שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

אומלטה מארחת: ארוחת ערב משודרגת

מיני נשנוש? הצחקתם את "מר בשר", שעל הבוקר מוריד מנת קובה סלק, שקשוקה פיקנטית ובגט שלם. מונולוג על כמיהה לקוטג' ומלפפון עם מלח מהמקרר הביתי, שמסתיים במתכוני פריטטת תפוחי אדמה וגבינה וגם פלפלונים קלויים עם חומץ עגבניות

את יום ראשון התחלנו דווקא בסביבות שעות הצהריים. נקלענו לאזור דרום העיר, עברנו מול מוסכי אופנועים וקטנועים וממש מול בית המשפט ראינו מסעדה פינתית בשם "קובה גריל", הממוקמת ברחוב שוקן 30. בתחילה חשבתי שהכוונה לקובה המדינה, אבל מבט נוסף העמיד אותי על טעותי. הכוונה הייתה לקובה הקציצה. מאחר ואישתי היא חובבת הז׳אנר ואני חובב כל הז׳אנרים נכנסנו.

 

עוד בערוץ האוכל:

מזכים בחסינות: 4 מנות ירוקות

וייטנאם זה פו: מרק אסייתי פיקנטי

אולימפיסושי: תחרות הסושי הגדולה

 

למרות שלא היה מפריע לי גריל קובני - להפך, אפילו קצת חסר לי איזה מקום שכזה מאז שנסגרה המסעדה ההיא בדיזנגוף שמזגה רום כמים - מסעדת הקובה היא מסעדת פועלים מהסוג החביב עלי. נטול פוזות, עם עורכי דין בחליפות שיושבים ליד פועלים בסרבלים.

 

בתור התחלה אתה עומד מול הוויטרינה ומקבל הסבר על המבחר היומי: בצד אחד סלטים ובצד השני תבשילים.

 

ישבנו וחלקנו בינינו תערובת ממה שנראה לנו באותו רגע המיטב - קציצת עוף בתבלינים מזרחיים עדינים, קציצות קובה סלק ובמיה על אורז.

 

לזכותם אני יכול להגיד שהקובות היו מעולות. הן היו חפות ממה שתמיד הפריע לי שזה עודף מתיקות ועודף לימון. התיבול היה עדין וציפוי הסולת היה במידה הנכונה ונתן זכות דיבור גם למלית. גם קציצות העוף היו אובליות מהסוג הביתי טעים.

 

רפי מתגעגע לשם. קובה (צילום: AP) (צילום: AP)
רפי מתגעגע לשם. קובה(צילום: AP)

 

דגמנו שקשוקה שהוגשה עם טחינה בסיסית. היא היתה אחד הטובות. רוטב השקשוקה בושל שעות רבות על אש קטנה ודמה לרטבי העגבניות האיטלקיים, אלו שסוכר העגבנייה מתקרמל בהם לאיטו. (ואם כבר אנחנו בעניין - מה זה הקטע המדבק הזה לדבר כל כך הרבה על עגבנייה!?) גם הוא היה פיקנטי ועדין, מתאים לכל חך.

 

יש לי כוונה ברורה להגיע לשם עם חלה, להכניס אותה לתנור ולהסתער על השקשוקה כשלצידה מספר חצילים מהסביח.

אולי כדאי שאשים תזכורת לעצמי לבדוק מה הגריל הזה שלהם יודע לעשות. אולי אפילו נמצא שם איזה קבב עירקי.

 

אדומה ומשגעת. קובה סלק (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
אדומה ומשגעת. קובה סלק(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

ועכשיו ממש כמו בסרטים האופנתיים - פלאשבק לבוקר. לא יודע איך מצאנו עצמנו ברחוב החשמונאים עמוס המאפיות.

רצינו ארוחת בוקר והאמת, יש ב-"לחמים" מבחר לא רע. הגברת כבר בחרה לה סלט טונה ענק, גדוש וטרי, ואתם יודעים מה - אפילו טעים. רק אני לא הצלחתי לבחור לי מנה ראויה. נכנסתי, יצאתי, עיינתי בתפריט וחוזר חלילה.

 

אפילו המלצר כבר התייאש מלרוץ אחרי ולשאול אותי לרצוני. ואז אזרתי אומץ. "סליחה", פניתי למלצר, "אתה יכול להיכנס רגע לחנות?", שאלתי. המלצר נכנס פנימה ואז שוב פניתי אליו: "אתה רואה את ערימת הבגטים הזאת?" שאלתי. "אתה יכול לסדר לי את הבגט הכי שרוף עם חמאה, מלח וקפה חזק?" אמרתי בלחש, כממתיק סוד ומיד הוספתי: "ממש לא משנה לי שתחייבו אותי בארוחת בוקר מלאה". 

 

קפה, חמאה ובגט. מי צריך יותר מזה? (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
קפה, חמאה ובגט. מי צריך יותר מזה?(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

הייתי בטוח שהוא יוכה בהלם אבל, הוא הביט בי כמבין עניין. "וודאי", הוא אמר. "כאן זה מקובל". אט אט חתכתי את הבגט לשלושה חלקים. הפירורים עפו לכל הצדדים ובאופן מיידי - השולחן שלנו הפך לחביב היונים. כל שליש נפתח בידיים המיומנות שלי שתרו אחר החריץ הנמצא לאורך כל בגט.

 

מעט חמאה, מעט מלח וקפה הפוך מעולה וחזק. חברים, זאת ארוחה ששווה לכתוב עליה. לחמים עשיתם לי את זה.

 

זה בדיוק הזמן לשתף אותכם בארוחת ערב קלה שהכנו באחד הערבים. היא התחילה מ-3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם שנשארו במקרר.

 

חביתת "רק רציתי קוטג'" - פריטטה עם תפוחי אדמה וגבינה

מכירים את זה שאתם פותחים את המקרר, מתים לקחת קוטג׳, מלפפון ירוק, מעט מלח ולאכול ככה? טוב, אז אני לא ממש מכיר, כי כל פעם שאני רוצה לעשות את זה אני נתקע. משהו מסיח את דעתי. לעיתים זאת שיחת טלפון שבנוייה סביב ההצעה: "נצא לאכול?". לעיתים זה מוחי הקודח. בקיצור אתם יכולים לקרוא לזה חביתה, אני קורא לזה - "רק רציתי קוטג'".

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים בקליפתם קרים ופרוסים לפרוסות עבות עם הקליפה

5 ביצים

מעט חרדל

1/4 כוס חלב

פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט מגורד

150 גרם גבינה (מוצרלה, צהובה, או עיזים) בסיסים

צנצנת אנשובי (מהסוג המשובח, משום שהוא פחות מלוח ויותר "אנשובי" בטעמו) - לא חובה

מעט מלח (ממש מעט אם מוסיפים אנשובי)

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

שמן זית לטיגון

 

חביתה מפנקת ב-10 דקות (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
חביתה מפנקת ב-10 דקות(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת שטוחה מוסיפים מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה מכל צד. טורפים את הביצים עם החרדל והחלב ומתבלים במעט מלח ופלפל. יוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה.
  2.  מפזרים מעט גבינה מעל, מנמיכים את האש ומכסים. לאחר מספר דקות מוסיפים גם את האנשובי.
  3. מכניסים את המחבת עם החביתה לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, למשך כ-2-3 דקות. (יש להיזהר שלא לשרוף את האנשובי).
  4. מוציאים את המחבת, מפזרים מעל בצל ירוק טרי ומגישים.

 

טיפ: זה משתלב מעולה עם קוטג' בצד וסלט פלפלונים קלויים

 

סלט פילפלונים מתוקים בלי גרעינים

באותו יום גיליתי אצל הירקן פילפלונים קטנים אדומים באריזות (מתוקים וללא גרעינים)

קניתי והשתמשתי בהם בתור חטיף בתחילה אבל, בערב בווק עם מעט שמן זית מלח גס וכאשר התחיל לעלות ריח של קליה קלה - הוספתי מעט חומץ עגבניות והתוצאה היא: תוספת צבעונית וטעימה לחביתה אבל, לא רק.

 

קלוי ואדמדם. פלפלים קלויים (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
קלוי ואדמדם. פלפלים קלויים(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

לאתר של רפי אהרונוביץ ' מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר .

 


   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
ארוחת ערב מקורית
צילום: רפי אהרונוביץ'
צילום: רפי אהרונוביץ'
זה הלחם והחמאה שלי.
צילום: רפי אהרונוביץ'
צילום: גבי מנשה
רק רצה קוטג'. רפי אהרונוביץ'
צילום: גבי מנשה
מומלצים