שתף קטע נבחר

לבן על לבן: עוגת גבינה עם שוקולד לבן

לכבוד חג השבועות שבא עלינו לטובה - מתכון מושקע של עוגת גבינה עם בסיס פריך וגם ציפוי שוקולד לבן ומהמם שאי אפשר לעמוד בפניו. מתכון ומדריך מצולם

 

 

לפני ההכנה: חשוב לוודא שיש תבנית קפיצית קוטר 26 ס"מ או 8 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ.

 

המרכיבים:

לבסיס בצק פריך:

80 גרם סוכר

2 ביצים

1 כוס של שמן "אפיולה", בטעם חמאה (150 גרם שמן)

280 גרם קמח

100 גרם שוקולד לבן, מומס

 

למלית:

500 גרם שמנת מתוקה

150 גרם סוכר

450 גרם גבינת שמנת 30%

400 גרם שמנת חמוצה

מעט תמצית וניל איכותית

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד לבן

100 גרם שמנת מתוקה

 

לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את הביצים והסוכר ובוחשים. מוסיפים קמח ושמן בהדרגה.
  2. מעבדים הכל יחד עד לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון ושמים בקירור למשך שעה.
  3. מכינים את המלית: מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה גבינת שמנת וגם את הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה ויציב.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל שוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
  5. מרכיבים את העוגה:  מרדדים את הבצק הפריך באופן חופשי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 20 דקות בערך, עד לקבלת בצק זהוב. (כמו עוגיה).
  6. כאשר הבצק אפוי מרסקים אותו לפירורים. שופכים מעליון את השוקולד הלבן המומס (שמשמש כדבק) ומשטחים את המסה שנוצרה בתחתית התבנית לגובה של 1 סנטימטר בערך.
  7. יוצקים מעל התבנית את מלית הגבינה. ממלאים כמעט עד הסוף משאירים מעט מקום לגנאש השוקולד הלבן.
  8. מקררים את העוגה במשך שעה.
  9. מכינים את גנאש השוקולד הלבן ויוצקים אותו מעל מלית הגבינה ומעבירים חזרה להתייצבות ללילה שלם.

 

טיפ: אם נשארו לכם פירורים מהתחתית אפשר להוסיף אותם מעל שכבת השוקולד הלבן.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

  • המתכון: באדיבות השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו", סאני דרעי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
לבן על לבן: עוגת גבינה עם שוקולד לבן
צילום: חגי דקל
מומלצים