שתף קטע נבחר

צליחת הכנרת: טבריה על הסכין

כתבנו יצא לחפש אוצרות קולינריים בעיר הכי נמוכה בארץ ובירת תיירות הצפון לשעבר. הוא גילה בעיקר מסעדות כשרות ומעולות, ממסעדה איטלקית מפונפנת, עבור במסעדת הבית בצפון של הזוג נתניהו ועד לבופה בוקר מקסים במלון הסקוטי. 5 המלצות

אומרים שהים הכי יפה בשיא החורף, כשהוא סוער ומצוי בשיא אונו. אין ספק שבמקרה של הכנרת זה מאד נכון - צבעי החורף מוסיפים חן רב לאגם הלאומי, שמפלסו עולה ועולה בחודש האחרון.

 

עוד בערוץ האוכל:

טוסט בצרפתית: חיים כהן מכין פרנץ' טוסט

סוציאל טבעוני: בר קיימא

בריח משגע: 6 מתכוני בשר חורפיים

 

מתחדשת. טבריה (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
מתחדשת. טבריה(צילום: חגי אהרון)

 

במשך שנים ארוכות טבריה נמנמה לה, בהיעדר נחילי התיירים שמילאו פעם את העיר. הטיילים הלכו לבלי שוב ואיתם גם ירדה רמתן של מסעדות רבות בעיר. ועדיין - יש קסם במקום, גם אם שונה. מה שמעיד יותר מכל על השינוי בהקשר הקולינרי היא העובדה שכיום רובן המכריע של המסעדות בעיר הוסבו לכשרות או נפתחו ככאלה.

 

גם בכתבה מככבות בעיקר מסעדות עם תעודת כשרות, מלבד אחת, עד כדי כך שמי שמגיע לאיזור בערב שבת יתקשה למצוא מקום לסעוד בו.

 

עם תחילת העבודות לחידוש פני העיר, יצאנו לבדוק מה מומלץ פה. גילינו חנויות תבלינים, חנויות דייגים ולא מעט פנינים קולינריות ששווה לבקר בהן.  

 

תבלינים ודגים בשוק העירוני

את הביקור בטבריה התחלנו בשוק הראשי. בין דוכני הירקות עומדים דוכני שווארמה ופלאפל וגם חנות התבלינים של "דלאל". המקום שכבר מזמן הפך לשם דבר בשוק של טבריה, נפתח בשנת 1955 על ידי משפחת דלאל, שעלתה ארצה מעיראק. זיווה בעלת המקום אמונה על התערובות ותשמח לספר לכם כיצד ובאילו מתכונים לשלבם.

 

חוויה אמיתית. חנות התבלינים של דלאל (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
חוויה אמיתית. חנות התבלינים של דלאל(צילום: יניב אמר)

 

בסמוך ל"דלאל", נמצאת חנות הדייגים הוותיקה, "דגי רפאל". בעל המקום הוא דור חמישי לשושלת דייגים, שעם הזמן התמסדו ועלו למכור את סחורת רעיהם בשוק. המקום נפתח בשנות ה-50 של המאה הקודמת. שלל הדגים הוא מהכנרת וכול דגי בורי, קרפיונים וכמובן - את המושט המפורסם של האגם.

 

דייג, אוהב דגים? (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
דייג, אוהב דגים?(צילום: יניב אמר)

 

גרציה

מסעדה איטלקית שממוקמת במבנה משוחזר בן 500 שנה. התפריט הורכב עם גיל חובב וכולל שפע של סוגי פסטות.

בין המנות הראשונות ניתן למנות קלצונה ממולא בגבינות מקומיות (52 שקלים) וחציל ממולא ב-4 גבינות עם רוטב עגבניות תמר ופסטו (42 שקלים).

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

 

מנת הבית בגרציה היא טורטליני במילוי פטריות פורצ'יני ויער עם רוטב שמנת, אספרגוס ויין לבן (59 שקלים).

יש  גם דגים מומלצים: מושט מהכנרת (79 שקלים) ועוד.

 

בקרוב יפתח גג המסעדה עם נוף משגע לכנרת - חוויה שאסור לפספס.

 

בשורה התחתונה: אוכל טעים ולא יומרני. שווה להגיע בעיקר עם שקיעה.

 

גרציה. דונה גרציה 5, טבריה. טלפון: 057-9438301

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

דקס

אל תתנו לחלל הרחב, שמזכיר מעט אולם אירועים, להטעות אתכם: דקס היא עדיין אחת המסעדות הטעימות באיזור. זוהי מסעדה ותיקה, שנודעה בעיתונות ככזו שנחשבת לחביבה על בני הזוג נתניהו. הם ציינו בה 20 שנות נישואים בארוחת ערב רומנטית לפני מספר שנים ואף חגגו כאן בר מצווה לבנם יאיר.

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

דקס ממוקמת בחוף לידו וחלק נרחב מחומרי הגלם - ירקות אורגניים, זיתים כבושים ושלל פירות - מביאים מהמטעים והחלקות החקלאיות של המשפחה. רבים מהלקוחות במקום תיירים מחו"ל והפרט מארה"ב.  

 

לב התפריט הוא טאבון הגריל הרחב שבמסעדה, שמנפק שלל מנות מצטיינות. בין הראשונות המומלצות - סלמון נורבגי בגריל, רך ונימוח (79 שקלים), קרפצ'יו פילה עגל (49 שקלים) וכבד אווז (59 שקלים).

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

בעיקריות מומלץ לנסותאת מיקס הבשרים שמתומחר לפי סוג הבשר בהעדפה אישית. אנחנו לקחנו את האנטריקוט וצלעות הטלה מזן אסף - זן שפותח בחוות השקמים - וניח בארומה יחסית מעודנת .  

 

בשורה התחתונה: אחד המסעדות הטובות בעיר. מומלץ.

 

דקס. חוף לידו, טבריה. טלפון: 057-9440762. כשר

 

הפגודה

אחת המסעדות המוכרות והוותיקות בעיר, ומהאסיאתיות הידועות בישראל. המסעדה הוקמה לפני כ-30 שנה והיא הייתה אחת המסעדות החלוצות בתחום האסיאתיות. זוהי אחת המסעדות המצליחות בעיר עד היום ואוכלים כאן כ-500 איש ביום.

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

הלקוחות מורכבים בעיקר מתושבי המושבים והקיבוצים באזור, וטיילים ישראלים. בין מבחר המנות המיוחדות- עוף/ ברווז בלימון  (75 שקלים), ברווז במעטפת טמפורה עם רוטב שום ושקדים (79 שקלים) ופתאי אטריות אורז (49 שקלים)

 

הקינוח הנמכר ביותר הוא הגלידה המטוגנת - גלידת וניל מטוגנת בטמפורה, מייפל ושקדים (29 שקלים).

 

בשורה התחתונה: כשרה שנותנת בעיני פייט ראוי לכל מסעדה מלוכסנת במרכז

 

"הפגודה", חוף הלידו, טבריה. טלפון: 057-9440777. כשר

 

טוראנס

טוראנס היא אחת המסעדות היחידות בעיר שנותרו לא כשרות. נדמה שהיא מכוונת לקהל מחוץ לעיר וממוקמת במלון הסקוטי.

 

על המטבח אמונה השפית ענת אוטולנגי והיא נודעה בין השאר כמקום מושלם לפתוח בו את היום , עם בופה ארוחת בוקר עשיר (117 שקלים ו-139 בסופי שבוע). גם בערב מוגש פה בופה, שמכיל 14 סוגי סלטים כסלט שרימפס, אבוקדו ברוטב הדרים, גבינות ונקניקים ועוד.

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 .

 

עוד במקום: הופעות והרצאות תוך כדי הארוחה ומרתף יין עתיק שמכיל 50 סוגי יין, מארח תיירים שמחפשים משהו אקסקלוסיבי, חברות מצליחות עם אוכל גורמה וגם המחיר בהתאם (450 שקלים לאדם)

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

טוראנס. גדוד ברק 1 (המלון הסקוטי), טבריה. טלפון: 04-6710736

 

בפרק הבא: יניב מבקר ברחובות. יש לכם המלצות?

 


  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יניב אמר
מסעדת "הדקס"
צילום: יניב אמר
צילום: יניב אמר
ויש גם מתוק. מסעדת "טוראנס"
צילום: יניב אמר
מומלצים