שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    מתוק מהטבע: 5 קינוחי בריאות
    5 מתוקים כיפיים ובריאים, בלי ביצים וחמאה: עוגת שמרים שוקולדית עם אגוזים , בננה לוטי, כדורי תמרים עם קוקוס, תפוחים ואגסים אפויים וגם קרם שנטר מפנק. כתבה רביעית בסדרה

    אחרי שאכלנו את הסלטים, המרק והעיקרית - הגיע הזמן לקינוח. למרות שחמאה, ביצים ושמנת נחשבים ליסודות הקונדיטוריה - יש המון חומרים במטבח הטבעוני שיכולים להוות תחליף מצויין לכל אלו.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    מדלן שלי, מדלן: מלכת העוגיות של פריז

    כדור הפלא: 3 מתכוני דלעת ערמונים

    מבצע קרמבו: ביקור מתוק במפעל

     

    התחליף הבסיסי שבהם הוא קרם קוקוס. הוא מכיל אחוזי שומן גבוהים ולכן ניתן להכין ממנו קרמים, להשתמש בו כתחליף לחמאה ואפילו, אם משאירים אותו ללילה במקרר - אפשר גם להכין ממנו קצפת.

     

    המתכונים לקינוחים הם יחסית בריאים; הם מכילים קמח מלא, סוכר חום, אין בהם חומרי טעם וריח שונים וכמובן - הם לא מכילים מוצרי חלב וביצים. כמו שכבר סיפרתי לכם בעבר, אני מאד אוהבת מתוק. מקווה שתהנו כמוני.

     

     

    עוגת שמרים שוקולדית עם אגוזים

    מתכון עם בצק מתוק ועם שפע מילוי שנשפך וממלא את הפה בכל ביס.

     

    הוא נולד ביום שישי אחד שבו הכנתי בצק ללחם ונשאר מעט בצק מיותר. השעה היתה כבר מאוחרת, עדיין לא הכנתי עוגה לשבת ובחוץ ירד גשם זלעפות, כזה שממש עושה חשק לעוגת שמרים חמה וטעימה. וכך נולדה העוגה שלפניכם.

     

     

    המרכיבים:

     

    לבצק:

    3 כוסות קמח מלא

    כוס ו-1/8 מים פושרים

    כף שמרים יבשים

    רבע כוס שמן קנולה

    3/4 כוס סוכר חום

    1/2 כפית מלח

     

    למילוי:

    חבילת ממרח חרובים בטעם שוקולד (B&D, למשל)

    2/3 כוס של אגוזים קצוצים לא קלויים וממולחים, מכל סוג שרוצים

    5 כפות סוכר מים

    3 כפות אבקת חרובים

    2 כפות קפה נמס, מומס במעט מים

    1/2 כוס חלב סויה

     

    לציפוי:

    1/2 כוס סוכר חום

    1/2 כוס מים

     

     (צילום: גל אשכנזי) (צילום: גל אשכנזי)
    (צילום: גל אשכנזי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את יתר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. שמים את הבצק לתפוח במקום חמים כשעה.
    2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים - עד שהסוכר נמס ומתקבל ממרח עם שברי אגוזים.
    3. מחלקים את הבצק לשתי חתיכות ומרדדים על אחת לריבוע בגודל 25 ס"מ על 40 ס"מ.
    4. מורחים את המילוי על הריבוע ומגלגלים לצורה של רולדה. חוזרים על זה גם ברולדה השניה.
    5. מצמידים את שתי הרולדות בקצה העליון, חורצים בכל אחת חריץ לאורכה. בעדינות רבה, קולעים צמה משתי הרולדות.
    6. מניחים להתפחה במקום חמים לעוד 40 דקות - שעה.
    7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
    8. מכינים את הציפוי: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצר מרקם של סירופ.
    9. שופכים את הסירופ החם על העוגה כשהיא חמה, מייד ביוצאה מהתנור.

     

    כדורי תמרים ושקדים  

     

    המרכיבים:

    10 תמרים

    1 כוס שקדים שהושרו 10 דקות במים רותחים

    מים רותחים

    1 כף קוניאק

     

    לציפוי הכדורים:

    קוקוס

     

     (צילום: גל אשכנזי) (צילום: גל אשכנזי)
    (צילום: גל אשכנזי)

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים במעבד מזון את השקדים. מוסיפים את התמרים והקוניאק, טוחנים תוך שמוסיפים בהדרגה מעט מים רותחים, עד שהעיסה מתרככת מעט והופכת לתערובת אחידה וללא גושים.
    2. יוצרים כדורים, מצפים אותם בקוקוס ומצננים במקפיא חצי שעה, עד שהם מתקשים מעט.

     

    בננה לוטי ספיישל - קינוח בננות הודי

    ערב אחד, בעלי היקר ביקש שאכין לו קינוח טעים. הוא הציע שאכין לו בננה לוטי. לי לא היה מושג מה זה והוא מצדו אמר לי שזה "משהו עם בננה מטוגנת".

     

    כל מה שהיה לי בבית זה בננות, חלב סויה, קצת אגוזי מלך, וממרח חרובים בטעם שוקולד. שיחקתי קצת עם המרכיבים וזה מה שיצא. אגב, זה יכול להיות גם ציפוי נפלא לעוגת טורט פשוטה אבל, זה כבר למתכון אחר.

     

    חשוב: כמות הרכיבים כאן די קטנה כי הכנתי רק מנה זוגית.

     

    המרכיבים:

    2 בננות

    כוס חלב סויה

    2-3 כפות סוכר חום

    1/2 כוס אגוזי מלח חתוכים בסכין, לא דק מידי

    2 כפות גדושות של ממרח חרובים

    מעט קוקוס לקישוט, לא חובה

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הבננה לפרוסות עגולות בעובי של חצי סנטימטר (בערך).
    2. מערבבים חצי כוס חלב עם סוכר חום.
    3. משרים את פרוסות הבננה בתוך החלב עם הסוכר ל10 דקות.
    4. מחממים מחבת היטב, ומטגנים קלות את הבננה עם החלב סויה עד שהיא מתרככת קצת.
    5. מוציאים את הבננה לקערית ההגשה (היא מאבדת את הצורה שלה - אל תבהלו)
    6. מטגנים על אותו מחבת את האגוזים - כחצי דקה.
    7. מוסיפים את ממרח החרובים והחלב שנשאר ומערבבים הכל עד שהממרח והחלב מתמזגים.
    8. שופכים את האגוזים מעל הבננה ומקשטים בקצת קוקוס.

     

     

    תפוחים ואגסים אפויים בתנור

    זה באופן רשמי המתכון הקל ביותר בעולם. לא תמצאו מתכון קל ממנו, כל אחד יכול להכין אותו. מה שעושה את המתכון הזה למעולה הוא אופן האפייה. אופים את התפוחים והאגסים למשך זמן ממושך בחום נמוך מאד, ואז התפוחים והאגסים מתרככים אבל, עם זאת שומרים על צורתם.

     

    טיפ: כמובן שאפשר לשפץ את הקינוח עוד קצת ולהוסיף למשל קרם מלמעלה או שלל דברים נוספים אבל, זה הבסיס הקל והמוצלח.

     

    המרכיבים:

    3-4 תפוחים

    3-4 אגסים

    מעט קינמון לקישוט, לא חובה

     

     (צילום: גל אשכנזי) (צילום: גל אשכנזי)
    (צילום: גל אשכנזי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מעמידים את התפוחים והאגסים בתבנית ואופים אותם בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 110 מעלות במשך 4 שעות.
    2. בהגשה אפשר לפזר קצת קינמון מסביב.

     

     

    קרם שנטר

    קינוח מושקע אבל, קל להכנה. מה שמיוחד בו זה מגוון הטעמים בו ניתן לעשות אותו. הבסיס הוא קל ופשוט ועליו אפשר לעשות עשרות וריאציות של טעמים שונים.

     

    המרכיבים:

    לקרם הבסיסי:

    250 מ"ל קרם קוקוס

    250 מ"ל חלב סויה

    3 כפות גדושות קורונפלור

    2/3 כוס סוכר חום

    1/2 כוס מים קרים

     

     (צילום: גל אשכנזי) (צילום: גל אשכנזי)
    (צילום: גל אשכנזי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את חלב הסויה עם קרם הקוקוס והסוכר, מחממים בסיר ונזהרים שלא יגיע לרתיחה.
    2. מערבבים בקערה את המים והקורנפלור עד לקבלת מסה אחידה, ללא גושים.
    3. שופכים את המים עם הקורונפלור לסיר ומערבבים במהירות ללא הפסקה עד שהקרם מסמיך - בערך 3 דקות.
    4. מסננים לתוך כלי אחר - חשוב מאד לעשות את זה ישר כי אם לא הקרם ממשיך להתבשל מהחום של הסיר. בנוסף, אחרי הבישול הקרם ממשיך להסמיך, אז אחרי שבחרתם טעם כדי מיד להעביר אותו לכלי ההגשה.

     

    עד כאן הבסיס. עכשיו אפשר להכין את הקרם בטעמים מיוחדים:

     

    בטעם שוקולד חרובים: כשהקרם חם מערבבים אותו בתנועות קיפול עם 1/2 כוס ממרח חרובים בטעם שוקולד.

    בטעם חלבה: מוסיפים לקרם הבסיסי עוד רבע כוס סוכר חום וכשהוא חם מערבבים אותו בתנועות קיפול עם 1/2 כוס טחינה גולמית.

    בטעם וניל: מוסיפים לחלב הסויה וקרם הקוקוס מקל וניל חצוי לאורכו מתחילת הבישול .

    בטעם קפה: מוסיפים 3-4 כפות נס קפה לחלב הסויה וקרם הקוקוס מתחילת הבישול.

    בטעם חמאת בוטנים: מקפלים לקרם, בעודו חם 1/4 כוס חמאת בוטנים.

     

     (צילום: גל אשכנזי) (צילום: גל אשכנזי)
    (צילום: גל אשכנזי)
     

     

  1. רוצים לשאול את שיראל שאלה קולינרית? היא מחכה לכם בפייסבוק שלה

     

     


  2.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים