שתף קטע נבחר
צילום: אייל קרן

וואי לי: פלפל צמחוני שלי

פלפל ממולא, ראש מצעד להיטי שולחן האוכל הפרטי של רותי קינן, משתדרג לרגל הצטרפותה של חברה צמחונית וחדשה למשפחה. מתכון מנצח של פלפל ממולא באורז ועדשים עם טוויסט בתיבול - חוויאג' תימני לקפה

פלפלים ממולאים עומדים אצלנו במשפחה מאז ומתמיד בראש מצעד הלהיטים הקולינריים, אולי משום שהם המאכל החביב על הצעירה שבחבורה. כשהיא קופצת לביקור, אין מצב שלא ימתין לה סיר מלא בהם, במיוחד כשמזג האוויר ועונת הירקות מתיישבים בול על סוג כזה של מאכלים.

 

עוד בערוץ האוכל:

קורצת בארגנטינאית: רביבה מכינה אלפחורס

אומלטה מארחת: ארוחת ערב משודרגת

עוגי קרמבו: הביסקוויט פותח בקריירה עצמאית

 

הפלפלים שלי ממולאים כמעט תמיד בבשר ואורז ומתבשלים ברוטב עגבניות. אבל מה קורה כשלסועדים מצטרפת צמחונית, שנמנעת מכל מאכל שהיו בו פעם חיים, ולא רק ביום אחד בשבוע? שני סירים, האחד עם המתכון המסורתי והשני עם מתכון צמחוני למהדרין.


 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

במלית הצמחונית החלפתי את הבשר בעדשים ירוקות מבושלות שעשו עבודה נהדרת בשילוב עם האורז. מבחינה תזונתית, זהו שילוב מנצח, שכולל קטניות ודגנים שיוצרים ביחד חלבון כמעט מלא. מבחינת הטעם - הסוד הוא בתיבול ויותר נכון – בתבלין שאני נוהגת להכניס למגוון תבשילים ומאפים, גם כשזה נשמע כמעט מופרך: תערובת חוואייג', לא זו שהתימנים רוקחים כדי לתבל מרקים, אלא דווקא זו שמוסיפים לקפה. ולא תאמינו מה הוא עושה.

 

אני מתבלת בו קציצות, שמה קמצוץ בצלי של בשר, מוסיפה קורט לתבשילי ירקות וכמויות נכבדות לעוגות בחושות. אם תבחנו את עושר התבלינים שמהם מורכבת התערובת המופלאה הזאת תבינו את סודה: ג'ינג'ר, הל, קינמון, אגוז מוסקט ומעט ציפורן. תענוג צרוף!

 

את התערובת שלי אני משתדלת לקנות בחנות קפה בכרם התימנים, אבל גם התערובות הנמכרות בחנויות הטבע טובות.

 

פלפלים ממולאים באורז ובעדשים

אם הצטרפתם לאחרונה לטרנד הקורא להתנזר יום בשבוע מבשר, או שאתם כבר מזמן צמחוניים, או שסתם בא לכם לשנות קצת – נסו את הגרסה הזאת.

 

משהו בעניין הפלפלים: בדרך כלל אני מעדיפה את הירוקים הבהירים, הפחות בשרניים, וזוהי בדיוק עונתם. אלא שהפעם, כשפקדתי את מחלקת הירקות, גיליתי שהירוקים-בהירים ענקיים ומחודדים בקצה, מה שהפך אותם בעיני לפחות אטרקטיביים. העדפתי את האדומים והצהובים שהתגודדו על המדף לצדם, היו בגודל נוח מאוד למילוי ועם שלוש-ארבע גבעות בתחתית, שמייצבות אותם נהדר בסיר. יצא לא רק טעים - גם מרהיב ביותר!

 

המרכיבים ל-6 מנות: 

12 פלפלים צהובים, אדומים או תערובת של השניים (כ-1ק"ג)

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

1 כפית סוכר

מלח, פלפל

1 כף פטרוזיליה קצוצה

 

למלית:

2 כוסות עדשים מבושלות (כ-200 גרם עדשים יבשות או כ-500 גרם מוקפאות, מבושלות)

1/2 כוס אורז (פרסי או הודי)

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית בהרט או חוואייג' לקפה

קורט פלפל שחור

קורט פפריקה חריפה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

50 גרם צנוברים או שקדים משובבים, קלויים קלות

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הפלפלים, מסירים את הראשים ומסלקים מתוכם את הגרעינים. שומרים על הראשים בצמוד לכל פלפל.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב (המתאים להכיל את כל הפלפלים בעמידה, בשכבה אחת) ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך כדי בחישה.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, 1 כוס מים ואת כל יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף הרתיחה כ-10 דקות.
  4. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרי המלית ומוסיפים להם 2 כפות מהרוטב שעל האש. ממלאים את הפלפלים בתערובת כדי 2/3 מנפחם, מכסים כל פלפל בראש שהוסר ומעמידים אותם בצפיפות בתוך הרוטב שבסיר.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות.

 

  • לכל הטורים של רותי קינן

 


   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ממולא צמחוני. פלפל
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים