שתף קטע נבחר

הכנסת החליטה: יורחב השימוש בקנאביס רפואי

בשורות טובות לצרכני הקנאביס הרפואי: לאחר דיון סוער בוועדת הבריאות של הכנסת, הוחלט כי מספר הרופאים המאשרים קנאביס רפואי יוכפל, כל 11 אלף החולים המשתמשים בסם יוכלו להמשיך לצרוך אותו, גם אם מחלתם אינה בהתוויה, גם פונים חדשים המבקשים לצרוך קנאביס ומחלתם אינה נכללת בהתוויות, יעברו הליך מיוחד לבחינת ההתאמה הרפואית לשימוש בקנאביס

בשורה לאלפי החולים הכרוניים הזקוקים לקנאביס רפואי: בתום דיון סוער שקיימה ועדת הבריאות של הכנסת, הוחלט כי אלה המטופלים בסם ימשיכו לצרוך אותו, יוכפל מספר הרופאים המאשרים את הסם, וכי ייבחן אישור הסם לחולים שאינם מצויים בהתוויות.

 

  • רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

בתום דיון סוער הודיע יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו) כי תוקם ועדת משנה מטעם ועדת הבריאות של הכנסת שתקיים דיונים אינטנסיביים עם משרד הבריאות על מנת ללמוד את הנושא לעומקו, ותקבל דיווחים שוטפים מהמשרד במטרה לפקח שכל חולה שזקוק לטיפול בקנאביס יקבל אותו.

 

עוד כתבות בנושא הקנאביס הרפואי:

  

שרת הבריאות יעל גרמן ומנכ"ל משרדה פרופ' רוני גמזו בישרו כי 11 אלף המטופלים כיום בקנאביס בישראל ימשיכו לצרוך את החומר על פי הנהלים הקיימים כיום, גם אם מחלתם אינה נכללת בהתוויות שמשרד הבריאות פועל לפיהן לאחרונה.

 

הליך מיוחד לבחינת ההתאמה לקבלת קנאביס

פונים חדשים המבקשים לצרוך קנאביס רפואי ומחלתם אינה נכללת בהתוויות, יעברו הליך מיוחד לבחינת ההתאמה הרפואית לשימוש בקנאביס, על פי המקובל במדינות מערביות. פרופ' גמזו הדגיש בדיון כי מדובר בפרוצדורה זמנית, עד אשר יוסדר עניין השימוש בקנאביס הרפואי על ידי משרד הבריאות.

 

אחד הדוברים המרגשים בוועדה היה יעקב כהן, אב לילד הסובל מגידול מוחי בן 7 וחצי המשתמש בקנאביס בשל הקאות מרובות ותת משקל וגם האב עצמו הוא משתמש בקנאביס: "לבני החולה בסרטן יש הקאות רבות כי הגידול ישב במרכז ההקאות במוח. מאז הקנאביס פוחתות ההקאות. חודש וחצי לקח לי להוציא רשיון", הסביר האב.

  

"רק כשאיימתי לפנות לעיתונות קיבלנו את הרשיון תוך שעתיים. למה הילד שלי היה צריך להגיע לתת משקל כדי לקבל קנאביס שאף רופא לא טרח לציין בפניי שיש את האופציה לקנאביס? תשקלו במערכת השיקול שלכם את הילדים חולי הסרטן שהקנאביס יכול בפירוש להציל את חייהם", הוא פנה לוועדה.

  

"המטרה שלנו היא בעיקר לסייע לחולים", אמר שרת הבריאות, יעל גרמן בדיון. "כל מי שרוצה להפוך את הקנאביס לסם חוקי, זה לא יקרה. נראה איך לתת מענה לחולים שצריכים רפואית את הקנאביס, שעדיין רשום כיום תחת פקודת הסמים כסם מסוכן. במשרד הבריאות אנחנו מחוייבים על פי הדין ועל פי האמנה הבינלאוומית לבקר ולתת אותו בצורה זהירה ורק על פי התוויות".

  

"קיימנו אינספור דיונים, כשהבסיס לכולם היה סטטוס הקנאביס כסם בלתי חוקי, אף שבעבר הוא לא היה כזה", הוסיף ח"כ אילן גילאון. "אנחנו בני אדם שרוצים להרבות שמחה ולהמעיט כאב. אנחנו מנסים לצמצם דעות קדומות. בואו לא נחסוך מאמץ בצימצום הכאבים. הנוהל החדש קובע כי בכל מקרה של מתן תרופה אופיאטית, שם ניתן יהיה למצוא גם את הקנאביס".

 

איש התקשורת אברי גלעד שנכח בדיון אמר: "החולים לא באמת לא משתמשים, אלא המדינה אומרת להם: לכו תקנו מסוחרי סמים ותיעצרו על ידי המשטרה. אבא שלי היה חולה אלצהיימר, צרח יום ולילה וחווה מחדש את בוא הגסטפו לבית, ואז נתקלתי בחולי אלצהיימר שקיבלו קנאביס וחייכו. יש פה יוהרה של המדינה שבאה ולוקחת מהפה של החולה תרופה שמיטיבה איתו, משיקולים שאינם לטובתו".

   

גילאון התייחס לטענות החולים בנוגע למרפאות הכאב. "בנושא מרפאות הכאב, שנה שלמה גוררים חולים עד שהם מקבלים קנאביס. למה? ובמחלות של פוסט טראומה, פרקינסון, טורט ומחלות אחרות, רשימת ההתוויות במקומות אחרים בעולם היא רחבה יותר, ואצלנו מצומצמת".

  

ח"כ תמר זנדברג הוסיפה ואמרה כי: "אין מחלוקת על התועלת הרפואית שבקנאביס. אך היום חייבים להגיע למצב שבו כל חולה שזקוק לקנאביס יקבל אותו. ההמלצה לטיפול צריך להינתן על ידי רופא מומחה לאותה מחלה. כיום מי שמאשר זה גוף במשד הבריאות שלא ראה את החולה וממליץ על הטיפול".

  

היא מסבירה: "הרישום והטיפול צריך לעבור לידיים מומחיות שמכירות את החולה.בנוסף, בירוקרטיה, הכבדת יד וקושי, סחבת, רשיונות נהיגה שנלקחים, חייבים לדאוג לכך שכל חולה שזקוק לכך יקבל את הטיפול".

 

"15% מהמשתמשים מוותרים עליו"

פרופ יהודה ברוך, מנהל ביה"ח הפסיכיאטרי אברבנאל, האחראי על אישור הקנאביס בישראל, אומר: "רוב החולים המקבלים את הקנאביס מקבלים אותו לכאב. אנחנו מצפים שתהיה ירידה בשימוש באופיאטיים עם תחילת הקנאביס. ובהחלט היתה ירידה בשימוש בתרופות אופיאטיות אך נחוץ מחקר מסודר שיבחן את הירידה בצריכת תרופות לשיכוך כאבים, וגם את ההשפעה המשוערת על שיפור בחולי סוכרת".

  

הוא הוסיף: "כ-15 אחוז מאלה שמקבלים רשיון לצריכת קנאביס מוותרים עליו תוך זמן קצר. כל השאר ממשיכים להשתמש בו לפחות למשך שנים רבות. היו אנשים שירדו במינונים של הקנאביס אך יש גם אלה אצלם מינון הקנאביס עולה. את הרשיון יש לחדש פעם בשנה די לוודא שהחולה מגיע למרפאת הכאב שם נעשה המעקב".

  




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יוכפל מספר הרופאים שיאשרו קנאביס
צילום: shutterstock
צילום: ערוץ הכנסת
יעקב כהן, אב לילד חולה סרטן שתמש בקנאביס
צילום: ערוץ הכנסת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים