שתף קטע נבחר

מה ההבדל בין דירה למיני-פנטהאוז? 3 מ"ר

בדיקת ynet: דירת מיני-פנטהאוז הכוללת 5 חדרים בפרויקט יוקרתי בצפון ת"א, גדולה מדירת 5 חדרים רגילה ב-3 מ"ר - אך יקרה ממנה: הפער במחירים עומד על 150 אלף שקל והוא תלוי בגודל, בקומה, בגובה התקרה וגם במיתוג. החברה המשווקת: התמחור תואם את ההגדרה המקובלת בענף הנדל"ן

כשקבלן אומר "מיני-פנטהאוז", למה הוא מתכוון? על השאלה הזו ניסו לענות תושבי תל-אביב, שהתעניינו ברכישת דירה בפרויקט "LIFE" של חברת גינדי החזקות בשכונת המשתלה (צפון צהלה) שבצפון העיר. מפניה שהגיעה ל-ynet עולה כי במסגרת שיווק הפרויקט, הציעה החברה דירות המוגדרות "מיני-פנטהאוז", אולם לטענת הפונה, דירות אלה זהות כמעט לדירות רגילות מבחינת השטח - והמיתוג משפיע על המחיר.

 

תחקירים נוספים בערוץ הנדל"ן של ynet:

 

אמיר שמר, תושב שכונת נאות אפקה בצפון תל-אביב, מספר ל-ynet כי הגיע למשרד המכירות בשכונת צהלה בעיר עם ילדיו הקטנים, והתאכזב. "התעניינתי במיני-פנטהאוז הכולל 5 חדרים, ומתברר שהדירה בקומה שמתחת למיני-פנטהאוז קטנה רק בשני מ"ר מהדירה הממותגת, והמרפסת שלה קטנה במ"ר אחד. השיווק הבעייתי הזה לא מוצא חן בעיני. באתי - התבאסתי. אני, כנראה, אקנה במקום אחר", הוא טוען.

 

מבדיקת ynet עולה כי באתר החברה פורסמה טבלת דירות, אשר מצביעה על כך ששטחה של דירת 5 חדרים רגילה בפרויקט עומד על 120 מ"ר ועוד מרפסת שמש בשטח של 13 מ"ר. לעומת זאת, שטחה של דירת המיני-פנטהאוז, הכוללת גם היא 5 חדרים וממוקמת בקומה השביעית, עומדת על 122 מ"ר ועוד מרפסת בשטח של 14 מ"ר. כאמור, מדובר בהבדל של 3 מ"ר בסך הכל בין הדירות. 

 

במסגרת מבצע המכירות שהציעה החברה, עמד מחירה של דירת המיני-פנטהאוז על 3.15 מיליון שקל (מחיר המחירון צפוי לטפס ב-195 אלף שקל נוספים בתום המבצע). ואילו מחירה של דירת 5 חדרים רגילה מתחיל מ-2.75 מיליון שקל בקומה הראשונה (מחיר המחירון צפוי לטפס ב-145 אלף שקל נוספים בתום המבצע). מדובר בפער של 150 אלף שקל בין מחיר דירת המיני-פנטהאוז לבין מחיר דירת 5 חדרים רגילה שנמצאת קומה אחת מתחת למיני-פנטהאוז בתקופה המבצע, וזאת חרף ההבדל המינורי בין שטחי הדירות.

 

המחירון שפורסם עבור הפרויקט ()
המחירון שפורסם עבור הפרויקט

 

"הגדרה מקובלת בענף הנדל"ן"

לדברי אוהד דנוס, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, "אמנם אין הגדרה מקצועית המסווגת מיני-פנטהאוז, אולם מקובל שדירות המכונות כך ייהנו ממרפסת בשטח של 25 מ"ר לפחות. כך נהוג בפרויקטים בצפון תל-אביב כדוגמת שכונת כוכב הצפון ופרויקטים בשכונת גוש הגדול".

 

עוד הוא אומר כי אמנם זכותו של קבלן לנקוב בכל מחיר מהרוכשים, אך מניתוח המחיר עולה שעלייה בקומה בפרויקטים כגון זה מוערכת ב-50 אלף שקל, ועוד 50 אלף שקל נגבים על המטרים הנוספים - אם לוקחים 20 אלף שקל לכל מטר בדירה (ישנו כאמור הפרש של 2 מ"ר בין דירה ובין מיני-פנטהאוז בפרויקט זה), ועוד 10,000 שקל למטר מרפסת. "מכאן יוצא אפוא ש-50 אלף שקל נוספים (בסך הכל מדובר בפער של 150 אלף שקל - א.ש) נגבים עבור הכינוי מיני-פנטהאוז", טוען דנוס.

 

מחברת גינדי החזקות נמסר בתגובה: "דירת המיני-פנטהאוז, הממקומת בקומה השביעית מתחת לדירת הפנטהאוז, שזו הגדרה המקובלת בענף הנדל"ן לקומה שמתחת לפנטהאוז, יקרה רק ב-150 אלף שקל מהקומה מתחת. התקרה בדירה הזו גבוהה יותר (2.90 מטרים אל מול 2.7 מטרים בקומה רגילה - מה שמוסיף למחיר המיני-פנטהאוז), בנוסף להפרש הכולל של 3 מ"ר בשטח הדירה".

 

המידע הראשוני לידיעה הגיע באמצעות הדואר האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים