שתף קטע נבחר

בנט חתם על צו להורדת מחיר הלחם ב-4.17%

שר הכלכלה נפתלי בנט חתם על צו להורדה של מחירי הלחם שבפיקוח, בעקבות ירידה במחירי החיטה והנפט. בימים הקרובים ייכנס הצו לתוקפו: לחם אחיד כהה או לבן יעלה 5.07 ש' במקום 5.29 כיום. לחם לבן פרוס יעלה 6.76 ש' במקום 7.06 כיום

לראשונה מאז מרס 2009 - ירידה במחיר הלחם. שר הכלכלה, נפתלי בנט, חתם על הצו שמעניק תוקף להחלטת ועדת המחירים שבה חברים נציגים ממשרד האוצר וממשרד הכלכלה (משרד התמ"ת לשעבר). הצו מורה על הורדה של מחירי הלחם שבפיקוח בשיעור של 4.17%.

 

ימים אחרים: עליית מחירי הלחם

 

הצ ייכנס לתוקפו בימים הקרובים, לאחר ששר האוצר יאיר לפיד יוסיף את חתימתו, לאחר שתינתן למאפיות המושפעות מההחלטה זכות להגיב ולאחר שתתפרסם הודעה רשמית בעיתונות. לאחר כניסת הצו לתוקף, ירד מחירו של לחם אחיד כהה או לבן ב-22 אגורות ויעמוד על 5.07 שקלים לאחר מע"מ, במקום 5.22 כיום. בנוסף, ירד מחירו של לחם כהה פרוס מ-7.93 שקלים ל-7.6 שקלים. מחירם של חלה או מאפה שמרים בפיקוח ירד מ-5.77 ל-5.53.שקלים.

 

במשרד הכלכלה ציינו היום כי הירידה נובעת מירידה מתמשכת במחירי החיטה בעולם ובמחיר הנפט המשפיע על עלות שינוע הסחורות. בנוסף, השפיעה על הוזלת הלחם התחזקות השקל בחודשים האחרונים, אשר גורמת להוזלה של כל המוצרים המיובאים.

 


מחירי הלחמים המפוקחים - לפני ואחרי

מחירי הלחם החדשים
  משקל מחיר לפני ההוזלה מחיר לאחר ההוזלה
אחיד כהה או לבן 750 גרם 5.29 שקלים 5.07 שקלים
חלה או מאפה שמרים 550 גרם 5.77 שקלים 5.53 שקלים
אחיד פרוס כהה 750 גרם 7.93 שקלים 7.6 שקלים
לבן פרוס 500 גרם 7.05 שקלים 6.76 שקלים

 

גורמים במשרד גם ציינו היום, כי לצד ההחלטה על הורדת מחיר הלחם, תתקיים בקרוב בדיקה מחודשת של מדיניות הפיקוח בנוגע ללחמים, ותישקל האפשרות של הטלת מחירים מפוקחים שונים באזורים שונים בארץ.

 

גורמים המעורבים בפיקוח על המחירים, מוטרדים מזה זמן מהעובדה שישנם אזורים בארץ שבהם נמכרים מוצרים בפיקוח במחיר נמוך יותר מהמחיר המפוקח. תופעה זו מתרחשת בעיקר בסניפים של רשתות גדולות הממוקמים במרכזי הערים הגדולות ובממשלה סבורים כי באזורים שבהם התחרות גבוהה, בעלי הרשתות מצליחים לקבל מהיצרנים מחיר נמוך יותר עבור מוצרים בפיקוח, בתמורה לרכישה של מוצרים אחרים.

 

כך, יוצר כוח הרכישה העצום של הרשתות הגדולות בריכוזי האוכלוסיה הצפופים מציאות שבה עלותה של כיכר לחם בפיקוח בסניף של רשת גדולה במרכז הארץ נמוך יותר מזה של כיכר לחם בפיקוח במכולת שכונתית בפריפריה. במשרד הכלכלה והמסחר מעוניינים לבחון דרכים שונות למניעה של תופעה זו, ובין היתר שוקלים פיקוח דיפרנציאלי על מחירים.

 

איציק אלרוב: "הצהרה חשובה"

יוזם מחאת הקוטג' ומייסד תנועת הצרכנים, איציק אלרוב, בירך על המהלך ואמר כי "מעבר לחיסכון הכספי של כל אזרח, יש כאן אמירה והצהרה חשובה למגזר העסקי: 'אין שום סיבה שמטוטלת המחירים תנוע רק כלפי מעלה'. כשמחירי הסחורות וחומרי הגלם העולמיים בירידה יש לפעול להורדת המחירים גם לצרכן הקטן ולא להשתמש בפערים רק כדי להגדיל את הונם של בעלי ההון".

 

אלרוב הוסיף, כי "אנו קוראים ליצרני המזון ולרשתות השיווק להקשיב לרחשי הציבור ולהוזיל אף הם את מחירי המוצרים אשר נמצאים תחת תחום אחריותם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
בנט חתם
צילום: גיל יוחנן
הלחם יוזל ב-22 אגורות לכיכר
מומלצים