שתף קטע נבחר

"בכיר הגרעין האיראני נכח בניסוי בצפון קוריאה"

"סאנדיי טיימס" דיווח מפי גורמי מודיעין כי "איש המסתורין" ודמות המפתח מוחסיין פחריזאדה צפה בניסוי הגרעיני

העיתון "סאנדיי טיימס" דיווח לפנות בוקר (יום א') מפי גורמי מודיעין מערביים כי המדען הראשי של תוכנית הגרעין האיראנית, מוחסיין פחריזאדה, נכח באתר השיגור בצפון קוריאה שבו נערך השבוע הניסוי הגרעיני שגרר גל גינויים ברחבי העולם.

 

עוד על הניסוי הגרעיני בצפון קוריאה:

"פיונגיאנג לסין: נבצע השנה ניסוי גרעיני נוסף"

הפיצוץ בצפון קוריאה: איך עושים ניסוי גרעיני?

 

על פי הגורמים, פחריזאדה הגיע לפיונגיאנג דרך סין, למרות החלטת מועצת הביטחון של האו"ם שקראה למדינות לאסור עליו להיכנס לשטחן. עוד סיפרו הגורמים כי פחריזאדה הגיע על מנת לעבוד על פיתוח ראש נפץ קטן שיורכב על גבי אחד הטילים הבליסטיים שמפותחים על ידי איראן ומתבססים על דגם צפון קוריאני.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

עשרות אלפים חגגו את הניסוי הגרעיני. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עשרות אלפים חגגו את הניסוי הגרעיני. ארכיון(צילום: AFP)

 

במפתיע או שלא, הדיווח הנוכחי סותר את הגינוי האיראני שהתקבל למחרת הניסוי בצפון קוריאה.

 "אנו חייבים להגיע לנקודה שבה לאף מדינה אין נשק גרעיני ושכל כלי הנשק להשמדה המונית מושמדים", נאמר אז על ידי משרד החוץ בטהרן.

 

בנובמבר 2011 קבעה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) בדו"ח שפרסמה כי פחריזאדה הוא דמות מפתח בפעילות האיראנית לפיתוח הטכנולוגיה והיכולת הדרושות לייצור פצצות גרעין. מומחים רבים במערב הודו שהמדען האיראני הוא איש מסתורי שאפילו התקשורת האיראנית כמעט לא הזכירה אותו.

 

המדען האיראני לא נוהג לצאת מתחומי ממדינתו מחשש שיחוסל כמו מדענים איראנים אחרים שחוסלו בעבר, לטענת טהרן, על ידי המוסד הישראלי.

 

ביקורו של פחריזאדה מעיד דווקא על היחסים הקרובים בין שתי המדינות שמעוררים חששות כבדים בקרב העולם המערבי. בסוף השבוע פרסם מכון אמריקני כי צפון קוריאה החלה לשדרג את אחד משני אתרי ניסויי הטילים שלה בטונג-היי. בדו"ח המכון נכתב כי המתקן מכיל כמה מרכיבים חדשים הדומים לאתר השיגור בסמנאן שבאיראן, כך שנראה כי יחסי איראן-צפון קוריאה נראים הדוקים מתמיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא איראן אחמדינג'אד. שלח את מדען הגרעין הבכיר שלו?
צילום: רויטרס
מומלצים