שתף קטע נבחר

שום, ג'ינג'ר וזעתר: 3 מתכונים נגד מחלות החורף

כדי להיפטר מנזלת, ליחה ושיעול לא חייבים לרוץ לרופא - אפשר להציץ קודם בארונות המטבח. נסו רעיונות פשוטים לשימוש בצמחי מרפא כדי ליהנות מחורף חם ובריא

1. שום נגד וירוסים

אכילת שתי שיני שום טריות קצוצות בכל יום, בסלט או על לחם למשל, מספקת הגנה לגוף מפני מחלות החורף, מחזקת את התגובה החיסונית, עוזרת לזרימת דם טובה יותר לכל קצוות הגוף וגם לחימום עדין עבור הסובלים מקור.

 

שום פועל נגד וירוסים וחיידקים, עוזר להפחית נזלו ולהוציא ליחה מהריאות, לחטא את דרכי העיכול והנשימה ובדרך גם להפחית רמות סוכר וכולסטרול ולחזק את הלב.

 

שומרים על הבריאות בחורף:

 

לצורך טיפול בזיהום ממשי בגוף דרושה כמות כפולה לפחות של שיני שום ואפילו יותר במשך מספר ימים כל עוד המחלה פעילה.

 

עם זאת, אם אתם נוטלים מדללי דם במינון גבוה (200 מ"ג ויותר) היזהרו בשילוב השום והתייעצו עם הרופא המטפל.

 

2. חליטת ג'ינג'ר נגד ליחה

נסו חליטה מחממת לגוף ולנשמה: הג'ינג'ר עוזר נגד הווירוסים של חורף, כמו גם הקינמון. שניהם מייבשים נזלת ועוזרים להוציא ליחה מהריאות. הלימון עוזר לחיזוק התגובה החיסונית בזכות הוויטמין C שבו, והדבש - מלבד הטעם הנהדר שהוא מוסיף - עוזר לרכך את הגרון הכואב ולהרגיע שיעול יבש.

 

ניתן לשתות את החליטה ללא הגבלה, גם שלוש-ארבע כוסות ביום, ואפילו ילדים קטנים אוהבים מאוד את טעמה.

 

המרכיבים:

1 שורש ג'ינג'ר (זנגביל) טרי

מעט אבקת קינמון

1/2 לימון קטן

1 כפית גדושה דבש

 

אופן ההכנה:

  • מרתיחים מים בקומקום, ובזמן ההמתנה מקלפים משורש הג'ינג'ר ופורסים ארבע-חמש פרוסות דקות ביותר. מניחים בכוס ובוזקים עליהן מעט אבקת קינמון.

 

  • יוצקים את המים הרותחים לכוס, סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים דבש. מערבבים היטב ושותים להנאה. 

 

ג'ינג'ר מייבש נזלת ועוזר להוציא ליחה מהריאות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ג'ינג'ר מייבש נזלת ועוזר להוציא ליחה מהריאות(צילום: shutterstock)

 

3. סירופ אזוב נגד שיעול

טוב לכיוח, לחיטוי דרכי הנשימה ולהרגעת שיעול.

 

המרכיבים:

חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר), או קורנית (תימין) או אורגנו

1 כוס מים פושרים

1 כף גדושה דבש או סוכר חום

 

אופן ההכנה:

  • קוצצים דק את גבעולי האזוב ומניחים בסיר קטן בעל מכסה תואם.

 

  • מוסיפים את המים והדבש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד רתיחה קלה. מקטינים את האש ומבשלים עוד כדקה, במכסה סגור.

 

  • מסירים את הסיר מהאש, ממתינים להתקררות הנוזל ומסננים אותו לבקבוק קטן. 

 

  • שומרים את הבקבוק במקרר ומדי שעתיים שותים ממנו חצי כפית (לילדים נותנים רבע כפית).

 

הכותב הוא מנהל תוכנית צמחי מרפא ביחידה ללימודי חוץ והמשך במכללה האקדמית גליל מערבי




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לימון עוזר לחיזוק התגובה החיסונית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים