שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אורן דאי

    זה ששומר עלי: 3 מתכונים עם שומר

    יש כאלה שאוהבים אותו ויש שמעקמים את אפם למשמע שמו. ארז קומרובסקי נזכר בירק שלימד אותו חריפות וטריות אמיתית מהי ומציג 3 מתכוני שומר: סלט שומר פיקנטי, שומר וצנוניות מוקפצות במחבת וגם שומר בחמאה מזוקקת עם זעפרן

    בישוליה של אימי תמיד נטו לצד האשכנזי. למרות זאת ואף על פי כך, היא אימצה בעוז בשלב מאוחר של חייה, את סלט השומר של דניאל חברתה הטובה ממוצא טוניסאי, שחיה בפריז באושר ועושר.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    רותי בישלה דייסה: פולנטה חגיגית עם פטריות

    מותק, הפירות הצטמקו: 3 מאפים עם צימוקים

    מבשל ממה שיש: קדירה מלאה בכל טוב  

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

     

    היה זה סלט פשוט של שומרים קטנים פרוסים לאורכם לפרוסות עבות יחסית עם המון מיץ לימון טרי, פלפל ירוק חריף, מלח גס ושמן זית איכותי.

     

    שיא הפשטות ובכל זאת כולנו התמכרנו לטריותו ולטעמיו והיינו טורפים אותו בתאווה גדולה ואמיתית. הסלט הזה הכניס את שמן הזית הביתה. אותו שמן זית שהיה "עושה צרבת לאבא", ולפיכך לא נכנס לביתנו עד שמלאו לי 21 שנים.

     

    הסלט הזה לימד אותנו חריפות מהי וטריותו של חורף ישראלי אמיתי. מאז אומץ השומר לרפרטואר האישי שלי וקיבל מקום של כבוד בבישולי החורפיים. לצערי הרבה אנשים טוענים במרץ שהם לא סובלים שומר בגלל הטעם האניסי שלו. יש המעקמים את אפם בסלידה ומבקשים לא לאכול את סלט השומר שהכנתי ויש כאלה הנוטלים טיפ טיפונת ומותירים את השאר על הצלחת.

     

    אבל, ברבות השנים החילותי משדל את בעליי פוביית השומרים באלף אלפי שידולים עד שהם מתרצים לבסוף וטועמים. ברוב המקרים, ראו איזה פלא, זה טעים - אפילו שיש שומר בפנים. אפילו שהם לא אוהבים עראק או פסטיס. ובכן רבותיי, השומר אינו הצמח ממנו מכינים את העראק. כמנון האניס הוא הצמח הזה.

     

    השומר מתעדן בטעמיו במיוחד אחרי שמשרים אותו במי קרח לשעה, אחרי שפורסים אותו לאורכו.

    אז בלי להיות מיסיונר של שומרים, תעשו מהם סלט ותאכלו - הוא טעים.

     

    סלט שומר ופומלה

    המרכיבים:

    4-5 שומרים עגלגלים

    1 פומלה בשלה מופרדת לפחים ללא קרומים

    1 אגודת כוסברה מופרדת לעלים

    מיץ מ-2 לימונים בשלים סחוטים טרי

    1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק ללא גלעינים

    1 כוס בוטנים קלויים טרי, שבורים גס

    מלח ים גס

    1/3 כוס שמן זית עדין

     

    עסיסי עם מיץ. פומלה (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    עסיסי עם מיץ. פומלה(צילום: בועז לביא)

     

    אופן ההכנה:

    1. מנקים את השומרים מגלדיהם החיצוניים. חוצים ופורסים דק לאורכם. מפזרים עליהם מלח ים גס בעדינות, ומוסיפים את מיץ הלימון.
    2. משרים מספר דקות ומוסיפים את הפלפל הירוק החריף, את בשר הפומלה, עלי הכוסברה ושמן הזית.
    3. טועמים, מתקנים תיבול אם יש צורך.
    4. מגישים מיד עם בוטנים מלמעלה.

     

     

    שומר וצנוניות מוקפצות בשמן זית

    בפעם הראשונה שהכנתי את המתכון הזה בני ביתי הרימו גבה עד שהסברתי מה אני מגיש אבל, אחרי שטעמו - התמכרו לחלוטין.

     

    המרכיבים:

    3-4 שומרים בינוניים עגלגלים, חתוכים לאורכם לשמיניות

    8-10 צנוניות קלופות וחתוכות לרבעים

    4-5 בצלצלים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים (או לשמיניות – תלוי בגודלם)

    1/3 כוס שמן זית עדין ואיכותי

    1 פלפל ירוק חריף ללא גלעינים פרוס גס

    1-2 כפות לימון כבוש קצוץ דק

    מלח ים גס לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מחבת עד שהיא מתלהטת ומקפיצים בתוכה את השומרים, הבצלצלים והצנוניות החתוכות. מטגנים למשך 2-3 דקות לכל היותר, עם שמן הזית והפלפל החריף.
    2. מוסיפים את הלימון הכבוש ומעט מלח. טועמים ומגישים ליד חזה עוף צרוב או דג ים.

     

     

    שומר בחמאה מזוקקת וזעפרן

    מתכון שמוציא מהשומר טעמים חדשים ועדינים. אל תפחדו מכמות השומן, חמאה מזוקקת זה דבר טוב במיוחד.

     

    חשוב: אם אתם לא יודעים כיצד להכין חמאה מזוקקת, אז קחו לכם 200 גרם חמאה, הניחו סיר קטן על להבה נמוכה ובשלו עד שייווצר קצף מלמעלה. מורידים את הקצף בעזרת כף וממשיכים בבישול עד שייווצר עוד קצף. הורידו אותו וחוזר חלילה - כ-3/4 שעה לערך. מסננים את החמאה המזוקקת ומאחסנים במקרר.

     

    המרכיבים:

    5 שומרים בינוניים עגולים חתוכים לרבעים לאורכם

    200 גרם חמאה מזוקקת ביתית

    1/2 כוס שמן זית עדין

    קורט זעפרן

    מלח ים גס

    פלפל לבן גרוס

    1-2 כפות סוכר דמררה

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את השומרים החתוכים בתבנית פאיירקס/חרס, ומציפים בחמאה המזוקקת ובשמן הזית.
    2. מערבבים עם הזעפרן, המלח והפלפל. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב.
    3. מכסים בנייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 150-140 מעלות במשך כשעה או, עד שהשומרים מתרככים.
    4. אפשר ואפילו רצוי, להפוך את השומרים במהלך האפייה.

     

    לאתר בית הספר לבישול גלילי של ארז קומרובסקי

    לכל הטורים הקודמים של ארז קומרובסקי

     


       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    שדכו אותו לפומלה. שומר
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים