שתף קטע נבחר
 

סופגניית קרוקמבוש

אורן בקר הכין את הסופגניה המהודרת והמושחתת ביותר שראינו בחג הזה: סופגניית קרוקומבוש חגיגית, עם פרופיטרולים במילוי קרם וניל. במילה אחת: מניפיק

סופגניית קרוקומבוש כוללת פחזניות מודבקות עם קרמל שמונחות לגובה ומעניקות לסופגניה מראה של מגדל, ממש כמו - ניחשתם נכון - עוגת הקרוקמבוש המפורסמת

 

המרכיבים: 

315 גרם קמח (2.25 כוסות)

1 כפית מלח

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

2 ביצים שלמות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

2 כפות חמאה רכה

2 כפות ברנדי (לא חובה)

 

לפרופיטרולים:  

 

לבצק הרבוך:

1 כוס מים

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

190 גרם (כוס ושליש) קמח

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי קרם שוקולד לבן: 

100 גרם שמנת מתוקה

1 כף סירופ תירס

200 גרם שוקולד לבן

 

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הסופגניות: להמיס שמרים בחלב וסוכר,להוסיף מעל קמח מנופה עם מלח..ללוש בוו לישה במיקסר,תוך כדי לישה. להוסיף וניל גרידת לימון,חמאה וברנדי. לשים עד ליצירת בצק אחיד הומוגני ונעים למגע.
  2. מתפיחים הבצק כשעה בטמפרטורת החדר כשהוא מכוסה. לאחר כשעה יוצרים עגולים בני 40 גרם ליחידה מקבקבים כל יחידה לעגול ומניחים על מגש משומן. לאחר שעגולי הבצק הכפילו את ניפחם מטגנים אותם בשמן עמוק כשטמפרטורת השמן בסביבות 165 מעלות שמן חמים
  3. מכינים את בצק הפרופיטרולים: להרתיח בסיר מים שמן מלח וסוכר שהנוזל רותח להוסיף מייד קמח ולערבב לבצק אחיד על האש תוך כדי בחישה.  להעביר למיקסר עם וו גיטרה לערבל להוסיף וניל וביצים כשהן טרופות.  את הביצים מוסיפים בהדרגה עד שהן ניספגות בבצק. להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנטר חלק קוטר 5 לזלוף פחזניות קטנות ולאפות כ 30 דק ב170 מעלות.
  4. מכינים את מילוי קרם הוניל: להרתיח שמנת מתוקה עם סירופ תירס להוסיף לשוקולד לבן ולערבב היטב.
  5. לקרר היטב את הקרם במקרר עד שמיתייצב  ואז לזלף לתוך הפרופיטרולים.
  6. הרכבת המנה: ממיסים כוס סוכר לקרמל על אש בינונית.כשהסוכר נמס והגיע לצבע מהגוני טובלים בזהירות כלפרופיטרול בקרמל בחלקו העליון ומשאירים להיתקשות.את הפרופיטרולים מדביקים בעזרת קרמל מעל הסופגנייה מניחים 3 פרופיטרולים ומעל עוד פרופיטרול.(יוצא צורת מיגדל כמו קרוקמבוש). מקשטים עם  פלחי שקדים.

 



פורסם לראשונה 07/12/2012 00:51

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור כץ
חגיגית. סופגניית קרוקומבוש
צילום: דרור כץ
מומלצים