שתף קטע נבחר

גופת הנאנסת נשרפה: "עונש מוות לנאשמים"

גופת הסטודנטית ההודית בת ה-23, שהייתה קורבן לאונס קבוצתי באוטובוס שהצית מחאה המונית, הובאה בטיסה מסינגפור ונשרפה בטקס פרטי בניו דלהי. מזכ"ל האו"ם באן קי מון שלח את תנחומיו למשפחתה: "מגנה בחריפות את הפשע האכזרי הזה"

גופתה של הסטודנטית ההודית בת ה-23, שמתה בסוף השבוע בבית חולים בסינגפור לאחר שנאנסה באכזריות והוכתה באוטובוס בארצה, הוחזרה להודו ונשרפה הלילה (יום א') בטקס פרטי בבירה ניו דלהי. קבורתה באה על רקע זעם ציבורי הולך וגובר והפגנות מחאה המוניות נגד אוזלת ידן של הרשויות בטיפול באלימות נגד נשים.  

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet  

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

עוד חדשות בעולם :

אנדרטייקר יבוא? האלק הוגן פתח מסעדה חדשה

"לא הצטרפנו לפלישה לעיראק בגלל הכורדים"

 

ראש ממשלת הודו מנמהון סינג וראש "מפלגת הקונגרס" השלטת סוניה גנדי היו נוכחים בשדה התעופה בניו דלהי כדי לקבל את גופת הנאנסת ולפגוש כמה מבני משפחתה שהיו על הטיסה. 

 

אלפים הדליקו נרות לזכר הנאנסת שמתה. ניו דלהי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אלפים הדליקו נרות לזכר הנאנסת שמתה. ניו דלהי(צילום: AFP)

 

שעות ספורות לאחר מותה של הסטודנטית הנאנסת הגישה משטרת הודו כתב אישום בגין רצח נגד ששת העצורים החשודים באונס, צעד שנבע מהמחאה הציבורית הגדולה.

אישום הרצח מצטרף לאישומים שכבר הוגשו נגדם, בהם תקיפה אלימה ואונס.

 

דובר משטרת הודו, רג'אן בגט, אמר כי ששת הנאשמים צפויים לעונש מוות אם יורשעו ברצח. אונס האשה ומותה הציבו את המשטרה המקומית תחת ביקורת חריפה בגלל המדיניות הרופפת שהיא נוקטת במקרים של אלימות מינית.

 

הסטודנטית בת ה-23 נפלה קורבן לאונס קבוצתי ב-16 בדצמבר, כשנסעה באוטובוס בניו דלהי יחד עם חבר. שישה גברים - הנוסעים היחידים מלבדם - היכו את השניים במוטות ברזל, הפשיטו אותם מבגדיהם ותקפו אותם במשך שעות, תוך כדי נסיעה ברחבי העיר. לאחר המעשה, הושלכו האשה והגבר לצד הדרך. עוברי אורח נתקלו בהם, והם הובהלו לבית חולים מקומי. הצעירה הועברה להמשך טיפול בבית חולים בסינגפור, שם נקבע מותה בתום מאבק ממושך.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

בקהילה הבינלאומית התקשו להישאר אדישים למקרה האונס המזעזע. דובר האו"ם מרטין נסירקי אמר שמזכ"ל האו"ם באן קי מון "מציע את תנחומיו הכנים" למשפחת הקורבן ו"מגנה בחריפות את הפשע האכזרי הזה".

 

"אסור לעולם לקבל, לסבול ולתרץ אלימות נגד נשים", נמסר בהודעת האו"ם. "לכל ילדה ואשה יש זכות לכבוד, לשמירה על ערכיה ולהגנה". המזכ"ל באן דחק בממשלת הודו לנקוט צעדים כדי להרתיע פשעים כאלה, להביא את העבריינים לדין "ולחזק את השירותים הקריטיים עבור קורבנות אונס".

 

בעקבות מותה של הסטודנטית יצאו אתמול אלפי בני אדם לרחובות הודו, הדליקו נרות וערכו תפילות לזכר קורבן האונס. רבים מהם צעדו ברחבי ערים וכפרים, בהם ניו דלהי, מומבאי, בנגלור וקולקטה, הביעו את צער העמוק על מות הצעירה ודרשו מהרשויות הגנה טובה יותר על נשים ועונש מוות לאנסים.


המשטרה מסרבת לעתים קרובות לטפל בתלונות של נשים שנאנסו (צילום: AP) (צילום: AP)
המשטרה מסרבת לעתים קרובות לטפל בתלונות של נשים שנאנסו(צילום: AP)

 

נשים ברחבי הודו סובלות מדי יום מהטרדות, החל מקריאות בוז ברחובות, מישוש ונגיעה בגוף בפומבי ועד אונס.

 

הטרגדיה בהודו אילצה את המדינה להתמודד עם מציאות שבה נשים שהותקפו מינית בדרך כלל מואשמות בפשע ונאלצות לשתוק ולא לדווח לרשויות שהן הותקפו מחשש לפגיעה במשפחותיהן ולהשמתן ללעג ציבורי. לעתים קרובות מסרבת משטרת הודו לקבל תלונות מנשים שהיו אמיצות מספיק כדי לדווח על מקרי אונס שעברו, ותלונות שמגיעות לעתים נדירות לבתי המשפט נגררות במשך שנים בלי קבלת החלטה.

 

ראש הממשלה סינג אמר אתמול כי הוא מודע לרגשות שעוררה תקיפת הסטודנטית והוסיף כי על הודו להבטיח שמותה של האשה הצעירה לא יהיה לשווא. ראש מפלגת השלטון גנדי אמרה כי מותה של הנאנסת "מעמיק את הנחישות שלנו להילחם בהתפשטות של עמדות חברתיות מבישות שמאפשרות לגברים לאנוס ולהציק לנשים ולנערות בלי לצאת עם עונש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זעם ציבורי על הרשויות
צילום: AFP
ראש הממשלה קיבל את גופת הנאנסת בשדה התעופה
צילום: AP
מומלצים