שתף קטע נבחר

פרץ ניצח בקרב הנשים, יחימוביץ' הביאה כוכבים

המאבק בין יו"ר העבודה ליריבה הפוליטי לא הוכרע בנוק-אאוט: יחימוביץ' אמנם הצליחה להכניס לצמרת את שמולי, אבל פרץ הזניק את מרב מיכאלי אל החמישייה הראשונה. פרץ כבר הודיע שלממשלת נתניהו-ליברמן הוא לא ייכנס: "זה קו אדום"

הפריימריז במפלגת העבודה נערכו על רקע המאבק הסמוי, שהפך לעתים לגלוי, בין יו"ר המפלגה שלי יחימוביץ' ויריבה הפוליטי עמיר פרץ. שניהם יכולים להתגאות בהכנסת כמה מאנשיהם לצמרת הרשימה, פרץ יוכל להגיד כי הצלחתו היא גם במיקומו שלו, וגם במיקומם של כמה וכמה מאנשיו.  

 

יחימוביץ' מצד אחד הצליחה להכניס למקומות הריאליים רבים מה"כוכבים" שגייסה בתקופה האחרונה, כאיציק שמולי ממחאת האוהלים וכעיתונאי מיקי רוזנטל, וכן את כלכלן המחאה פרופ' יוסי יונה, העוזרת האישית שלה בעבר מיכל בירן, "הביטחוניסט" עומר בר-לב ואחרים. 

 

פרץ לעומתה הצליח לשפר הן את מיקומו והן את דירוג אנשיו. בפריימריז הקודמים הוא דורג רק במקום העשירי והפעם זינק לשלישי, מיד אחרי יחימוביץ' ויצחק (בוז'י) הרצוג. פרץ עשה זאת כשהוא נישא על גלי אהדה ופופולריות במפלגה, הן בגלל עבודת שטח רבה והן בגלל תרומתו למערכת כיפת ברזל, כוכבת מבצע "עמוד ענן".

 

הישג משמעותי אחר לפרץ הוא דירוגה של מרב מיכאלי במקום החמישי, במשבצת האשה הראשונה במפלגה. אשת השמאל זכתה לקבלת פנים צוננת מצד היו"ר יחימוביץ', שהעדיפה לראות את העיתונאית מחוץ לרשימה וקידמה בכל הכוח את בירן, יו"ר המשמרת הצעירה של העבודה. 

 

מיכאלי, בתמיכתו של פרץ, הפכה להיות הפתעת הפריימריז - והקדימה אפילו חברי כנסת ותיקים. בירן, למרות תמיכה מסיבית מיחימוביץ', לא הצליחה להתברג בעשירייה הפותחת ודורגה במקום ה-14. עופר קורנפלד, ששימש בעבר כיו"ר מטה הבחירות של יחימוביץ' וקיבל אף הוא את תמיכת היו"ר, סיים במקום גבולי מאוד, 23.

 



המנצחות הגדולות. מיכאלי לצד שפיר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המנצחות הגדולות. מיכאלי לצד שפיר(צילום: מוטי קמחי)

 

לעומתם, חברי כנסת מכהנים שזכו לתמיכה גדולה מפרץ שובצו במקומות גבוהים ברשימה. איתן כבל שמזוהה עם פרץ, אך לא נתמך על ידו רשמית, סיים במקום הרביעי. דני עטר, ראש המועצה האזורית גלבוע שמקורב מאוד לפרץ, סיים במקום ה-17 המשורין למושבים ולקיבוצים, למרות שיחימוביץ' קידמה מועמדים שהתחרו מולו.

 

בין פרץ ויחימוביץ' התקיים באחרונה קרב על זהותה של המפלגה. יחימוביץ' אמרה בפה מלא כי אינה מעוניינת במפלגה שמאלנית מדי, שתקשה עליה להביא קולות גם מהמרכז-ימין. פרץ לעומת זאת, סבור כי מפלגת העבודה צריכה לשמר את זהותה כמפלגת שמאל. בהיבט זה יחימוביץ' רשמה הישג קטן כשמזכ"ל שלום עכשיו לשעבר, יריב אופנהיימר, נדחק מחוץ למקום ה-27, הלא-ריאלי.

 

לאחר פרסום התוצאות, התייחס פרץ למאבק מול יחימוביץ' ואמר: "אני לא מבין למה כשאנחנו תומכים במישהו זה מחנות, עדיף מחנות ולא שקט. שקט יכול להביא לנפילתה של המפלגה". הוא הבהיר כי הוא מתנגד לישיבה בממשלה עם הליכוד-ביתנו: "אני מתנגד לחבירה לממשלת נתניהו-ליברמן, זה צריך להיות קו אדום. אין לי שום כוונה להיות גלגל ספייר בממשלה כזו".

 

המנצחת הגדולה, מיכאלי, נשאלה אם יחימוביץ' ניסתה "לחסל" את המועמדות שלה וענתה: "אני לא יודעת אם היא ניסתה לחסל את המועמדות, אבל אני שמחה שנבחרתי. יש מחנות בכל מפלגה ובחיים. איפה שיש בני אדם תמיד יש שוני ומחנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ עמיר פרץ. "עדיף מחנות ולא שקט"
צילום: בני דויטש
יו"ר העבודה שלי יחימוביץ'
צילום: מוטי קמחי
מומלצים