שתף קטע נבחר

היפהפייה והיחפנית: מכונת קפה זולה נגד יקרה

יעל לינזן ורועי ירושלמי פותחים כל בוקר עם שחיתות של יום חולין - אספרסו שנולד מקפסולה. לרגל החג, שודרג ירושלמי במכונת הקפסולות היקרה בארץ ולינזן שונמכה למכונה הזולה בשוק. האם המכונה היקרה של נספרסו מצדיקה את הפער והזולה של קרמסו משתלמת? שאלה מעולה

מכונת קפה על בסיס קפסולות היא פינוק קטן אך מהסוג המושחת ביותר. הנוהג הזה, של להכין קפה איכותי בבית בלחיצת כפתור מבלי לנקות ומבלי להתאמץ, הוא חבר של כבוד בפרלמנט הדקאנדס של היומיום, איפשהו בין המנהג המגונה של לאכול רק את החלק הרך בלחם לבין לקנות את הסלקים הקלופים האלו שמגיעים רק בשקיות וואקום ושנמכרים במחיר מופקע בסופר. מדרגה אחת מתחת ללחפוף את הראש במים מינרליים או לרחוץ באמבט חלב מועשר 3.6%, בטעם טבעי. כמה נורא, ככה כיף.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בד בבד עם העלייה ברמת החיים והמודעות העממית לקפה איכותי, הפכה מכונת האספרסו מסמל סטטוס של עשירים מופלגים ופלצנים מופלגים לא פחות לאביזר שאפשר למצוא אפילו בדירות סטודנטים, ולא רק כאלה שלומדים במרכז הבינתחומי שליד כפר שמריהו.

 

קפה שטוחנים במקום, לא כל שכן קפה שנקלה בבית (תחביב שהולך וצובר תאוצה, למרבה השמחה) הוא חזק וארומטי יותר, על כך אין ספק. ועדיין, מכונות הקפסולה הן נישה פופולרית בזכות הנוחות הרבה וגם הודות לטבע האנושי, שככל הנראה מתאווה להתנוון מטבעו ומסרב להתחיל להתעסק עם פירוק והרכבה של מיכון חצי תעשייתי בשבע בבוקר.  

 

לרגל פסח בדקנו 2 מכונות מהנישה הזו, מתוך מחשבה שיהוו מתנה נפלאה לחג, בין אם למי שאוהבים ובין עם לבית הפרטי שלכם. רצינו לבדוק האם יש הבדל במיכון בין המכונות ובאיכותו ולכן הצטיידנו, כל אחד ולמשך 3 שבועות, במכונת הקפסולות היקרה ביותר בארץ ובזו שעולה רק עשירית ממחירה. התוצאות לפניכם.

 

היפהפייה: גראנד מאסטרייה של נספרסו

מאסטרייה, סדרת המכונות החדשה של נספרסו, נוצרה מתוך מחשבה להוסיף אופציות תמרון למי שאוהב להרגיש מיוחד ומעוניין לשחק עם הקפה שלו. 2 המכונות בסדרה הן היקרות ביותר מבין ההיצע של נספרסו (שמתחיל ב-690 שקלים). הן נהנות מעיצוב מרשים ורטרואי ומגוף מתכתי מברזל ואלומיניום, כמעט ללא חלקים חיצוניים מפלסטיק (שמאפיין מכונות אחרות בקטגוריה בכלל ובנספרסו בפרט) ועם מחוגות שמזכירות עיני רובוטריק, שבוהקות באור וקצת מפחידות בחושך.

 


כפי שנאמר - השוס פה הוא בהתאמה האישית של הקפה - באורך האספרסו והאספרסו הארוך (בסדר עולה של 3.3 מ"ל, מ-10 עד 150 בסך הכל) ובמידת הסמיכות של הקצף והחלב. מכונת המאסטרייה הזולה יותר ניחנה בסטימר, מקציף קפה ידני על בסיס אדים שדורש מיומנות ומקנה לבסוף קצף במרקמים שונים, על פי הטעם. מאידך, מכונת הגראנד מאסטרייה כוללת מקציף בשם אירוצ'ינו III, שהושק השנה וניחן ב-4 פונקציות הקצפה אוטומטיות ושונות, כמו גם במחמם כוסות אספרסו חינני.

 

ממש פונטנה דה טרווי בתוך הכוס. מחמם הכוסות של הגראנד מאסטרייה (צילום: רועי ירושלמי) (צילום: רועי ירושלמי)
ממש פונטנה דה טרווי בתוך הכוס. מחמם הכוסות של הגראנד מאסטרייה(צילום: רועי ירושלמי)

 

בשני הדגמים, זמן ההתחממות של המכונה הוא מהיר במיוחד. שניות ספורות ואפשר כבר ללחוץ על המתג שמכין את הקפה. גם הפונקציה לחימום הכוס - שעושה לה פוליש על הדרך חביבה.

 

אבל היתרון הגדול ביותר של המכונה, בעיני לפחות, טמון באירוצ'ינו. מי שאוהב משקאות קפה על בסיס חלב, לא יוכל שלא להתמוגג ממקציף החלב החדש, שניחן בכל סוגי הקצף האפשריים (אנחנו התלהבנו במיוחד מזה שמקציף בפולסים, נגד ועם כיוון השעון לסירוגין) שמביא את ההפוך הביתי לדרגת של בית קפה מפונפן.

 

4 מהירויות ואפשר גם להדיח במדיח! האירוצ'ינו III של המאסטרייה (צילום: רועי ירושלמי) (צילום: רועי ירושלמי)
4 מהירויות ואפשר גם להדיח במדיח! האירוצ'ינו III של המאסטרייה(צילום: רועי ירושלמי)

 

כל מי שהקציף בעברו חלב במכונות, גדולות כקטנות, יודע שכמות קטנה קשה מאד להקציף וקל לשרוף. פינוק פינוק, אבל בשונה מבתי הקפה, בבית אין אף אחד שיקציף כמות גדולה של חלב וישליך את העודף לכיור.

 

הגראנד מאסטרייה מצליחה לעשות את הבלתי יאומן ולהצטיין בתחום ההקצפה גם עם כמות מוגבלת של חלב - 30-40 מ"ל למשל. הסטימר של המאסטרייה, מאידך, לא מצליח להתרומם במקום הזה אפילו לנקודה מספקת.

 

 (צילום: רועי ירושלמי) (צילום: רועי ירושלמי)
(צילום: רועי ירושלמי)
 

 

עוד יתרונות לממקציף של הגראנד מאסטרייה: האירוצ'ינו מתנקה בקלות וגם מיועד לשטיפה במדיח הכלים, למרות שחששנו מאד להכניס אותו לשם באופן עקרוני.

 

ומה עם הקפה? מבחר הקפסולות של נספרסו גדול ומרשים, עם 16 טעמים ושפע מהדורות מוגבלות, שמהווים סוג של קאלט בקרב קהל הלקוחות של החברה. המחיר לקפסולה גבוה - מעל 2 שקלים לכוס אספרסו אבל מצד שני, הקפסולות מגיעות עד הבית במשלוח (כשאפשר גם לקנות אותן בחנויות הבוטיק של החברה).

 

מי שמתעדף מחיר על פני איכות וסופרמרקט על פני משלוח, יכול להצטייד בקפסולות הגנריות החדשות של עלית ושל אילנ'ס שמיועדות למכונות של נספרסו ומוזילות במידת מה את מחיר הקפה.

 

מגיעות עד הבית ומהוות קאלט. הקפסולות של נספרסו ()
מגיעות עד הבית ומהוות קאלט. הקפסולות של נספרסו

 

לסיכום: הגראנד מאסטרייה היא אחת ממכונות הקפה היפות שבהן יצא לנו להיתקל לאחרונה. היא תופסת מקום מכובד על השיש במטבח, עם עיצוב בולט ויוקרתי, שעדיין מצליח להיות חינני. המחיר הגבוה בהתאם - 3,000 שקלים - ומנסה להצדיק את עצמו במספר אופציות מרהיבות. אלה מצידן ישכנעו את מי שמחפש את השואו, את הטאץ' האישי ובעיקר - שישמח להתפנק על האופציה להכין הפוך כמו של מסעדה במינימום מאמץ.

 

גראנד מאסטריה. 2,950 שקלים. להשיג בחנויות החשמל וברשת חנויות נספרסו 

 

היחפנית: קרמסו ידנית

יש להודות באמת - הציפיות ממכונת קפה שנמכרת בסופר הן לא ממש גבוהות. אולי זה בגלל העובדה שהמיתוג של מכונת "קרמסו" הוא לא הכי נוצץ וראוי גם להוסיף את אלמנט החשדנות - אנחנו אוהבים להטיל ספק וכל מוצר שהוא זול באופן משמעותי ממתחריו - לבטח יש בו איזה פגם.

 

 

ה"קרמסו", גם היא מנפקת קפסולות קפה מתוצרת שווייץ, ניחנה בעיצוב מינימליסטי ופשוט בעל קו נקי. אין כאן משהו שמשדר יוקרה אבל עם זאת, העיצוב שלה לא משדר סליז - פשטות זה לאו דווקא פחות טוב או זול. ההפעלה פשוטה ונוחה. יש כפתור הפעלה אחד ואפשר לקבוע את כמות הקפה על ידי לחיצה עליו; לחיצה אחת להפעלת המכונה, אחת נוספת על מנת שהקפה ייצא ולחיצה שלישית תפסיק את הפעולה.

 

באופן כללי, ההפעלה מזכירה את ההפעלה של מכונות קפה אחרות שיש בשוק, רק שכאן יש ללחוץ על הכפתור על מנת לעצור את זרם הקפה כלומר, אין אפשרות לקבוע "קצר" או "ארוך" על ידי כפתור ההפעלה.

 

משך הזמן שלוקח למכונה להתחמם ולקפה לצאת סוף סוף מצינורית הקטנה הרגיש בהתחלה כאינסוף ולא עשה חשק לפרגן לה. אבל בסופו של דבר מדובר במכונה ראויה בהחלט עם קפסולות מוצלחות וכן - המחיר כאן בהחלט משחק לטובתה.

 

ואיך הטעם? לשופרסל יש 5 קפסולות, פחות מאשר ההיצע של חברות אחרות ועדיין בגבול הסביר. שלושת הטעמים הבאים נבחרו למבדק הם ריסטרטו, אספרסו וקרמה.

 

 

קפסולת הריסטרטו מתאימה יותר להכנת אספרסו. הקפה הוא בעל קרמה עשירה, מה שמצביע על איכותו, ויש לו גם ארומה מצוינת. המרירות שלו היא בדיוק במידה הרצויה אבל עם זאת, הטעם שלו היה מעט סינתטי. אם מוותרים על האספרסו והופכים אותו למקיאטו עם קצת חלב - זה בהחלט משפר את כל החוויה.

 

קפסולת האספרסו הייתה בעלת מרקם דליל משהו. המרירות שלה הייתה טובה אבל היא מעט הולכת לאיבוד בתוך החמיצות שלה. שוב, גם כאן תוספת של חלב הופכת את הקפה הזה לנפלא והוא בקלות יכול להיות מושלם לקפה של בוקר.

 

קפסולת הקרמה הייתה המוצלחת מכולם. היא בעלת קרמה עשירה במיוחד ובעלת טעם וארומה מאוזנת ונעימה. קצת חלב קר ויש לכם קפה הפוך שווה.

 

 

לטובת חובבי ההפוך, חשוב להזכיר את מקציף החלב שמתלווה למכונה חינם אין כסף. זהו מקציף פשוט אבל עיצובו המסורבל והאיכות של החלב המוקצף הופכים אותו לדי מיותר, שלא לומר מאכזב.

 

אם אין לכם עוד מקום פנוי על השיש - תיאלצו למצוא לו מקום באחת מהמגירות. ההפעלה שלו אמנם פשוטה אבל התוצאה מאכזבת, שכן החלב המוקצף רחוק מלהזכיר חלב מוקצף של בתי קפה. במקום להיות אוורירי וחם תחת ספירלת המקציף, הקצף יוצא דחוס מדי ובעל מרקם כללי לא נעים וכל זאת תוך יצירת רעש מחריש אוזניים.

 

 (צילום: יעל לינזן) (צילום: יעל לינזן)
(צילום: יעל לינזן)

 

  • בשורה התחתונה: זוהי ספרטה! מכונה זולה שעושה את העבודה. חשקתם באספרסו על בוקר מבלי לשבור תכנית חיסכון - זו המכונה עבורכם. רק אל תצפו ליותר מזה - הפוך, למשל

     

    "קרמסה", 399 שקלים כולל מקציף. להשיג ברשת "שופרסל".  

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים