שתף קטע נבחר

המכה השמינית על המחבת: ארבה בפירורי לחם

פרופ' זהר עמר ניצל את ביקור נחילי הארבה כדי להיזכר במאכל המסורתי של אבותיו מתימן. לאחר שהוא מוודא כי הם עומדים בכל תנאי הכשרות, וכי האות ח' מתנוססת על גחונם, הוא מקפיץ את החגבים על המחבת. צפו

"עם בואם של נחילי הארבה לישראל בתחילת החודש, קבעו פוסקים כי מכיוון שקשה להבחין בין המינים המותרים לאסורים, יש להחמיר ולא לאכול את הארבה כלל. אלא שפרופ' זהר עמר, חבר במחלקה ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת בר אילן, בקיא מספיק בסימני הכשרות של החגבים, כדי לעטוף אותם בפירורי לחם, לטגן ולהגיש אל השולחן.

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו  >>

 

 

"מצד אחד, הארבה מסמל את הקללה", אומר פרופ' עמר. "מצד שני, אם הוא כבר מגיע – אז הם ברכו על בואו, וניצלו את ההזדמנות לאכול אותו, לא רק מפני שהוא טעים, אלא מפני, שבסופו של דבר הקב"ה מאפשר לנו להתקיים ולאכול בתקופות של בצורת, ואם הארבה מכלה את המזון, הרי הוא גם יכול לשמש כאמצעי של מחייה בעצמו". 

 

כשפרופ' עמר מדבר על "הם" הוא מתכוון לאבות אבותיו בתימן, שהעבירו את מסורת כשרות החגבים, מאב לבנו. "הסימנים הם ארבע רגלי הליכה, זוג רגלי ניתור, קרסוליים בלשון התורה וחז"ל וארבע כנפיים", מסביר הפרופ'. והסימן המסתורי מכולם: "על הגחון יש כמעין האות ח', אולי רומז לחגב". ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם להצטרף לביקור מיוחד במטבחו של הפרופסור עמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
ארבע רגלי הליכה, זוג רגלי ניתור וארבע כנפיים
צילום: אורות
צילום: אורות
"אם הוא כבר מגיע, ניצלו את ההזדמנות לאכול אותו", פרופ' זהר עמר
צילום: אורות
צילום: אורות
"מאפשר להתקיים בתקופות של בצורת". הארבה בסיר
צילום: אורות
מומלצים