שתף קטע נבחר

תרבחו ותסעדו: מתכוני מימונה מקוקוס

סאני דרעי מתחברת למסורת ומארחת גם השנה מימונה בבית. בין קולולו לקולולו יוגשו שם רביעיית מתוקים מסורתיים עם קריצה מודרנית ושפע קוקוס: מרנג מרוקאי, כדורי מרציפן ועוד

כילדה, חיי התחלקו בין ירושלים ללוס אנג'לס. לארה"ב עברנו בגיל 8, רק כדי לחזור אחרי כמה שנים למודיעין. עברנו דירות, מפה לשם ומשם לפה, כשהכל היה די מעורבב, קצת כמוני - בת לאם קולומביאנית ואב מרוקאי.

 

עוד בערוץ האוכל:

בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח

הכי טובות בעולם

לכל מתכוני פסח בערוץ האוכל

 

את החגים - הן של אמי והן של אבי - לא הקפדנו לחגוג באופן עקבי ובצמוד למסורת. מה שכן, זכורות לי היטב חגיגות המימונה השמחות בבית משפחתו של אבא שלי.

 

סאני מתחברת דרכם למסורתי. עוגיות מרנג מימונה מרוקאיות (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
סאני מתחברת דרכם למסורתי. עוגיות מרנג מימונה מרוקאיות(צילום: נועם הוד)

 

בשנים האחרונות, נוצר אצלי חיבור הולך וגובר למקורות שלי, לחלק המרוקאי של משפחתי ולמסורת שהייתה חסרה לי בילדותי. במקביל, התחלתי לחקור לעומק מסורות קולינריות של העדה בכלל ובפרט - מתכונים מתוקים.

 

בשנה שעברה החלטתי לעשות מעשה ולפצוח במסורת - לחגוג ולארח בביתי את חגיגות המימונה. הכנתי מופלטות, עוגיות מרוקאיות, שבקייה וגם ספינג', סיגרים, עוגיות קוקוס, שלל מרציפנים ואפילו ריבות מסורתיות, שהספקתי להכין ברגע האחרון.

 

השנה אני לוקחת את החג צעד אחד קדימה, עם עוד מתכונים מסורתיים וגם של כאלה שאני מוסיפה להם קריצה משלי, מהקונדיטוריה. לרגל החג, העליתי לפניכם 4 מתכונים שמתבססים על קוקוס, מרכיב משמעותי במתוקי המימונה ושיככבו גם בחגיגה הפרטית שלי. חג שמח!

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

לפני שמתחילים: באופן מסורתי, את המימונה חוגגים מייד עם יציאת החג. מכיוון שאני חוגגת אותו מעט מאוחר יותר בערב וכמסיבה, יש לי יותר זמן להצטייד בקמח וגם לאפות עוגות, וזאת בשונה מהמסורת המרוקאית.

 

לכן העליתי לפניכם, בנוסף למתכונים הכשרים לפסח שאפשר להכין מראש, גם צמד מתכונים מהירים עם חמץ. את העוגות עם הסולת והקמח לא צריך להתפיח ומשך הכנתם, כולל האפייה, הוא פחות משעה. בקיצור - מי שיכול ומעוניין להכינם במימונה מוזמן לעשות כן.

 

כדורי מרציפן קוקוס אדומים

מתכון שנוצר אצלי תוך כדי ניסוי וטעייה ובהשראת אצבעות המרציפן המסורתיות, שהפכו כאן למין ממתק אדום.

 

גיוון: אפשר להוסיף לכדורים פירות יבשים קצוצים, להוסיף שקד במרכז כל כדור.

 

המרכיבים לכ-50 יחידות:

500 גרם מרציפן שקדים איכותי

1-1/2 גרם אבקת צבע מאכל אדום – לא חובה

100+100 גרם פתיתי קוקוס

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המרציפן עם אבקת הצבע האדום. מוסיפים 100 גרם קוקוס ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים בשארית כמות הקוקוס. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים בקערה גדולה או במנז'טים.

 

מרנג קוקוס

מרנגים יפים וטעימים. רכים באופן מפתיע. השתמשתי פה בצבעי מאכל, אפשר גם לוותר עליהם אם רוצים – גם הגרסה הצחורה יפהפייה.

 

המרכיבים:

100+200 גרם סוכר

60 גרם מים

100 גרם חלבונים

100 גרם סוכר

300 גרם קוקוס

1+1 גרם אבקת צבעי מאכל בשני צבעים שונים – לא חובה

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים עם 200 גרם סוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
  2. במקביל, מקציפים חלבון ו-100 גרם חלבונים עד לקבלת קצף אוורירי. יוצקים את הסירופ לאט ובהדרגה לקצף, תוך הקצפה. מקפלים פנימה קוקוס לאחר שהתקבל קצף לבן ויציב.
  3. מחלקים את הבלילה לשתי קערות, ומוסיפים לכל אחת צבע מאכל.
  4. מזלפים את העוגיות במזלף (או שמניחים בכף רטובה) על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15 דקות, עד שהמרנג זהוב אך העוגייה עדיין רכה. מגישים בתוך מנז'טים

 

עוגת קוקוס סולת לימון

עוגת סולת עסיסית עם טוויסט על בסבוסה לימוני ורענן במקום התפוזים.

 

המרכיבים לתבנית מרובעת של 20x30 ס"מ:

200 גרם סוכר

200 גרם פתיתי קוקוס

200 גרם שמן

4 ביצים

20 גרם אבקת אפיה

60 גרם שקד טחון

200 גרם סולת

 

לסירופ:

120 גרם סוכר

80 גרם מים

60 גרם מיץ לימון

פולים מ-3 תרמילי הל

 

להגשה:

פתיתי קוקוס

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבים העוגה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים לתבנית משומנת את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כחצי שעה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הסירופ: במקביל, מביאים בסיר קטן סוכר, פולי הל ומים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות ומוסיפים את מיץ הלימון. מצננים מעט.
  4. הגשה: יוצקים את הסירופ על העוגה מייד ביוצאה מהתנור. מניחים לעוגה לספוג את הנוזלים במשך חצי שעה לפחות. מגישים פושר או מצונן.
  5. הגשה: מפזרים על פני העוגה פתיתי קוקוס.

 

עוגה קוקוס תפוז בחושה

 

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

150 גרם מחמאה או חמאה

170 גרם סוכר

3 ביצים

100 גרם קמח

6 גרם אבקת אפיה

5 גרם סודה לשתיה

80 גרם פתיתי קוקוס

60 גרם חלב קוקוס

 

לסירופ:

50 גרם מים

50 גרם מיץ תפוזים

60 גרם סוכר

 

לעיטור:

קוקוס קלוי

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים, מקציפים 10 שניות נוספות ואז את שאר המרכיבים רק עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-35 דקות, עד שקיסם עץ יוצא יבש כשננעץ במרכז העוגה.
  2. מכינים את הסירופ: במקביל מביאים מים וסוכר לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות נוספות ומוסיפים את מיץ התפוזים.
  3. יוצקים את הסירופ על העוגה מייד ביוצאה מהתנור. מצננים חצי שעה לפחות. מגישים פושר
  4. הגשה: מעטרים בשבבי קוקוס.

 

סאני דרעי היא הקונדיטורית הראשית של מסעדת טוטו

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם הוד
טעים אש. ממתקי מימונה
צילום: נועם הוד
צילום: נועם הוד
יפה ואופה. סאני דרעי
צילום: נועם הוד
מומלצים