שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הבטחת לנו דג לשבת: 3 מתכוני דגים

    הם טובים לבריאות, מזינים ואפשר לעשות איתם המון. 3 מתכוני דגים נפלאים לסוף השבוע. בתפריט: אצבעות סלמון עטופות בקדאיף, פילה סול עם חמאה ולימון וגם דג פרידה שלם אפוי בתנור עם ירקות ותבלינים שמכינים בצ'יק צ'ק

    יש אין סוף אפשרויות למה שאפשר לעשות עם דגים. חריפים, מתוקים, מאודים, מטוגנים או אפויים - האופציות הן רבות ולפעמים כל מה שצריך זה טאצ' של יצירתיות ויש לכם ארוחה מושלמת.  

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    טיפ: בכל שלב של המתכון והעשייה אתם יכולים להפעיל את הדמיון לשנות, להוסיף או להחסיר לפי טעמכם רק חשוב מאד להקפיד על דבר אחד בסיסי - דג טרי. זהו, ברגע שיש לכם את זה אפשר להתחיל לעבוד.  

     

    אצבעות סלמון עטופות בקדאיף

    דג הסלמון הפך בשנים האחרונות לפופולארי מאד, חלק גדול מזה הודות לעובדה שהוא מהווה מקור מצוין של אומגה 3 ואומגה 6.

     

    צבע בשרו של נע בין כתום לאדום והגוון מושפע בעיקר מהמזון אותו אכל הסלמון.

     

    המרכיבים:

    500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור ועצמות

    300 גרם אטריות קדאיף, טריות או מופשרות

    מעט שמן זית

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

    חופן פיסטוקים קצוצים

     

    לרוטב:

    2 לימונים

    1/4 כוס שמן זית

    קורט מלח

    1 שן שום

    חופן עלי בזיליקום

    חופן עלי פטרוזיליה

     

    אצבעות סלמון עם קדאיף (צילום: יסמין ואריה) (צילום: יסמין ואריה)
    אצבעות סלמון עם קדאיף(צילום: יסמין ואריה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הדגים: חותכים את הסלמון לרצועות בגודל של אצבע ומתבלים במלח ופלפל.
    2. פותחים את אטריות הקדאיף לאורך ומניחים בקצה את אצבעות הסלמון ומגלגלים עד כיסוי מוחלט של הדגים. מזלפים מעט שמן זית מעל ומניחים את אצבעות הסלמון העטופות על תבנית מרופדת בנייר כסף.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להשחמה מלאה. מומלץ לא לאפות יתר על המידה כדי שהדג יישאר עסיסי.
    4. מכינים את הרוטב: מניחים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ידני ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק של קרם. טועמים ומשפרים תיבול.
    5. אופן ההגשה: עורמים על צלחת את אצבעות הקדאיף וליד מזלפים מהרוטב.

     

    פילה סול בחמאה ולימון

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 נתחי פילה סול - חשוב שהסול יהיה טרי

    3 כפות שמן זית

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

    200 גרם פטריות שמפיניון, אפשר להשתמש בפטריות מסוג שונה

    1 בצל בינוני

    2 ענפי טימין לימוני

    150 גרם חמאה

    1/2 לימון סחוט

    2 שיני שום מעוכות

    מעט אורגנו טרי

    300 גרם פול (אפשר לקלוף)

     

     (צילום: יסמין ואריה) (צילום: יסמין ואריה)
    (צילום: יסמין ואריה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המילוי: פורסים את הבצל ואת הפטריות, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הטימין, הבצל והפטריות, מטגנים כ-2 דקות ומעבירים לקערית לקירור.
    2. מכינים את הדגים: מניחים את הסול על לוח עבודה, בקצה הדג מניחים כף וחצי מהמלית, מתבלים את הדג במלח ופלפל, מגלגלים ומניחים בצד.
    3. מחממים במחבת (שאפשר להכניס לתנור) מחצית מכמות החמאה, מוסיפים את השום והאורגנו ועל אש נמוכה ומטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הפול - חשוב מאוד לא לשרוף את השום.
    4. לאחר שמוסיפים את הפול, מסדרים את גלילות הסול על המחבת, מוסיפים את שאר החמאה, טועמים, מוסיפים לימון - הדג והפול הירוק מוציאים נוזלים, אך יש לשים לב שאם חסרים נוזלים ניתן להוסיף כ-1/2 כוס מים.
    5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים במשך כ-12-15 דקות. בשלב הזה ניתן להקרים במעט פרמזן איכותי ולזלף שמן זית מעל.

     

    דג פרידה שלם עם המון תבלינים

    המתכון הזה מומלץ במיוחד בעיקר בשל פשטות ההכנה שלו. מניחים הכל בתבנית, מכניסים לתנור והתוצאה - מעדן. פרידה אצילית בליווי תפוחי אדמה אדומים עם עגבניות שרי צהובות ואדומות, רוזמרין, כרישה ויין לבן.

     

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    פרידה שלמה 2 ק"ג (אפשרי 2 פרידות כל אחת במשקל 1 ק"ג)

    5 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

    1/4 כוס שמן זית

    1 כוס יין לבן

    3 שיני שום מעוכות

    3 ענפי רוזמרין

    1 כרישה, פרוסה לטבעות בעובי ס"מ

    200 גרם עגבניות שרי תמר

    200 גרם עגבניות שרי צהובות

    חופן עלי בזיליקום

    3 כפות חומץ בן יין

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

    קורט זרעי כמון

    1 לימון

     

    פרידה אפויה עם תבלינים וירקות (צילום: יסמין ואריה) (צילום: יסמין ואריה)
    פרידה אפויה עם תבלינים וירקות(צילום: יסמין ואריה)

      

    אופן ההכנה:

    1. מפזרים מעט מלח גס בתבנית אפייה משומנת בשמן זית.
    2. מניחים בקערה עמוקה את תפוחי האדמה עם שיני השום, הכרישה, עגבניות השרי ו-2 ענפי הרוזמרין ומתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם. (זכרו: תפוחי האדמה מאוד אוהבים מלח).
    3. מערבבים היטב, מניחים מחצית מהכמות בתבנית המשומנת ויוצרים גומה באמצע.
    4. משמנים את הפרידה ומתבלים במלח, פלפל וקורט זרעי כמון. יוצרים חתך לאורך הפרידה, לתוך החתך מזלפים שמן זית, מכניסים רוזמרין ומזלפים מעל את החומץ בן יין.
    5. מניחים את הפרידה בגומה שיצרנו, מפזרים מעל את שאר הכמות של תפוחי האדמה שנשארו, מוסיפים את היין הלבן, מפזרים מעל מעט מע הפרידה בזיליקום, מכסים בנייר כסף אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170-180 מעלות במשך כ-25 דקות.
    6. לאחר 25 דקות מסירים את נייר הכסף מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים במשך 10-12 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את שאר הבזיליקום ומגישים.

     

    המתכונים הנפלאים באדיבות סהר רפאל, שף ובעלים של מסעדת כרמים וכדיתא ושף הבית של רשת יינות ביתן

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יסמין ואריה
    פילה סול בחמאה ולימון
    צילום: יסמין ואריה
    צילום: יסמין ואריה
    סהר רפאל
    צילום: יסמין ואריה
    מומלצים