייס, הביעה תמיכה בישראל ואמרה כי "דבר לא מצדיק את האלימות של חמאס וארגוני טרור אחרים נגד אזרחי ישראל". 

 



השגריר הישראלי באו"ם, רון פרושאור, אמר בתום הדיון כי "חלק מהנציגים במועצת הביטחון תמכו בזכות ישראל להגנה עצמית וגינו את הירי ללא הבחנה לעבר אזרחים". שגרירים ערבים שיצאו מהישיבה נראו מאוכזבים והגדירו אותה כ"חסרת תועלת". שגרירים אחרים אמרו שהיא הסתיימה "בלי תוצאה". הנשיא ההודי של מועצת הביטחון טען כי לא היה כל ניסיון לקבל החלטה.

 

במצרים, תנועת "האחים המוסלמים" השלטת קראה לממשלה בקהיר לנתק את היחסים הדיפלומטיים והמסחריים עם ישראל. "ממשלת מצרים צריכה להתחיל בכך (בניתוק היחסים) על מנת שתשמש דוגמה לערבים ולמוסלמים שמקיימים יחסים עם הישות הזאת".

בהודעת האחים המוסלמים נמסר גם כי על הרשות הפלסטינית להפסיק את שיתוף הפעולה הביטחוני עם צה"ל באופן מיידי.

 

מתחילת מבצע "עמוד ענן" ברצועת עזה שוגרו לעבר ישראל כ-150 רקטות, כיפת ברזל יירטה עשרות מהן. גורמים רפואיים בעזה מסרו כי בתקיפות צה"ל ברצועה נהרגו עד כה עשרה בני אדם, בהם ג'עברי. לטענתם, 45 איש נפצעו, ועשרה מהם נמצאים במצב אנוש. לדברי הפלסטינים, בהרוגים שלושה אזרחים - בהם תינוק בן 11 חודשים וילד בן 6.

 

בהכנת הידיעה השתתפו נרי ברנר, שחר אמאנו, מאיר תורג'מן, נועם (דבול) דביר, אילנה קוריאל, יואב זיתון וגלעד מורג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תינוקת שנפצעה הבוקר
צילום: גדעון רחמים
הבניין שנפגע
צילום: EPA
פגיעה ישירה
צילום: חב"ד אינפו
בדרום נכנסו למקלטים
צילום: EPA
הפגנה נגד ישראל בקהיר
צילום: AP
האיש שהחזיק ושחרר את גלעד שליט. ג'עברי
צילום: AFP
הדיון הלילה הסתיים ללא כל החלטה. מועצת הביטחון של האו"ם
צילום: AFP
מומלצים