שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

חגיגת שבועות בבית!

רגע לפני שבועות, 4 מתכוני וידאו מומלצים לחג: לביבות תפוחי אדמה ופטה עם סלסת עגבניות, פסטייה עם גבינת פטה, עגבניות ותרד ועוד

שומר אפוי בבירה וגבינת תבור

 

 

 

חומרים:

3 פקעות שומר

2 כפות דבש תמרים (סילאן)

2 כפות שמן זית

1/2 כוס בירה

6 עלי מרווה טריים

100 גרם קשקבל של משק צוריאל

100 גרם גבינת תבור של משק צוריאל

מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

1. פורסים כל פקעת שומר ל - 4 רבעים לאורך ומניחים בתבנית

 

להכנת המרינאדה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים: סילאן, שמן זית, בירה ,מרווה, מלח ופלפל .

2. שופכים את המרינדה על השומר שבתבנית ומפזרים עליה 100 גרם קשקבל.

3. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל15 דקות.

4. מגישים בצלחת עם נוזלי הרוטב ומפזרים מעל גבינת תבור 5% מפוררת.

 

פסטייה עם גבינת פטה, עגבניות ותרד

 

 

 

חומרים ל-6 מנות

4 כפות שמן זית

3 עגבניות קלופות קצוצות דק

2 שיני שום קצוצות

עלים מ-2 גבעולי תימין

2 כוסות (200 גרם) עלי תרד קצוצים

1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש

12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים לרבעים בגודל 20X20

250 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 16% (משק צוריאל) חתוכה ל-6 פרוסות בעובי 3 מ"מ

תרסיס שמן קנולה

מלח

 

תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה, 200 מעלות,

2. מחממים במחבת את השמן,מוסיפים את העגבניות, השום, התימין והתרד, מתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה.

3. מסירים מהאש ומצננים.

4. מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו, שמים במרכז מעט מהתערובת ומעליה פרוסת גבינת פטה.

5. מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה.

6. שמים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל העלים.

7. מורחים את הבצק בשמן ואופים 12-10 דקות עד שהעלים מזהיבים.

8. מגישים חם.

  

לביבות תפוחי אדמה ופטה עם סלסת עגבניות

 

 

 

החומרים:

ללביבות:

1/2 קילוגרם פירה

2 ביצים

3 כפות קמח

מלח, פלפל

2 שיני שום קצוצות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

200 גרם גבינת צפתית מעודנת 5% משק צוריאל

לסלסת העגבניות:

4 עגבניות

מעט אורגנו

שמן זית

מלח

 

 

אופן ההכנה:

הלביבות:

1.מערבבים בקערה את פירה תפוחי האדמה, הביצים, הקמח, השום והפטרוזיליה, ומתבלים במלח ופלפל.

2.יוצרים מהתערובת כדורים קטנים וממלאים במעט גבינת פטה.

3. מטגנים את הכדורים בסיר אטלס כ-3 דקות מכל צד.

 

 

סלסת העגבניות:

1. מערבבים בקערית את כל חומרי הסלסה ומגישים לצד הלביבות.

 

 

קולאז' פילו עם גבינה וקוקוס

 

 

 

החומרים:

1 חבילה בצק פילו

100 גרם חמאה מומסת

1/2 קילוגרם תבור

200 גרם קוקוס

לסירופ:

3 כוסות סוכר

½1 כוסות מים

1 כפית מיץ לימון

לקישוט:

50 גרם פיסטוק חלבי טחון

 

לשייק פירות:

500 מ"ל יוגורט עזים

5 תמרים

3 בננה

1 כפית קוקוס

 

אופן ההכנה:

ההרכבה והאפייה:

1. משמנים תבנית בחמאה.

2. מוסיפים דף פילו ומורחים אותו בחמאה.

3. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 13 דפים.

4. מערבבים בקערה את הגבינה והקוקוס.

5. משטחים את התערובת מעל דפי הפילו.

6. מורחים ומסדרים מעל 15 דפי פילו נוספים.

7. מחלקים בעזרת סכין למרובעים או למעוינים.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או עד השחמה.

הסירופ:

1. מערבבים את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה בסיר.

2. מבשלים את התערובת עד הסמכה ומוסיפים לקראת הסוף את מיץ הלימון.

3. יוצקים את הסירופ מעל המאפה.

4. טוחנים את הפיסטוק במעבד מזון.

5. מקשטים בפיסטוק חלבי טחון.

 

הוראות הכנה שייק:

1. בבלנדר מערבלים את כל החומרים ביחד. עד שמקבלים מרקם חלק.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים