שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: דניאל לילה

    4 דרכים להכין סלט עוף

    תוספת של עוף צלוי או מבושל הופכת כל סלט ירקות לארוחה מלאה. עכשיו, כשיש שפע ירקות ופירות, אפשר להתחיל להשתעשע. בתפריט: סלט עוף מקסיקני, סלט עוף עם אגסים והפתעות, סלט עוף אסייתי וגם סלט עוף הודי עם וויניגרט קארי

    עוף הוא מרכיב דומיננטי ושכיח למדי במטבח שלנו מכמה סיבות - ראשית יש את עניין הכשרות כמובן, הוא נחשב לבשר לא יקר יחסית, הוא קל להכנה והאמת - קשה, על גבול הבלתי אפשרי, לטעות איתו.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    כמה טיפים לפני שמתחילים:

    • צולים בגריל: משרים פרפר חזה שלם במרינדה כחצי שעה וצולים על הגריל. העובדה שהוא שלם מבטיחה שיתקבל עסיסי. צריך רק לוודא שהוא עשוי עד המרכז. אפשר לצלות גם נתחים דקים יותר, אבל אז יש להיזהר מייבוש.
    • מקפיצים בווק: חותכים חזה עוף לרצועות ומקפיצים בשמן לוהט עם רטבים כמו סויה וצ’ילי. גם כאן נזהרים מפני ייבוש.
    • מבשלים במים: מכניסים נתחי חזה עוף פרוס למים רותחים ומומלחים, מכסים ומבשלים 8-5 דקות על להבה בינונית. מכבים את הלהבה וממתינים עד שהמים מצטננים והעוף לבן ומבושל מבפנים.
    • מטגנים: בשמן עמוק מצפים רצועות של חזה עוף בקמח, בטמפורה או בביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק לקבלת נתחי עוף פריכים. מגישים מיד.

     

    סלט אורז ועוף מקסיקני

    ממש כמו פסטה גם אורז מבושל הוא מרכיב מצוין להכנת סלט עוף, בתנאי שלא תגישו אותו מהמקרר.

     

    המרכיבים עבור 4 מנות:  

    500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 4 ס”מ

    
1/4 כוס אורז

    1/4 כוס אורז בר

    1/4 כוס שמן זית + 1 כף להקפצה

    מיץ מ-1/2 לימון

    מלח ופלפל שחור גרוס

    גרגרים מ-2 קלחי תירס או 2/3 כוס גרגרי תירס מהקפאה או משימורים

    2 בצלים ירוקים, קצוצים

    
טבסקו (לא חובה)

    צרור ארוגולה

     

    לרוטב:

    2 כפות שמן זית

    1/4 כוס מיץ לימון

    1 כף רסק פלפלים מתוקים או רוטב צ’ילי מתוק

     

    אופן ההכנה:  

    1. מבשלים את 2 סוגי האורז כל אחד בנפרד בסיר עם מים רותחים כמו שמבשלים פסטה - את האורז הלבן 15 דקות ואת אורז הבר כ-20 דקות או עד שהגרגרים מתרככים ומתחילים להתפצל אבל לא מתפרקים לגמרי. מסננים ומצננים במים זורמים.
    2. משרים את העוף ב-3 כפות שמן זית ומיץ לימון מכוסה כחצי שעה במקרר.
    3. מחממים ווק עם כף שמן זית ומקפיצים את נתחי העוף 3 דקות להחלפת הגוון. מתבלים במלח ופלפל.
    4. מוסיפים תירס ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים בצל ירוק וטבסקו ומורידים מהכיריים. מצננים לטמפ’ החדר.
    5. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
    6. מערבבים את שני סוגי האורז עם נתחי העוף וארוגולה, מוסיפים רוטב, מערבבים ומגישים.

     

    סלט עוף ומלפפונים אסייאתי

    זה רק נראה מורכב! משתמשים בקולפן ז’וליינים, והסלט המרהיב מוכן בצ’יק.

     

    המרכיבים עבור 2 מנות עיקריות או 4 מנות ראשונות קטנות:

    לעוף:

    1/2 פרפר חזה עוף

    3 כפות רוטב טריאקי מוכן

    2 שיני שום, פרוסות דק

    3 כפות שמן

     

    לסלט:

    6-5 מלפפונים

    1 גזר

    1 שומר, פרוס דק מאוד

    1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

    1/2 חבילה נבטי שעועית

    1/2 צרור כוסברה, קצוצה

     

    לוויניגרט:

    5 כפות רוטב סויה

    3 כפות שמן שומשום

    3 כפות מירין (יין בריכוז אלכוהול נמוך שעשוי מאורז)

    3 כפות חומץ אורז

    1 כף סוכר

    1 כף גדושה מיונז

    1/2 כפית אבקת ווסאבי (להשיג בחנויות מתמחות)

    2 כפות שומשום שחור

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את העוף: מורחים את העוף בטריאקי ומפזרים שום מעל. מניחים במקרר ל-30 דקות.
    2. מחממים מחבת פסים, משמנים מעט וצולים את העוף כ-3 דקות מכל צד עד שהוא משנה את צבעו ועשוי בפנים. מכסים ומצננים. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
    3. מכינים ויניגרט: שמים את מרכיבי הוויניגרט בצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב.
    4. מכינים את הסלט: חותכים מלפפונים וגזר לרצועות דקות וארוכות בעזרת קולפן ז’וליינים או בסכין, מעבירים לקערה ומוסיפים שומר, פלפל חריף, נבטים וכוסברה.
    5. מערבבים 1/2 מהרוטב עם הסלט, מוסיפים את העוף, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעל את שארית הרוטב ומגישים מיד.

     

    סלט עוף עם אגסים ורוקפור בוויניגרט דבש ווניל

    סלט של הפתעות: אגוזים מרוסקים, רוקפור מפוררת וכוכב הארוחה - עוף מבושל.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:  

    1 חזה עוף שלם (פרפר)

    2 ראשי עולש, מפורקים לעלים

    צרור ארוגולה

    3 אגסים, חתוכים ל-1/8

    1 בצל סגול, פרוס דק

     

    לוויניגרט:

    5 כפות שמן קנולה

    2 כפיות דבש

    תוכן של 1 מקל וניל

    1 שן שום, קצוצה

    1 כפית ג’ינג’ר, קצוץ

    3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי

    מלח

     

    להגשה:

    100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת גס

    100 גרם אגוזי מלך, שבורים

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסלט: מכניסים נתחי חזה עוף פרוס למים רותחים ומומלחים, מכסים ומבשלים 8-5 דקות על להבה בינונית. מכבים את הלהבה וממתינים עד שהמים מצטננים והעוף לבן ומבושל בפנים.
    2. קורעים את העוף בידיים לרצועות ומעבירים לקערה. מוסיפים עלי עולש, ארוגולה, אגסים ובצל ומערבבים קלות.
    3. מכינים רוטב ומגישים: שמים את החומרים בצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב.
    4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל אגוזים ורוקפור ומגישים.

     

    סלט עוף, כרוב ואפונה עם ויניגרט קארי

    סלט עם גוון הודי בזכות ויניגרט קארי סמיך ועשיר. הכרוב נותן פריכות וטעם, ולכן לא כדאי לוותר עליו.

     

    המרכיבים ל-4-6 מנות:  

    1 חזה עוף שלם (פרפר)

    שמן לצלייה

     

    למרינדה:

    1 כף דבש

    1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים

    3 כפות מיץ לימון

    2 כפות שמן

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    לסלט:

    1/2 כרוב ירוק, חתוך לרצועות דקות

    3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

    1 כוס אפונה טרייה או מופשרת וחלוטה

    100 גרם (1 חבילה) אפונה סינית טרייה או מופשרת וחלוטה

    צרור פטרוזיליה, קצוצה גס

    1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

    1 כוס חמוציות

     

    לוויניגרט:

    5 כפות שמן קנולה

    4 כפות מיץ לימון

    2 כפיות דבש

    1 כפית חרדל

    1/2 כפית אבקת קארי מדרס או 1/4 כפית מחית קארי צהובה

    1 שן שום, קצוצה דק

    1 כף גדושה מיונז

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את העוף: מערבבים את חומרי המרינדה, מורחים בהם את העוף ומניחים לחצי שעה במקרר.
    2. מחממים מחבת עם מעט שמן וצולים את העוף 5-3 דקות מכל צד עד שהוא משנה את צבעו ועשוי בפנים. מכסים ומצננים. פורסים את העוף לרצועות.
    3. מכינים ויניגרט: שמים את מרכיבי הוויניגרט בצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב.
    4. מכינים את הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
    5. מערבבים 1/2 מהרוטב עם הסלט, מוסיפים את העוף ומערבבים. יוצקים מעל את שארית הרוטב ומגישים.

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן פרץ
    בגוון הודי משהו. סלט עוף עם כרוב אפונה וקארי
    צילום: דן פרץ
    מומלצים