שתף קטע נבחר

קופץ בראש: 4 מתכוני אורז מוקפץ

האורז מאתמול לא צריך להישאר לבד ועצוב במקרר הקר - 4 מתכוני אורז מוקפץ בצ'יק צ'ק. בתפריט: אורז מוקפץ עם בקר ובוטנים, אורז מטוגן עם רוטב צ'ילי חריף מתוק, אורז עם פטריות וגם אורז עם ביצים ושום

סוללת הווקים במטבחים של מסעדות אסייתיות עובדת בלי הפסקה. המספרים נעים סביב ה-50 ק"ג אורז מדי יום, שזה בערך מספיק אורז על מנת להאכיל כפר קטן בסין.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מאחורי הווק מסתתרת תורה שלמה. במטבח הסיני הוא משמש בעיקר לטיגון וערבוב אך גם לאידוי, טיגון עמוק ואף להכנת מרק. אורז מוקפץ היא דרך יצירתית וטעימה לנצל אורז לבן מאתמול. המרכיבים הנוספים בהם ניתן להשתמש במנות אורז מטוגן הם מגוונים - החל מביצים ובשר דרך פירות ים ועד ירקות שונים.

 

טיפ: אם מכינים אורז במיוחד רצוי להכינו יום קודם, מאחר ושאריות הלחות באורז טרי יאדו את התבשיל במקום לטגן אותו.

 

אורז מוקפץ עם בקר ובוטנים

המרכיבים:

150 גרם כתף בקר, פרוס לרצועות

1 כוס אורז יסמין

2 ביצים

1/4 כרוב, פרוס

2 בצלים ירוקים, פרוסים

1/2 כוס אפונה וגזר, מופשרים

1/4 כוס סויה

2 כפיות סוכר

2 כפות בוטנים קצוצים קלויים

 

משרה לבקר:

כפית סודה לשתייה

50 מ"ל שמן צמחי

1 כף סויה

1 ביצה

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבקר במשרה במשך חצי שעה. מבשלים את הבקר במים כ-7 דקות עד שהוא מוכן ומסננים.
  2. משמנים מחבת ווק במעט שמן ומקפיצים את הביצה. מוסיפים את הירקות והאורז ושאר התבלינים. מוסיפים את הבשר.
  3. מוסיפים סויה וממשיכים להקפיץ כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת ומפזרים מעל בוטנים קצוצים. מגישים חם.

 

אורז מטוגן

המרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין, מבושל

1 מלפפון, פרוס

4 עגבניות שרי חצויות

2 ביצים

1/4 כוס תירס

1/4 כוס אפונה וגזר קפואים, מופשרים

1/4 כוס סויה

2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק

3 כפיות סוכר

1/2 כפית מחוקה מלח

מעט שמן סויה, להקפצה

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת הווק ומוסיפים את הביצים, יוצרים חביתה מקושקשת שאליה מוסיפים את התירס והאפונה והגזר, מוסיפים את האורז ומתבלים בסויה ורוטב צ'ילי. מוסיפים סוכר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את המלפפון והעגבנייה ומגישים חם.

 

אורז ברוקולי

המרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין, מבושל

500 גרם ברוקולי, חתוך

1 בצל אדום, פרוס

1 פלפל חריף, פרוס

1/4 שורש ג'ינג'ר, חתוך למקלות

2 שיני שום, כתושות

4 פטריות שמפיניון, פרוסות

4 פטריות פורטבלו, פרוסות

4 פטריות שיטאקה, יבשות ומושרות לריכוך חתוכות לפרוסות

2 בצלים ירוקים, פרוסים

1/4 כוס סויה

2 כפיות סוכר

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את כל הירקות במעט שמן וסויה, מוסיפים את האורז ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הסויה והסוכר, מקפיצים 2 דקות, טועמים ומתקנים במידת הצורך. מגישים חם.

 

אורז שום

המרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין, מבושל

2 בצלים ירוקים, קצוצים

2 ביצים

2 שיני שום, כתושות

שמן סויה

1/2 כפית מלח

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בווק, מוסיפים את הביצים ויוצרים חביתה מקושקשת. מוסיפים את השום, מטגנים מעט.
  2. מוסיפים את האורז ומקפיצים עם הביצה והשום, מוסיפים מלח ובצל ירוק, מקפיצים מעט ומגישים חם.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "סוהו", ראשון לציון. 03-9658395

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
ושכולם יקפצו. אורז מוקפץ
צילום: דודו אזולאי
מומלצים