שתף קטע נבחר

טוסט בצרפתית: חיים כהן מכין פרנץ' טוסט

חיים כהן אוהב להכין אותו בבית, עבור הילדים ועם שאריות חלת השבת. קבלו פרנץ' טוסט עשיר ומפנק עם שוקולד, מייפל או אבקת סוכר, שמכינים בקלי קלות וצובע את תחילת השבוע בשמחה

הוא התחיל את דרכו בפנתיאון קינוחי הבית כמנת שאריות של לחם יבש בצרפת. אבל בדומה לחברים רבים ואחרים מהמטבח האירופאי, גם פאן פרדו התאזרח ביבשת החדשה. הוא הגיע תחילה ללואיזיאנה דוברת הצרפתית וכשהגיע למחוזות אנגלוסקסיים הוחלף שמו המסובך משהו בכינוי המתבקש - פרנץ' טוסט

 

עוד באוכל:

מהצפון באהבה: שגרירת דנמרק מבשלת לחג המולד

פרויקט עם קלתית: עושים שוק עם תגלית

בעל הבית השתגע: מרק אדום ללא בשר

 

 

חיים כהן הכין לנו פרנץ' טוסט בגרסת מסעדתו, "דיקסי". מתכון קלאסי וקל מאד, שתפור בול על סופשבוע סוער עם ילדים ומתאים לא פחות ליום שאחריו, אז משתמשים בשאריות שנותרו מחלת השבת.

 

פרנץ' טוסט/ חיים כהן

 

המרכיבים ל-4-6 סועדים:

לחם בריוש, חלה או חלת שבת

1 ביצה

1/4 כוס חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/2 כפית תמצית וניל

 

לטיגון:

חמאה ושמן

 

אופן ההכנה:

  1. טורפים את הביצה ומוסיפים חלב, שמנת ותמצית סוכר.
  2. מחממים מעט חמאה ושמן יחד במחבת. טובלים את הלחם מכל הצדדים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר ספיגה.
  3. הגשה: מפזרים אבקת סוכר או רוטב מייפל ומגישים חם

 


   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים