שתף קטע נבחר

צפון קוריאה לשגרירויות זרות: בחנו אפשרות לפינוי

עוד "תחזיקו אותי" של קים ג'ונג און או צעד נוסף לקראת מלחמה? פיונגיאנג פנתה לרוסיה, בריטניה ומדינות אחרות, וביקשה מהן לבדוק אפשרות לפנות את צוותיהן מהבירה. "זה חלק מרטוריקה תוקפנית נגד ארה"ב", אמרו בלונדון

הכרזה על מצב מלחמה מול דרום קוריאה, איום לתקוף בגרעין את ארצות הברית, הזזת טילים לטווח בינוני - ועכשיו גם המלצה לפינוי השגרירויות הזרות. היום (ו'), באקט נוסף שעשוי להתברר כ"תחזיקו אותי" צפון קוריאני, אבל גם מגביר את החששות ממלחמה בדרום מזרח אסיה, הודיעה צפון קוריאה לשגרירויות זרות לשקול את האפשרות לפנות את צוותיהן מהבירה פיונגיאנג.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

מחאה בתל אביב: "כולנו שרמוטות בפוטנציה"

מארגן טקס קבלת הפנים לסאדאת מת בגיל 97

 

בדיווח, שנמסר על ידי סוכנות הידיעות הסינית, לא צוינו שמות המדינות שאליהן פנתה צפון קוריאה - אבל רוסיה ובריטניה כבר מסרו כי קיבלו הודעה כזו. בהמשך הודיעו מקורות בממשלת בריטניה כי צפון-קוריאה גם מסרה ללונדון שלאור הסכסוך הגובר עם המערב, היא לא תוכל להבטיח את שלומם של הדיפלומטים הבריטים בפיונגיאנג אחרי 10 באפריל. לא ברורה משמעות ההודעה הזו.

 

מתיחות שיא בגבול (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתיחות שיא בגבול(צילום: EPA)
 

דובר השגרירות הרוסית בפיונגיאנג מסר כי מדינתו של הרודן הצעיר קים ג'ונג און ביקשה מרוסיה לשקול אפשרות לפנות את צוות השגרירות מהבירה הצפון קוריאנית. הוא אמר כי במוסקבה בוחנים זאת, אך הבהיר כי בשלב זה אין בכוונתה של השגרירות הרוסית להתפנות. שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הוסיף כי מוסקבה נמצאת בקשר הדוק עם ארצות הברית, סין ודרום קוריאה, בנוגע לפנייה הצפון קוריאנית.

 

בריטניה שוקלת הוצאת אזהרת מסע

גם הבריטים אמרו כי צפון קוריאה פנתה אליהם וביקשה לדעת האם הם מתכוונים לפנות את צוות השגרירות. "אנחנו שוקלים את הצעדים הבאים", אמרו בלונדון ומסר כי הם שוקלים הוצאת אזהרת מסע לפיונגיאנג. במשרד החוץ הבריטי הבהירו כי צעד זה הוא חלק מ"רטוריקה תוקפנית נגד ארצות הברית".  

 

טיל מוסודאן. נחשף במצעד צבאי לפני שלוש שנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טיל מוסודאן. נחשף במצעד צבאי לפני שלוש שנים(צילום: AFP)

הדרום קוריאניות מוכנות לקרב (צילום: AP) (צילום: AP)
הדרום קוריאניות מוכנות לקרב(צילום: AP)

 

במקביל, זומן שגריר צפון קוריאה בגרמניה לשיחת בירור במשרד החוץ הגרמני, על רקע אותם איומי מלחמה שמשמיעה צפון קוריאה נגד דרום קוריאה וארצות הברית.

 

בינתיים, איראן מנסה לשלהב את היצרים. הרמטכ"ל האיראני, מסעוד ג'זיארי, אמר כי לצפון-קוריאה אין ברירה אל "להמודד פנים אל פנים" עם ארה"ב, הנשארת לדבריו "הסיבה העיקרית" למתיחות באזור. "המתיחות בחצי-האי הקוריאני נובעת מהדרישות המוגזמות של ארה"ב והמאמצים של תומכי המלחמה במדינה הזו להגביר את נוכחותם בחלקים שונים בעולם. בשל כך, למנהיגי צפון-קוריאה אין ברירה אלא להתמודד עם מעשיה של ארה"ב".

 

מוקדם יותר היום דיווחו בדרום קוריאה כי הצפון העביר טיל נוסף לטווח בינוני לחוף המזרחי של המדינה, הקרוב יותר ליפן. שני טילי המוסודאן, למרחק של 4,000 ק"מ, הוטענו על משגרים והצבתם מרמזת כי המדינה הקומוניסטית המבודדת מתכננת בקרוב לשגר טיל - כנראה למטרות ניסוי. טיל מוסודאן יכול לאיים על דרום קוריאה, יפן ובאופן תיאורטי לפגוע גם בגואם, הטריטוריה שבה הציבו האמריקנים מערכת הגנה ליירוט טילים. 

 

ממשל אובמה, לעומת הצפון קוריאנים, דווקא מנסה להפיג את המתיחות. לאחר שארצות הברית שלחה מפציצים חמקניים לאזור חצי האי הקוריאני, העבירה מטוסי קרב חמקניים מסוג F-22 לדרום קוריאה והודיעה כי תציב מערכת ליירוט טילים בגואם - החליטו האמריקנים כי מעתה והלאה ינסו שהפעולות המשותפות להם ולדרום קוריאה לא יקבלו הד ציבורי כזה.

 

הערב אמר ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, הגנרל מרטין דמפסי, כי איומיה של צפון קוריאה לתקוף את ארה"ב הם פרובוקציה מעוררת דאגה בהתחשב בסיכונים, אולם מדבריו עולה כי הם אינם מצביעים על התקרבות למלחמה. דמפסי אמר כי מה ששונה הפעם הוא המנהיג החדש, הצעיר והפחות מוכר יחסית של צפון קוריאה, קים ג'ונג און. הוא הוסיף כי לארה"ב חסרה הבנה בנוגע לשאלה מי משפיע על המנהיג הצעיר.


פורסם לראשונה 05/04/2013 15:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טנקים צפון קוריאניים
צילום: AFP
טיל מוסודאן. הוצב בחוף המזרחי
צילום: EPA
קים ג'ונג און. מה הוא רוצה?
צילום: AFP PHOTO / KCNA via KNS
מומלצים