שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock

    נגיעות אדומות: ביקור בדירה משופצת בגבעתיים

    מה עושים כשהדירה הופכת לקטנה וצפופה מדי לכל המשפחה? במקום לעבור דירה מבצעים שיפוץ כולל. כך עשתה המשפחה מגבעתיים שלא רצתה לעזוב את האזור המבוקש. צפו בתמונות

    כשזוג הורים בשנות ה-40 לחייהם ושני ילדיהם המתבגרים הבינו שדירת 90 המ"ר בה הם מתגוררים בגבעתיים כבר אינה מתאימה לצרכיהם, היו להם שתי אפשרויות - לעבור דירה או לשפץ את הבית. בני המשפחה בחרו באפשרות השנייה והזמינו את מעצבת הפנים גלית טויטו לשנות את ביתם.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    מדובר בדירה קטנה בבניין ישן בגבעתיים, עם 3 חדרי שינה וסלון, ולכן נדרש תכנון מדויק לכל שינוי ופריט בבית. הדירה שופצה מהיסוד וכל הריהוט ומכשירי החשמל נקנו מחדש. בין בעלת הבית לבין המעצבת נוצרה כימיה מיוחדת ובונה, מה שכמובן הקל על העבודה המשותפת. 

     

    החליפו את כל הרהיטים בבית (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    החליפו את כל הרהיטים בבית(צילום: שירן כרמל)

     

    במבנה המקורי של הדירה היה קיים מטבח קטנטן וקיר גדול שחצץ בינו לבין הסלון. הקיר נשבר ובמקומו נבנו שני עמודים שחופו בטיח פיגמנטי בגוון אפור. לבעלת הבית היה חשוב שהילדים יוכלו לצפות בטלוויזיה בזמן שהם אוכלים במטבח, ולכן נבנה דלפק שנתמך בשני העמודים, שעשוי מבוצ'ר בלוק מעץ אלון עם 3 כסאות בר. כך, דרך שני העמודים, יכולים הילדים לצפות בטלוויזיה גם מהמטבח.

     

    לצפות בטלוויזיה מבלי ללכלך את הסלון (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    לצפות בטלוויזיה מבלי ללכלך את הסלון(צילום: שירן כרמל)

     

    אקווריום בתוך נישה וכורסאות סגולות (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    אקווריום בתוך נישה וכורסאות סגולות(צילום: שירן כרמל)

     

    לבעל הבית היה אקווריום גדול שהיה צריך למצוא לו מקום. האקווריום המקורי שלו הוחלף באקווריום שנבנה בתוך נישה בקיר על פי תכנון ומידות. מבחינת החומרים, היה חשוב לשמור על עיצוב נקי אך חמים, עם נגיעות רבות של צבע. האלמנט האדום חוזר על עצמו במספר מקומות בבית ואילו בסלון צורפו שתי כורסאות סגולות.

     

    מטבח רחב ידיים שפונה לסלון (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    מטבח רחב ידיים שפונה לסלון(צילום: שירן כרמל)

     

    במטבח תוכננה קלפה זכוכית שעליה הודפסה שושנה סגורה, ואותו אלמנט חוזר על עצמו גם בדלת הכניסה לחדר השירות - שגם היא מזכוכית וגם עליה הודפסה שושנה גדולה ופתוחה. בפינת האוכל נתלתה מראה עגולה גדולה שנצבעה בכוונה באדום, וכל החלונות בבית הוחלפו. מכיוון שמאחורי הבית יש גינה ציבורית, היה חשוב שיהיה בסלון חלון גדול אך מינימלי מאלומיניום, שיאפשר להכניס את הירוק דרכו הביתה.

     

    בנוסף, בוצעה תוכנית חשמל חדשה וכל גופי התאורה בבית הוחלפו. דגש ניתן על הגופים בפינת האוכל ובאזור הישיבה במטבח, ואילו שאר הגופים שנתלו על הקיר היו בצבע תואם לקיר. כך נוצרה תאורה נכונה לחלל - שאינה תופסת תשומת לב מיותרת.

     

    פריטים אדומים ברחבי הבית (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    פריטים אדומים ברחבי הבית(צילום: שירן כרמל)

     (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     

    חדר השינה של ההורים (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    חדר השינה של ההורים(צילום: שירן כרמל)

     (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שירן כרמל
    הבית בגבעתיים. דירה קטנה שכבר לא צפופה
    צילום: שירן כרמל
    מומלצים