שתף קטע נבחר

התחנה הבאה - אשדוד

בחניון השקמים באשדוד תעקבו אחרי בעלי החיים, בדיונה הגדולה תוכלו להשתולל ולהוציא אנרגיה עם הילדים ובפארק עד הלום תלמדו על מורשת הקרב של ישראל

פארק חולות, חניון השקמים והבוסתן

יורדים בתחנת הרכבת אשדוד-עד הלום, חוצים שדה גדול ומגיעים לחניון. משם ניתן לצאת למסלולים וטיולים. תוכלו למצוא עצי שקמה, שולחנות לפיקניקים ומתקני שעשועים ותוכלו לשבת וליהנות מארוחה קלה. בואו לעקוב אחרי עקבות בעלי חיים: יונקים, זוחלים, מכרסמים, עופות וחסרי חוליות.

 

הדיונה הגדולה

מהבוסתן פונה השביל מערבה לעבר הדיונה הגדולה, גבעת חול שגובהה כ-35 מטר. עיקר החוויה בדיונה היא לאו דווקא הנוף המקסים הנשקף מפסגתה, אלא להתגלגל במורד הדיונה שוב ושוב.

 

פארק עד הלום

 הולכים צפונה לאורך מסילת רכבת נוספת עד גשר עד הלום. שמו של הגשר ניתן לו בעקבות קרב הבלימה נגד הכוחות המצריים בסוף מאי 1948. הגשר נבנה בידי הטורקים בשלהי המאה ה-19 על יסודות גשר מהתקופה הרומית וחלקו פוצץ על ידי חיילי גבעתי ושוקם אחרי המלחמה. הכניסה ללא תשלום.

 

אנדרטת הכוחות המצריים בצומת עד הלום (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
אנדרטת הכוחות המצריים בצומת עד הלום(צילום: חן ליאופולד)

 

מה עוד בסביבה?

בימי רביעי נערך במרכז המסחרי של העיר השוק העירוני. מפירות וירקות, דרך צעצועים ובגדים ועד תשמישי קדושה - בשוק תמצאו בליל של חפצים ומצרכים, כמו גם בְּלִילָה של שפות: עברית מטובלת בצרפתית עם קורטוב של רוסית ונגיעות אתיופית. השוק מוצל ברובו והמוכרים יושבים על כיסאות גבוהים ומכריזים: "בעשר, בעשר, הכל בעשר". 

 

לא רחוק מהשוק עוד מוסד אשדודי מוכר, ואם לא חטפתם משהו בשוק - טוב שנשארתם רעבים בשביל ביקור בממלכה הטוניסאית של מוריס סיטבון, שכבר מזמן מוכר בזכות הסנדוויץ' הטוניסאי שלו. מוריס מאוהב בפְרִיקַסֵה שלו - לחמניות טוניסאיות מטוגנות (מעין באגט סופגנייתי) - כמעט כמו באשתו, וביחד הם נהנים למלא את הלחמנייה המטוגנת בטונה, אריסה (רוטב טוניסאי חריף), ביצה, תפוח אדמה וכמובן לימון ולהגיש ללקוחות שבאים להתענג מול הבריזה שבאה מהים ולהירגע מהחום הכבד.

 

למי שמעדיף לאכול באופן יותר מסודר ומהודר, אחת המסעדות המעניינות בעיר היא "בלזק" - מסעדה צרפתית שפועלת כבר 12 שנה (עוד לפני "העידן הצרפתי" של אשדוד), ונושאת את שמו של הסופר הצרפתי הנודע בן המאה ה-19, אונורה דה-בלזק. השף של המקום, נתי שפריר, שמנסה לקדם את תחום הקולינריה באשדוד, מכין את האוכל בעצמו במקום, החל מהלחם שנאפה במסעדה, עבור בריזוטו פטריות הטעים וכלה במנות העיקריות כמו נתחי בשר מענגים וניוקי זנב שור ופטריות. גם צמחונים ימצאו על מה להתענג בין היתר על מוּס הלַבַּנֶה המיוחד שמוגש עם פיסטוק וערמונים. כתובת: האשל 11, טלפון: 8536336–08.

 

אשדוד, והמרינה החדשה במרכז (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
אשדוד, והמרינה החדשה במרכז(צילום: אבי רוקח)

 

בכדי להוריד את האוכל, כדאי לחלץ רגליים בטיילת היפה של אשדוד לפנות ערב, עת הרוח הנעימה מכה בפניכם והרומנטיקה בליבכם, אבל אם מצאתם את עצמכם בלב החום והלחות של אשדוד (וכן, בקיץ היא אכן לחה כמו כל ערי החוף בארץ) - מוזיאון מונארט הוא יופי של פיתרון. המוזיאון, שהכניסה אליו היא בתשלום, מציג כמה תערוכות מעניינות, וגם סדנאות לילדים. המבוגרים לא מקופחים ויכולים לשוטט להם באחת מהתערוכות המתחלפות במוזיאון. כתובת: רחוב דרך ארץ 8, טלפון: 08-8545280.

 

הכי חשוב, אשדוד היא עיר חוף, שהתברכה ברצועת חוף נקייה ובתולית באורך של כעשרה קילומטרים. חופי הזהב של העיר עוברים תהליך של מיתוג, לאחר השקעה מסיבית בעיצוב ושמירה על ההישגים ובשיפור איכות השירות למתרחצים. בחוף המרכזי של העיר, מול הקריה, הוקמה מרינה מודרנית לכ-550 כלי שיט ובמתחם היבשתי שבעורף המרינה יוקמו אתרי תיירות, מלונות ומרכזי מסחר בשטח של כ-250 דונם. אפשר לטייל עם הילדים על המזח או על קו המים, וגם לשבת באחת ממסעדות השף ומסעדות הדגים שמתמקמו לאורך המרינה הרומנטית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
הדיונה הגדולה באשדוד
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
מומלצים