שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    המצעד: 24 המזונות שיגנו על הבריאות שלכם

    כולנו יודעים כמה חשובה תזונה בריאה, אבל אילו הם המזונות המומלצים ביותר? צוות מנצח של דיאטניות, שפים ונטורופתית חיברו ב"זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות" את רשימת מזונות החובה - וגם צירפו מתכונים לחיזוק מערכת החיסון

    1. שמן זית

    שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 9 שמסייעות להעלות את הכולסטרול הטוב ‭(HDL)‬ ששומר על הלב.

     

    השמן מכיל גם נוגדי חמצון שמפחיתים את הנזק שגורם הכולסטרול הרע ללב, מנטרלים רעלים ומחזקים את המערכת החיסונית.

     

    הסיפורים החמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

      

    עוברים לתזונה בריאה:

     

    2. תרד

    אחד המזונות העשירים בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון שקיימים בטבע. בולם תהליכים מסרטנים, מחזק את מערכת הראייה ומשפר את פעילות מערכת העיכול.

     

    סלט תרד, שורש פטרוזיליה ואגס ברוטב ויניגרט, תמרים וזרעי כוסברה

    מתכון של השף ד"ר רני פולק

    החומרים (ל‭10-‬ מנות‭:(‬

    לסלט:

    4 כוסות ‭100)‬ גרם) עלי תרד נקיים

    1 כוס ‭25)‬ גרם) עלי פטרוזיליה

    1 אגס חצוי ומגולען, פרוס דק

    1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס דק

    לרוטב: 

    3 כפות מיץ לימון

    3 כפות שמן זית

    1 שן שום כתושה

    ‭1/4‬ כפית מלח

    ‭1/4‬ כפית פלפל

    1 כפית זרעי כוסברה כתושה

    1 כף סילאן

    אופן ההכנה: 

    מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב. מכניסים לקערה גדולה את עלי התרד, עלי הפטרוזיליה, האגס ושורש הפטרוזיליה. מוסיפים את הרוטב לקערה, מערבבים ומגישים.

     

    3. יין אדום יבש

    עשיר בנוגדי חמצון, מנטרל רעלים שנוצרים במעי מאכילת בשר ומחזק את המערכת החיסונית. עדיף להשתמש ביין יבש ללא חומר משמר. אינו מומלץ לבעלי טריגליצרידים גבוהים, לבעלי חומצה אורית גבוהה, לכבד שומני ולהפרעה בתפקודי כבד.

     

    דג הליבוט או פורל בסגנון ים תיכוני 

    מתכון של הדיאטנית ד"ר רלי אבל

    החומרים:  

    8 דגי הליבוט מופשרים או 8 חצאי פורלים מנוקים ורחוצים

    כוס שלמה של עשבי תיבול טריים קצוצים דק: ריחן, פטרוזיליה, מרווה, רוזמרין, עירית

    4 שיני שום כתושות

    כוס יין אדום יבש

    כף חרדל

    מיץ מ‭2-‬ לימונים

    פלפל שחור גרוס גס ומלח לפי הטעם

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור לחום של כ‭180-‬ מעלות. מורחים כל דג בשכבת חרדל דקה.
    • מערבבים היטב את מיץ הלימון, היין, התבלינים, השום ועשבי התיבול.
    • מניחים את הדגים בתבנית אפייה עם העור כלפי מטה ויוצקים עליהם את תערובת הרוטב.
    • אופים כ‭25-20-‬ דקות. מגישים עם פלחי לימון ועלי ריחן מלמעלה.

     

    4. שוקולד מריר

    שוקולד מריר מעל ‭70%‬ מוצקי קקאו מכיל ריכוז גבוה של קקאו. הקקאו עשיר בנוגדי חמצון שמנטרלים רעלים, מחזקים את המערכת החיסונית ונלחמים במחלות.

     

    5. עגבנייה

    עשירה בליקופן שמחזק את המערכת החיסונית, תורם להגנת העור מנזקי השמש, מחזק את בריאות העיניים, מנטרל רעלים ומפחית את הסיכון למחלות סרטן.

     

    פסטה ברוטב בשר קצוץ ועגבניות

    מתכון של השף ד"ר רני פולק

    החומרים ל-8 מנות:

    250 גרם פסטה מלאה מבושלת לפי הוראות היצרן

    1 ק"ג בשר שפיץ צאך טרי, נקי משומן וחתוך לקוביות גדולות בנות 5 ס"מ

    2 גזרים בינוניים פרוסים לפרוסות עבות

    10 עגבניות קלופות, נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות

    6 שיני שום כתושות

    ‭1/2‬ כוס יין אדום יבש מסוג שיראז

    1 כפית הל טחון

    1 עלה דפנה

    ‭1/4‬ כפית מלח ים אטלנטי

    ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס

    2 כפות שמן זית

    אופן ההכנה: 

    • מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים קלות כשלוש דקות עד להזהבה.
    • מערבבים את קוביות הבשר עם המלח והפלפל, ומוסיפים את הבשר והגזר לסיר לטיגון קל של 3 דקות. מערבבים מדי פעם עד להשחמה מלאה של הבשר.
    • מוסיפים את העגבניות, היין, ההל ועלה הדפנה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים עד לריכוך הבשר.
    • מוציאים את הבשר לקרש חיתוך. בינתיים ממשיכים לבשל את הרוטב עם מכסה פתוח לאידוי שאריות הנוזלים.
    • מקצצים את הבשר לקוביות קטנות, מחזירים לסיר, מתקנים טעמים עם מלח ופלפל ומגישים עם הפסטה.

     

    יין אדום עשיר בנוגדי חמצון ומנטרל רעלים (צילום: IndexOpen) (צילום: IndexOpen)
    יין אדום עשיר בנוגדי חמצון ומנטרל רעלים(צילום: IndexOpen)

     

    6. יוגורט לבן

    משביע לאורך זמן. חלבון בעל ערך תזונתי גבוה, חלק מכמות הסידן הממולצת ליום וחיידקים פרוביוטיים המחזקים את המערכת החיסונית.

     

    ממרח סלמון ויוגורט

    מתכון של השף ד"ר רני פולק

    החומרים:

    1 סטייק סלמון ‭250)‬ גרם)

    2 כפות יוגורט

    2 כפיות טחינה גולמית

    1 כף מיץ לימון

    ‭1/4‬ כפית מלח

    ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה:

    • ממלאים סיר בינוני במים עד לגובה של 5 ס"מ ומרתיחים על להבה גבוהה.
    • מרפדים מאדה סיני (כלי אידוי מבמבוק. יעילותו - בשימור ערכים תזונתיים (בניגוד לבישול במים‭,(‬ בשמירה על הטעם ובמתן חום רטוב (בניגוד לתנור‭.(‬ תחליף אפשרי - שושנת אידוי, שנראית כמסננת עם כנפיים נפתחות) בעלה חסה על מנת למנוע הדבקה ומניחים עליו את סטייק הסלמון.
    • מאדים כ‭5-3-‬ דקות, עד שהדג רך. מכניסים למעבד מזון את הסלמון, היוגורט, הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומרסקים עד לקבלת מרקם של ממרח.

     

    טיפים:

    • יש להוציא את הדג מהמאדה לפני שהשומן מופרש החוצה מהדג (מופיע כגבישים לבנים‭.(‬ אם הילדים מעדיפים ממרח בעל צבע מוכר יותר, ממירים את הסלמון בטונה אדומה, מוותרים על היוגורט, ומוסיפים 2 כפות טחינה גולמית ליצירת ממרח טונה.

     

    • לממרח עשיר יותר בטעמים: מוסיפים עירית קצוצה או כל עשב תיבול שאוהבים.

     

    • אין מאדה? ניתן למרוח את פילה הסלמון בכף שמן זית ולצלות בתנור שחומם ל‭180-‬ מעלות כ‭10-7-‬ דקות.

     

    7. בשר רזה

    בשר דל שומן, שלא מכיל חתיכות לבנות-צהבהבות גדולות. מספק חלבון איכותי לשרירים, ברזל ואבץ לבניית הדם, ויטמין ‭B12‬ למוח וקרניטין שמגביר את שריפת השומן. בשר רזה אינו מעלה כולסטרול.

     

    הבשר בריא יותר אם אוכלים אותו עם תבלינים טבעיים כמו רוזמרין, אורגנו, תימין, כורכום, קינמון, פלפל שחור, לימון או יין אדום, שמנטרלים את הרעלים שנוצרים בצלייה.

     

    8. זרעי פשתן

    זרעי הפשתן עשירים בסיבים תזונתיים מסיסים שמטפחים את החיידקים הידידותיים במערכת העיכול ומסייעים להפחית את הכולסטרול.

     

    הם מעודדים ייצור הורמון נשי ומפחיתים גלי חום, וכן הם עשירים בחומצת שומן אלפא-לינולנית ממשפחת אומגה 3 צמחי, התומכת בבריאות הלב.

     

    9. תפוח עץ

    משביע, מכיל נוגדי חמצון מסוג שמפחית את הסיכון לסרטן השד, מחזק את המערכת החיסונית ומפחית את הנזק של הכולסטרול הרע.

     

    10. מוצרי חלב לבנים דלי שומן

    מוצרי חלב הם ספקי הסידן העיקריים בתפריט. מוצרי חלב לבנים עד ‭5%‬ שומן מפחיתים את הסיכון למחלות לב ולסוכרת סוג 2 ומחזקים את השלד, את השיער ואת הציפורניים.

     

    מוצרי חלב הם ספקי הסידן העיקריים בתפריט (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
    מוצרי חלב הם ספקי הסידן העיקריים בתפריט(צילום: shutterstock )

     

    11. עדשים

    העדשים עשירות בחלבון צמחי שאם הוא נאכל עם דגן כמו אורז, נוצר חלבון מלא בעל ערך תזונתי הדומה לבשר.

     

    העדשים עשירות בברזל כמו בשר אדום, וכן עשירות בסיבים מסיסים שמורידים כולסטרול ומטפחים את החיידקים הידידותיים במעי.

     

    תבשיל אורז מלא ועדשים שחורות

    מתכון של הנטורופתית טרי אדלר
    החומרים (ל‭5-4-‬ מנות‭:(‬
    כוס אורז מלא שהושרה לילה

    ‭1/2‬ כוס עדשים שחורות שהושרו שעתיים

    בצל גדול

    שמן זית

    פלפל אדום קצוץ

    2.5 כוסות מים

    פפריקה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    אופן ההכנה:

  1.  חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים ב‭3-2-‬ כפות שמן זית עד להזהבה.

  2. מוסיפים את הפלפל האדום והתבלינים וממשיכים לטגן.

  3. מוסיפים את האורז, העדשים והמים ומביאים לרתיחה.

  4. מבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים. ניתן להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

     

    12. סלק

    מכיל בטאין שמזרז את העיכול, ועשיר בניטרטים שהופכים לחומר התורם לאיזון לחץ הדם ומעצים את היכולת הביצועית בפעילות גופנית לזמן ממושך יותר.

     

    סלט חי "רואו פוד" עשיר בסיבים 

    מתכון של הדיאטנית ד"ר רלי אבל
    החומרים ל‭2-‬ מנות: 
    1 עגבנייה חתוכה לקוביות
    100 גרם סלק חי מגורר דק-דק
    50 גרם עלי תרד חתוכים
    50 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
    ‭2-1‬ גזרים מגוררים דק
    2 כפות טחינה מוכנה
    מלח ומיץ לימון לפי הטעם

    אופן ההכנה:

    מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ומגישים. 
     

    13. טחינה משומשום מלא

    מכילה שומנים בריאים ללב ופיטוסטרולים שמסייעים להפחית את רמת הכולסטרול. עשירה בסידן, באבץ ובברזל. 

    14. שקדים

    עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 9 שמסייעות לייצר את הכולסטרול הטוב המגן על הלב. מכילים פיטוסטרולים וסיבים המסייעים להורדת הכולסטרול המזיק. עשירים בוויטמין ‭- E‬ נוגד החמצון הקלסי המגן על הלב - ובאשלגן, מגנזיום וסידן - שמאזנים את פעילות שריר הלב.

    גרנולה עם סילאן ותפוחים 
    מתכון של השף ד"ר רני פולק
    החומרים ל‭750-‬ גרם גרנולה:
    50 גרם צימוקים בהירים
    200 גרם שיבולת שועל
    100 גרם סובין
    100 גרם שקדים
    100 גרם אגוזי מלך
    50 גרם שומשום
    3 כפות סילאן
    3 תפוחים חתוכים לקוביות
    100 גרם נבט חיטה
    1 כפית קינמון
    אופן ההכנה:

  5. מערבבים בקערה את התפוחים והקינמון.

  6. חולטים את הצימוקים במים רותחים כ‭5-‬ דקות, מסננים ומייבשים.

  7. בתבנית אפייה שמים את שיבולת השועל, הסובין, השקדים, האגוזים והשומשום, ואופים כ‭40-‬ דקות ב‭180-‬ מעלות. מערבבים מדי פעם.

  8. מוסיפים את הצימוקים והסילאן. מערבבים ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומוסיפים את נבט החיטה, התפוחים והקינמון. מערבבים ושומרים בכלי סגור.

    15. אגוזי מלך

    אגוזי מלך מספקים חומצת שומן אלפאלינולנית ממשפחת אומגה 3 צמחי, שתומכת בבריאות הלב. הם מכילים נוגדי חמצון בכמות הגבוהה ביותר מבין כל הפיצוחים, ותורמים לנטרול רעלים בגוף ולהרחקת מחלות.

    שקדים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 9  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    שקדים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 9 (צילום: shutterstock)

    16. בננה

    עשירה באשלגן שמסייע לאיזון לחץ דם ולתפקוד השרירים. תורמת לבסיסיות הדם ולחיזוק המערכת החיסונית. מכילה סרוטונין צמחי, הורמון שתורם לשיפור מצב הרוח. 

    מאפינס בננה ואוכמניות מיובשות  
    מתכון של כוהנת הבישול הבריא פיליס גלזר
    החומרים ל‭48-‬ מיני-מאפינס או ל‭16-‬ מאפינס:
    ‭3/4‬ כוס אוכמניות מיובשות
    3 כוסות קמח שקדים
    ‭1/4‬ כפית מלח
    1.5‬ כפיות אבקת סודה לשתייה
    ‭1/2‬ כפית קינמון
    ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט טחון
    2 כפות שמן קוקוס נוזלי או חמאה מומסת
    3 כפות סירופ אגבה או דבש
    3 ביצים גדולות
    ‭5-4‬ בננות בשלות
    אופן ההכנה:

  9. מחממים את התנור ל‭180-‬ מעלות. מרפדים את התבנית בעטרות נייר, או משמנים בחמאה או בשמן קוקוס.

  10. משרים את האוכמניות המיובשות במים פושרים במשך 10 דקות, או עד שהן תופחות.

  11. בינתיים מערבבים בקערה אחרת את קמח השקדים, המלח, הסודה לשתייה והתבלינים. בקערה נוספת טורפים קלות במטרפת יד את 2 כפות השמן או החמאה, האגבה והביצים.

  12. מוסיפים את תערובת השמן לתערובת קמח השקדים ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת אחידה.

  13. מסננים היטב את האוכמניות דרך מסננת שמונחת מעל קערה. מוסיפים לתערובת.

  14. מרסקים את הבננות במזלג למחית חלקה. מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב בכף עץ. בעזרת כף יוצקים את התערובת לתבנית השקעים עד ‭3/4‬ מגובהם. אופים בתנור החם במשך ‭25-15‬ דקות (בהתאם לגודל) או עד שהמאפינס זהובים-שחומים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא נקי.

  15. מוציאים ומצננים בתבנית. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כשלושה ימים או מקפיאים ומחממים מעט בטוסטר אובן לפני ההגשה.

    טיפים:  
    אם משתמשים בבננות ממש בשלות ומתוקות, אפשר לוותר על האגבה או הדבש. סוכרתיים יכולים להחליף את האגבה או הדבש ב‭3/4-‬ כפית סוכרלוז 2 כפות מים רותחים.

    17. דלעת

    הדלעת עשירה באלפא-קרוטן, שמפחית את התקמטות העור ובולם את ההשפעה המסרטנת של קרני השמש.

    פסטה מלאה עם דלעת ושקדים  
    המתכון של השף ד"ר רני פולק
    החומרים ל‭10-‬ מנות:
    500 גרם פסטה מלאה מבושלת לפי הוראות היצרן
    500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
    ‭1/2‬ כוס שקדים
    4 כפות שמן זית
    50 גרם גבינת פטה עזים ‭5%‬ מפוררת קלות
    ‭1/4‬ כפית פלפל שחור
    ‭1/4‬ כפית מלח
    אופן ההכנה:

  16. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את קוביות הדלעת. מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים קלות עד להשחמת הדלעת.

  17. מוסיפים את השקדים להקפצה קצרה ואחר כך את הפסטה.

  18. מקפיצים קלות ומגישים עם גבינת הפטה מפוררת מעל. 

    18. ברוקולי

    עשיר בנוגדי חמצון שמחזקים את המערכת החיסונית, מנטרלים רעלים והודפים מחלות סרטן ומחלות דלקתיות.

    סלט ברוקולי ופירות יבשים
    מתכון של הנטורופתית טרי אדלר
    החומרים:  
    2 פרחי ברוקולי קצוצים
    1 בצל אדום פרוס דק
    7 משמשים יבשים קצוצים
    חצי כוס חמוציות
    50 גרם אגוזי מלך קצוצים
    3 כפות סוכר
    חצי כפית מלח
    ‭4-3‬ כפות חומץ
    חצי כוס מים
    ‭3-2‬ כפיות מיונז דל שומן

  19. אופן ההכנה:

  20. משרים בקערה את הברוקולי הקצוץ עם הסוכר, החומץ, המלח והמים למשך כחצי שעה.

  21. מסננים, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

     

    בננה עשירה באשלגן שמסייע לאיזון לחץ דם ולתפקוד השרירים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    בננה עשירה באשלגן שמסייע לאיזון לחץ דם ולתפקוד השרירים(צילום: shutterstock)

    19. גזר

    עשיר בקרוטן, התורם לצבע כתום של העור, מפחית את התקמטות העור לאורך שנים, ומשמש מגן שמש פנימי הבולם את ההשפעה המסרטנת של קרני השמש.

     

    מאפינס גזר בריאים ומתוקים

    מתכון של הדיאטנית הקלינית עינב גרוסמן
    החומרים (ל‭35-‬ יחידות‭:(‬

  22. לערבב בקערה חומרים יבשים:

    כוס קמח לבן
    ‭1/2‬ כוס קמח מלא
    שקית אבקת אפייה
    קורט מלח
    ‭1/2‬ כפית קינמון
    ‭1/3‬ כוס סוכר
    3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים

     

    • לערבב בקערה אחרת רכיבים רטובים:

    5 גזרים מגוררים
    ‭1/4‬ כוס שמן קנולה
    ‭1/2‬ כוס טחינה גולמית
    ‭1/2‬ כוס דבש
    2 כפות סילאן
    3 ביצים

  23. מאחדים את שתי התערובות בקערה אחת, מערבבים ומעבירים לתבנית שקעים (רצוי בתוך עטרות נייר‭.(‬

  24. אופים כרבע שעה או עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל‭180-‬ מעלות.

     

    20. גרגירי חומוס

    עשירים בסיבים תזונתיים שמורידים כולסטרול, ומכילים חומצות אמיניות שמספקות חלבון מלא אם הן נאכלות עם דגנים מלאים (פיתה, קוסקוס או אורז‭.( ‬

    תבשיל מנגולד וחומוס 

    מתכון של השף ד"ר רני פולק
    החומרים (ל‭10-‬ מנות: 
    1 ק"ג עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק
    3 כוסות גרגירי חומוס גדולים מבושלים
    6 שיני שום פרוסות וקלופות
    2 כפות שמן זית כתית מעולה
    מיץ מ‭4-‬ לימונים
    ‭1/2‬ כפית פלפל שחור
    ‭1/2‬ כפית מלח

    אופן ההכנה:

  25. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים קלות כ‭3-‬ דקות עד להשחמה.

  26. מוסיפים את המנגולד ומקפיצים כ‭5-‬ דקות לריכוך חלקי.

  27. מוסיפים את מיץ הלימון (משאירים מעט לתיבול הסופי) ואת החומוס, ומבשלים כ‭25-‬ דקות עד לריכוך מלא של המנגולד.

  28. מתקנים טעמים עם מלח, פלפל ולימון, ומגישים.

     

    21. קמח מלא ומוצריו

    הקמח הוא הבסיס התזונתי של התזונה המערבית. קמח מלא מכיל פי 5 עד פי 7 יותר ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמחזקים את המערכת החיסונית ומפחיתים מחלות סרטן ומחלות לב.

     

    22. שיבולת שועל

    עשירה בסיבי בטא-גלוקן שלוכדים כולסטרול במעי, מפחיתים את כניסתו לדם ומסייעים לבריאות הלב. מהווה מזון לחיידקים הידידותיים במעי, שמייצרים חומרים המחזקים את המערכת החיסונית.

     

    דייסת שיבולת שועל

    מתכון של הדיאטנית ד"ר רלי אבל:
    החומרים ל-2 מנות:
    3 כפות שיבולת שועל
    כוס חלב רזה
    כף שקדים טחונים
    כף זרעי פשתן טחונים דק
    30 גרם שוקולד מריר
    ‭70%‬ מוצקי קקאו מגורר

    אופן ההכנה:

  29. שמים בסיר את שיבולת השועל וכוס החלב, ומרתיחים תוך כדי ערבוב.

  30. עם הרתיחה מורידים מהאש, מוסיפים את השקדים הטחונים, זרעי הפשתן הטחונים והשוקולד. מערבבים ומגישים.

    23. דג בורי בריכה

    דג מקומי, עשיר באומגה ‭,3‬ ויטמין ‭,D‬ ויטמיני B וחלבון בעל ערך תזונתי גבוה. הוא תורם לבריאות הלב, מחזק את המערכת החיסונית ומשפר את מצב הרוח.

     

    קציצות דגים בסלסת ירקות שורש

    מתכון של השף ד"ר רני פולק
    החומרים (ל‭6-‬ מנות, 18 קציצות‭:(‬
    לסלסה: 

    1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
    1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
    1 סלק קלוף וחתוך לקוביות קטנות
    1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
    1 צ'ילי אדום, נקי מגרעינים וקצוץ
    מיץ מ‭4-‬ לימונים
    1 כף סילאן
    2 כפות שמן זית
    4 כפות כוסברה קצוצה
    2 שיני שום כתושות

    לקציצות: 

    600 גרם פילה של דג אדמונית (או אמנון) מעורב עם בורי
    3 כפות כוסברה קצוצה
    3 כפות פטרוזיליה קצוצה
    2 שיני שום כתושות
    מלח ופלפל לפי הטעם
    אופן ההכנה:  

  31. לרוטב הסלסה: יוצקים לקערה בינונית את שמן הזית, מיץ הלימון והסילאן, ומערבבים היטב.

  32. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

    לקציצות:

  33. מערבבים את כל החומרים ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.

  34. מכינים 18 קציצות ומניחים במקרר כשעה.

  35. מחממים מחבת פסים וקולים את הקציצות כ‭5-‬ דקות מכל צד. מגישים עם רוטב הסלסה.


    24. תותים ופירות יער

    התות עשיר בנוגדי חמצון שמגנים על תאי הפה, המעי הגס והערמונית ומחזקים אותם. שאר פירות היער תומכים בבריאות הלב ודרכי השתן ומחדדים את הזיכרון.

     

    פצפוצי שקד ופירות יער 

    מתכון של השף ד"ר רני פולק
    החומרים ל‭40-‬ עוגיות:  

    5 כוסות ‭200)‬ גרם) פצפוצי אורז מלא, ללא תוספת סוכר ומלח
    ‭1/2‬ כוס פירות יער קפואים
    ‭3/4‬ כוס ממרח שקדים (אפשר להשתמש בממרח קנוי)

    4 כפות סילאן
    אופן ההכנה:

  36. מחממים את ממרח השקדים, הסילאן ופירות היער בבאן-מארי (קערה על סיר עם מים רותחים‭.(‬

  37. ממיסים את השקדייה ומוסיפים את פירות היער תוך כדי ערבוב במשך דקה.

  38. מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ, עד שכל הפצפוצים יהיו מצופים בתערובת באופן שווה.

  39. מורידים מהאש, ממלאים עטרות נייר בתערובת ומאחסנים במקפיא.

     

    הצוות שלנו: הדיאטנית ד"ר ברוריה טל - מנהלת 'טל הבריאות' המרכז לתזונה נכונה, השף ד"ר רני פולק - מנהל המרכז לבישול ואורח חיים בריא בהדסה, הדיאטנית ד"ר רלי אבל - מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז, הנטורופתית טרי אדלר, הדיאטנית הקלינית עינב גרוסמן מלאומית שירותי בריאות, וכוהנת הבישול הבריא פיליס גלזר




  40.  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עשירה בליקופן שמחזק את המערכת החיסונית
    צילום: ויז'ואל/פוטוס
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים