שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אדום לוהט: עוגת קטיפה אדומה

    היא הייתה פופולרית בשנות ה-30 בארה"ב ועכשיו היא חוזרת לאופנה. רוני ונציה עושה מחווה למתכון הקלאסי של עוגת הקטיפה האדומה ואגב, מי שנרתע מהשימוש בצבע מאכל יכול פשוט לוותר עליו

    למרות שהשורשים של המתכון המקורי שלה נטועים עמוק באזור הדרום של ארה"ב, היא זכתה לפופולאריות בכל רחבי היבשת, במיוחד בתקופת השפל הגדול של שנות ה-30.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    יין חם: מדריך ו-3 מתכונים מנצחים

    ושכולם יקפצו: סלטים חמים של שאול בן אדרת

    עוגות של חורף: 4 מתכונים לעוגת תפוזים

     

    עכשיו היא עושה קאמבק - עוגת הקטיפה האדומה, Red Velvet, חזרה לאופנה ואגב, מי שנרתע משימוש בצבע מאכל יכול בכיף פשוט לוותר עליו ועדיין ליהנות מהמרקם הרך והקטיפתי של עוגת הרטרו.

     

    עוגת קטיפה אדומה (צילום: גיא בלומנטשיין) (צילום: גיא בלומנטשיין)
    עוגת קטיפה אדומה(צילום: גיא בלומנטשיין)

     

    המרכיבים:

    120 גרם חמאה רכה

    1 כוס סוכר (200 גרם) 

    2 ביצים בטמפרטורת החדר

    1/4 2 כוסות (300 גרם) קמח עוגות  

    2 כפות (10 גרם) אבקת קקאו 

    ‭1/2‬ כפית מלח

    1 כוס (250 מ"ל) ריוויון

    1 כפית תמצית וניל

    25-30 טיפות של צבע מאכל אדום

    1.5 כפיות חומץ תפוחים

    1 כפית אבקת סודה לשתייה

     

    לציפוי:

    6 כפות גרם (50 גרם) קמח

    2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3% שומן

    400 גרם חמאה רכה

    1.5 כוסות (300 גרם) סוכר 

    3/4 1 כפיות תמצית וניל

     

    אופן ההכנה: 

     

    1. בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית במשך כ‭5-‬ דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל ביצה שנוספה.
    2. מנפים ביחד את הקמח, הקקאו והמלח. מוסיפים למיקסר את תערובת הקמח ואת הרוויון לסירוגין, בכמה נגלות: קודם קמח, אחר-כך רוויון ואז שוב קמח, בסך הכל שלוש נגלות לקמח ושתיים לרוויון. אחרי כל הוספה מערבלים היטב במהירות בינונית-נמוכה.
    3. מוסיפים את הווניל ומטפטפים 25 טיפות צבע מאכל עד שמתקבל צבע אדום. מוסיפים עוד טיפות לפי הצורך. בקערה קטנה מערבבים את חומץ התפוחים עם אבקת הסודה, מוסיפים לתערובת ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. מחלקים את התערובת באופן שווה בין שלוש תבניות בקוטר 24 ס"מ, משומנות ומרופדות בנייר אפייה. כל תבנית תהיה שכבה של העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים ‭18-15‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות, הופכים, מוציאים מהתבנית, הופכים שוב ומצננים צינון מלא על רשת.
    5. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני שמים את הקמח עם רבע כוס מהחלב ומחליקים גושים בעזרת מרית. מוסיפים את החלב שנותר בהדרגה, תוך כדי ערבוב במטרפה. מביאים לסף רתיחה על אש בינונית, מבשלים תוך ערבוב רצוף ‭2-1‬ דקות, מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון מלא.
    6. בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה עם הסוכר והווניל במהירות בינונית במשך כ‭4-‬ דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את תערובת החלב (נפטרים מהקרום שנוצר), לאט ובהדרגה ומקציפים במשך 5 דקות או יותר, עד לקבלת מרקם של קצפת.
    7. מצפים עוגה אחת בקרם, שמים מעליה עוד עוגה וכו', כך שנוצרות שלוש שכבות עוגה ושלוש שכבות קרם. כשמורחים את השכבה העליונה והאחרונה של הקרם, מצפים גם את הדפנות. שומרים במקרר עד להגשה.

     

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גיא בלומנטשיין
    עושה קאמבק. עוגת קטיפה אדומה
    צילום: גיא בלומנטשיין
    מומלצים